Widok

Zwątpienie

Szukam pracy prawie 2 lata. Mam wyższe techniczne wykształcenie. Pracowałem w swoim zawodzie. Na rozmowy przygotowuję się merytorycznie i ostatnio Pani stwierdziła nawet,że dobrze jestem przygotowany, ale cóż było 15 osób chętnych....Do sklepu nawet nie chcą mnie, mimo że modyfikuję swoje cv (wykreślam studia).
Od roku nie jestem zarejestrowany w PUP. Obecnie jestem spoza Trójmiasta i będę zmuszony wrócić do rodziców, bo sobie nie daję radę. Mam normalnie ochotę strzelić sobie w łeb...dziewczyna powiedziała,że nie widzi nas w przyszłości (jesteśmy razem od 9 lat), lata lecą. Zwątpiłem,że znajdę jakąkolwiek pracę.
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 2
wiecie co mnie dodatkowo boli? że pracuję od 16 rż, zawsze coś robiłam, zaczepiałam się, w trakcie studiów było ok bo miałam status studenta, pracowałam jako pedagog. Po studiach 2 lata działalności. Plus inne prace, mniej lub bardziej poważne. I mam problem bo pomimo doświadczenia ciężko znaleźć coś sensownego.... a znajomi co całe studia imprezowali i ćpali albo wydawałoby się, kompletnie nie nadają się do życia w społeczeństwie mają stałe prace, w zawodzie a nie pokończyli jakiś super kierunków. Faktycznie to najmniej proplemu mają ludzie po spedycji, transporcie i logistyce.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 0
>...odmówiłam i również wielkie zdziwienie ze strony Pani że odmówiłam...i co ja z tym 1200 zł zrobię po studiach? ...

Przyznaję, że jak czytam takie coś to krew mnie zalewa. Wy, ludzie po studiach, młodzi, bez zobowiązań typu dzieci macie możliwość pracy i rezygnujecie, bo za mało? Macie wyższe ambicje niż 1200 zł?? A teraz, żyjąc na garnuszku rodziców i nic nie robiąc, ambicja was nie zżera?
Matko, przekląć mi się chce jak to czytam, i to siarczyście,bo gdybym miała możliwość pójścia do sklepu za 1200 zł to bym się nie zastanawiała. A tez jestem po studiach. I sprzątam ludziom kible, bo wolę to, niż siedzenie na d...e bezczynnie i skamlenie, że ośmielają się proponować mi 1200 zł...
popieram tę opinię 45 nie zgadzam się z tą opinią 34
Poza tym tam nie ma podatku dochodowego, i o ile mi wiadomo ciągle coś budują..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mama 30 plus? i co kiedy te studia konczylas? 10 lat temu ? do tego czasu urodzilas 3 dzieci i nigdzie nie zaciagnelas się do pracy ze wzgledu na posiwecenie dzieciom? jezeli tak to ok rozumiem ale nie pieprz tutaj ze teraz sprzatasz kible jak masz 30 lat i zero jakiegokolwiek doswiadczenia tylko studia ok ? 1200 zł zarąbiscie az chce mi sie leciec do takiej roboty moze mam w niej przepracować do 30 i potem z takim doswiadczneniem sklepowym na pewno wtedy zalapie sie do lepszej pracy ;) smiech na sali
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 30
a i jeszcze jedno ;) grube masz ambicje kobieto ;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 20
Mama30plus .... Trzeba się cenić za 7zl/h nie idzie sie utrzymać.... Ja nie mówie żeby zarabiać od razu ponad 3 tys... ale wynagrodzenie powinno się wahać ok 2 tys żeby człowiek mógł normalnie funkcjonować ! a nie że ledwo mu starcza od 1 do 31... Ja wiem że jestem o tyle w dobrej sytuacji że mieszkam teraz z Rodzicami i mogłam odmówić, ale wiem też że niejedna osoba by się podjęła tej pracy .... Mój Ojciec skomentował to tak że za takie psiuty mam siedzieć w domu ...już pomijam fakt że to nie jest moja praca marzeń jak pisałam powyżej ...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 9
CORSO- znalazłam taka ofertę powinna Ci się spodobać :)

http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/inzyniera-budowy-ogl7465506.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zfrustrowana- to prawda ogłoszeń związanych z pracą w biurze podróży jest mało ale masz tu ofertę jest szansa, może Ci się uda :)

http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/specjalista-ds-turystyki-ogl7411503.html

http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/travel-assistant-ogl7418171.html

http://praca.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/travel-manager-ogl7458370.html

Ps: Może Ci coś wpadnie w oko:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zfrustrowana i masz tu jeszcze gdzie ja wysłałam http://www.tui.pl/kariera/praca-w-sieci-sprzedazy ... Młodszy specjalista ds. turystyki wchodzisz w formularz Gdynia i wypelniasz:) biuro TUI
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki Sylwia. Przeglądam ogłoszenia na bieżąco. Tak na marginesie to burzliwa dyskusja się zrobiła na forum. Przez 3 ostatnie miesiące pracowałem bez żadnej umowy za 1000zł, 8 godzin od pon. do piątku przy obsłudze klienta, stres jak cholera, nie dałem rady i zrezygnowałem sam.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Corso nie dziwię Ci się... to jest właśnie ten wyzysk, nie dość że płacą grosze to nie szanują drugiego człowieka...

ja wysyłam cv jako pracownik biurowy, bo nie widzę się jako przedstawiciel handlowy, aby wciskać ludziom kity i ich oszukiwać, pracowałam na telemarketingu 3 miesiące zarabiałam 1,50 od ankiety ( gdzie dziennie wyrabialam 30 ankiet) też na czarno .....

Najniższa krajowa powinny być ok 2 tys... takie jest moje zdanie.... wszystko idzie w górę tylko nie wynagrodzenie....
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
@Sylwia
Przeciez ja nie twierdze ze 1200 zl to jakas zadowalajaca kwota. Absolutnie. Tez uwazam, ze najnizsza krajowa to min. 2000 ale tak niestety nie jest. Ty masz dobrze bo masz jak się utrzymac, ale ktos jak np @Corso nie, chowa ambicje do kieszeni i bierze to co mu daja. Jak widac pracowal nawet na nizsza stawke miesieczna niz 1200. rozumiem i tez uwazam, ze się trzeba cenic ale z drugiej strony miec 1200 a nie miec nic. Wychodze z zalozenia ze podejmujac się pracy za najnizsza nie podpisujemy umowy dozywotnio. Nikt nie moze ci zabronic szukania pracy dalej. Ja po prostu nie rozumiem narzekania ze nie mozna znalezc pracy skoro samemu się tej pracy nie przyjmuje.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2
@pfff

Widze, ze wiesz o mnie wiecej niz ja sama... Gratuluje wyobrazni :)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Post był napisany w trybie przypuszczającym że może tak jest skoro jesteś sprzątaczką. Bo nie rozumiem jak możesz być po studiach być po 30 i sprzątać....Znam ludzi w Twoim wieku takze po studiach i sprzątać nie sprzątają
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
Dzieki Sylwia :* jestem z gdańska ale gdybym dostała pracę w gdyni nie wachałabym się dojeżdzać....Oby los się do nas uśmiechnął, abyśmy znaleźli normalną pracę....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
pfff... no właśnie pfff... tyle tylko mogę rzec, życia nie znasz, w d byłeś itd

gdybyś nie miał co do gara włożyć to byś brał co leci. Też jestem po studiach i jestem panią sprzątającą. Sprzątaczką to możesz być ty skoro tak oceniasz ten ciężki wbrew pozorom zawód.

A za czyszczenie kibli dostaję 1200 pracując 3,5 h dziennie na umowę o pracę na etat a Ty?

na zlecenie, po 12 h w centrum handlowym? za ten sam pieniądz co ja.

od 20 rż jestem na swoim, wynajmuje mieszkanie, nie mam dzieci, przeszłam roczną chemioterapię bez prawa do renty bo studia dziennie nie oplacają składek w pełni. I CO? Mam siedzieć i nic nie robić? a może od rodziców ciągnąć kasę? a w życiu pracowałam także na kierowniczych stanowiskach

mnie też krew zalewa mamo30plus, zresztą moje zdanie znasz, pisałyśmy w innym wątku. z chęcią bym zmieniła zawód gdyby godziwie zapłacili ale za te same pieniądze iść na 12 h? nie ma to sensu. A co do dzieci, jak podrośniesz i zrozumiesz czym jest rodzina i dzieci a nie będziesz ich mógł mieć to zrozumiesz ale będzie za późno
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 7
nie wiem po co się tak produkuję... jak rodzice dzieciom grubo po 20stce zabiorą kieszonkowe i trzeba będzie samemu zaplacić ponad tysiąc za dach nad głową, rachunki, jedzenie itd to sami będziecie brali co popadnie byleby mieć za co przeżyć następny miesiąc
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
@pfff

Hmmm, wiec moze powinnam z glodu pomrzec skoro sprzatanie po studiach to taki wstyd? Wstyd to krasc a nie uczciwue zarabiac.
Mam te satysfakcje, ze SAMA na siebie zarabiam, z nikogo nie ciagne.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1
Bo branże: budowlana oraz przy okazji TSL(=logistyka), to dwie branże, które są wrażliwie na:
sezonowość(zima, a czasami uściślając do m-cy:
październik, listopad, grudzień, styczeń, luty, a nawet marzec),
zmiany w gosporadce,
kondycji kooperantów,
oraz kontrahentów.
"..że młodzi ludzie się marnują, a osoby które dawno powinny być już na emeryturce blokują im miejsca pracy, grzejąc sobie d*psko za biurkami."
Jeśli rzeczywiście grzeją tylko fotel, to tak.
Ale jeśli grzeją, bo.. młodzi niekoniecznie! znają sie na wszystkim
to nie wszystko jest na "raz-dwa".
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
ciężko znaleźć pracę po matmie czy fizyce?? Hah matematycy i fizycy są bardzo cenieni na rynku pracy, żaden z moich znajomych którzy studiowali albo matme albo fize nie mieli żadnych problemów ze znalezieniem DOBREJ pracy.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15
do góry