Widok
tutaj niby można sprawdzić coś ale ciagle brak autoryzacji mam
http://www.is.gdansk.pl/zwroty/
składałam 25 lutego i nie mam zwrotu narazie ,
brat 24 lutego i też nie ma
w zeszłym roku w II w Gdańsku czekałam 4 dni tez cos pod koniec lutego składałam
http://www.is.gdansk.pl/zwroty/
składałam 25 lutego i nie mam zwrotu narazie ,
brat 24 lutego i też nie ma
w zeszłym roku w II w Gdańsku czekałam 4 dni tez cos pod koniec lutego składałam
oddają :) jedyny przypadek kiedy mogą nie oddać to:
"Jednak nie każda rodzina wielodzietna będzie mogła w pełni skorzystać z odpisu, jako że zwrot nie może być większy niż łączna kwota podlegających odliczeniu składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne. Innymi słowy fiskus nie odda rodzinie wielodzietnej więcej, niż zostało wpłacone w formie podatków, składek zdrowotnych i na ubezpieczenia społeczne."
Wiele osób na tym skorzysta.
Tu nie trzeba rozliczać się razem by z tej ulgi skorzystać, może ulge na dzieci rozliczyć jeden z małżonków.
"Jednak nie każda rodzina wielodzietna będzie mogła w pełni skorzystać z odpisu, jako że zwrot nie może być większy niż łączna kwota podlegających odliczeniu składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne. Innymi słowy fiskus nie odda rodzinie wielodzietnej więcej, niż zostało wpłacone w formie podatków, składek zdrowotnych i na ubezpieczenia społeczne."
Wiele osób na tym skorzysta.
Tu nie trzeba rozliczać się razem by z tej ulgi skorzystać, może ulge na dzieci rozliczyć jeden z małżonków.
działa wam status realizacji zwrotów z zeznań rocznych http://www.is.gdansk.pl/zwroty/index.php??? Mi w I US Gdańsk nie działa.
Etap 0
brak informacji o zeznaniu w systemie
stan:
zrealizowany
etap 1
zeznanie wprowadzone do systemu informatycznego urzędu
stan:
zrealizowany
etap 2
zeznanie zweryfikowane pozytywnie
stan:
w trakcie realizacji
etap 3
zwrot przygotowany do realizacji
stan:
w trakcie realizacji
etap 4
zwrot zrealizowany
stan:
w trakcie realizacji
brak informacji o zeznaniu w systemie
stan:
zrealizowany
etap 1
zeznanie wprowadzone do systemu informatycznego urzędu
stan:
zrealizowany
etap 2
zeznanie zweryfikowane pozytywnie
stan:
w trakcie realizacji
etap 3
zwrot przygotowany do realizacji
stan:
w trakcie realizacji
etap 4
zwrot zrealizowany
stan:
w trakcie realizacji
Wchodzisz w ten link : http://www.is.gdansk.pl/zwroty/ , wybierasz właściwy urząd, podajesz dane i gotowe
upewnij się,że prawidłowo wpisujesz pesel,kwotę zaokrągloną do pełnych złotych. Jeśli tak to zapewne poczekasz "chwilę" zanim wprowadzą do systemu. Codziennie rano jest aktualizacja.
Ja swój status mogłam sprawdzić dopiero po ok 2 tyg - II US Gdynia.
Rok temu po ok tygodniu miałam zwrot. Być może w tym roku będziemy dłużej czekać ze względu na to pierwszeństwo dla wielodzietnych ;)
Ja swój status mogłam sprawdzić dopiero po ok 2 tyg - II US Gdynia.
Rok temu po ok tygodniu miałam zwrot. Być może w tym roku będziemy dłużej czekać ze względu na to pierwszeństwo dla wielodzietnych ;)
Chciałam wysłać PIT przez Internet ale zgłupiałam. Nie pracuję=nie mam dochodów. Rozliczam się wspólnie z mężem, ja jako podatnik, on jako małżonek.
Wysyłając bez podpisu trzeba podać przychód podatnika z ubiegłego roku albo "0"(zero) jeśli nie składało się zeznania. (czy jakoś tak)
A ja składałam i miałam "0". Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
W końcu poddałam się i zawiozłam PIT do US.
Wysyłając bez podpisu trzeba podać przychód podatnika z ubiegłego roku albo "0"(zero) jeśli nie składało się zeznania. (czy jakoś tak)
A ja składałam i miałam "0". Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
W końcu poddałam się i zawiozłam PIT do US.
W ten program do sprawdzania nie ma co wierzyc za bardzo. W zeszłym roku tez byl taki sam wątek i jak sie okazywalo- np. w systemie byl na kroku 1 a kase juz mial na koncie. Albo odwrotnie... Sprawa niby zakonczona a na kase czekaly i czekaly...
Ja w zeszlym roku przez 4 tyg. bylam na kroku 1, nagle kasa pojawila sie na koncie. Weszlam w system a tam 2 krok.
Takze jak dla mnie nie jest to wiarygodne zrodlo ;)
Ale fajnie sobie zerknac czy cos sie dzieje ;)
Ja w zeszlym roku przez 4 tyg. bylam na kroku 1, nagle kasa pojawila sie na koncie. Weszlam w system a tam 2 krok.
Takze jak dla mnie nie jest to wiarygodne zrodlo ;)
Ale fajnie sobie zerknac czy cos sie dzieje ;)
Ja w tamtym roku dostalam pieniądze po 12 dniach,narzeczony zaniusl w pewien wtorek a tydz.puzniej w piątek mial juz rano pieniądze.ale to byli w Mikołowie. w tym roku rozliczmy się w Katowicach. Ja dalej nie mam pit z Zusu,narzeczony rozliczyl ssię 16 lutego,na stronie US jego stan to "PODANO BŁĘDNE DANE LUB BRAK INFORMACJI O ZEZNANIU NA DZIEŃ WYSZUKIWANIA"
Może do miesiąca dostanie pieniadze:-)
Może do miesiąca dostanie pieniadze:-)
Rozliczam się od kilku lat w II US w Gdyni i zwrot 2 lata temu i rok temu był po około tygodniu na moim koncie. Ciekawe jak będzie w tym roku ;) (pit złożony elektronicznie 2 dni temu).
A takie pytanko mam :( bo chyba za tempa jestem :)
Rozliczalismy się wspólnie, tylko mąż ma dochód ja nie pracuję - na pit 36 (z banku dostał 8c) + pit 0 + uz.
Ja jako podatnik, mąż jako współmałżonek.
Na tej stronce do sprawdzania pitów podaję swój przychód ? czy nasz ogólnie ?
W sumie, podaje i tak i tak i wciąż mi wyskakuje
,, Nie wprowadzono wszystkich wymaganych danych !!!''
Ktoś wie ?
Rozliczalismy się wspólnie, tylko mąż ma dochód ja nie pracuję - na pit 36 (z banku dostał 8c) + pit 0 + uz.
Ja jako podatnik, mąż jako współmałżonek.
Na tej stronce do sprawdzania pitów podaję swój przychód ? czy nasz ogólnie ?
W sumie, podaje i tak i tak i wciąż mi wyskakuje
,, Nie wprowadzono wszystkich wymaganych danych !!!''
Ktoś wie ?
dziewczyny to normalne ze w lutym jak ktos skladał to ma szybciej kase, bo wiekszosc pit 11 dostaje 1-2 marca i wtedy szybko sie rozlicza i jest nawal rozliczen w skarbówce.
ja takze pita dostalam 28luteg i siadlam nad tym w niedziele i w poniedzialek maz sprawdzil i wyslal. jeszcze czekamy a najlepsze, ze byl widoczny na 2 etapie a teraz brak zeznania w systemie :)
ja takze pita dostalam 28luteg i siadlam nad tym w niedziele i w poniedzialek maz sprawdzil i wyslal. jeszcze czekamy a najlepsze, ze byl widoczny na 2 etapie a teraz brak zeznania w systemie :)
szuwarkowa w tym roku jest troche inaczej - czesc osob mysl ze dostana cały zwrot za 3 dzieci nawet jesli nie zaplacili tyle podatku by je odliczyc, a to bledne myslenie, bo nadal jest limit:
zwrot nie może być większy niż łączna kwota podlegających odliczeniu składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, us nie odda wielodzietnym wiecej niż zostało wpłacone w formie podatków, składek zdrowotnych i na ubezpieczenia społeczne.
zwrot nie może być większy niż łączna kwota podlegających odliczeniu składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne, us nie odda wielodzietnym wiecej niż zostało wpłacone w formie podatków, składek zdrowotnych i na ubezpieczenia społeczne.
Ja pit skladalam 2 marca elektronicznie,i wciąż etap 1. Urząd skarbowy mówi ze jeszcze nawet nie zweryfikowali mojego pitu, od tygodnia ciągle panie sa na końcówce lutego, czyli wygląda to tak ze US w styczniu pitami się wogole nie zajmował, a styczeń rozliczali w lutym, w marcu luty a w kwietniu marzec, pisze tu o 1 US w Gdańsku. Rozumiem ze były święta itd ale co to ma być ?
Joanna ja nie mam przy sobie pitów i nie mam jak sprawdzić przez internet ale jutro zadzwonię jeszcze do księgowości może będą już wiedziały datę. Daj znać jak dostaniesz pieniążki jestem ciekawa jak długo będziesz czekała od pojawienia sie komunikatu. No mi powiedziano, że już czeka. Mi powiedziano, że przekazano do księgowości zobaczymy jak długo będą to realizować :)
Rozliczałam się elektronicznie w nocy z poniedziałku na wtorek, wysłane do systemu z datą 21.04, wczoraj zwrot wszedł na konto :P :) Po tym co tu czytałam jestem w szoku :P :)) III US Gdańsk, rodzina wielodzietna.
Nigdy tak szybko nie miałam - w zeszłym roku chyba ok miesiąca czekałam a też elektronicznie wysyłałam.
Nigdy tak szybko nie miałam - w zeszłym roku chyba ok miesiąca czekałam a też elektronicznie wysyłałam.
Ja złożyłam przez internet 10.03 i cisza składałam z myślą, że ułatwiam paniom sprawdzanie, ale się pomyliłam ja już przez internet nie będę składać paranoja żeby tyle czasu czekać. Jak składałam osobiście to w przeciągu 3 tygodni miałam zwrot i zawsze składałam w marcu, bo późno dostajemy z mężem z zakładu pracy.