Widok

Żyjemy w kraju Hipokryzji i obłudy!!

co zmieniło się od 89roku ( czyli przez ostatnie 25lat ) a no to że jesteśmy jeszcze większymi biedakami niż wtedy !!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 14

Planujesz podróż z Polski na Ukrainę? Nie zapomnij o niezbędnym zabezpieczeniu w postaci obowiązkowego ubezpieczenia. Jestem naprawdę pod wrażeniem i z całego serca polecam https://insuranceukraine.com/ dla Twoich potrzeb ubezpieczeniowych. Platforma ta nie tylko spełnia wszystkie ukraińskie wymogi prawne, ale także zapewnia niezawodną i najwyższej jakości obsługę. To naprawdę niezwykłe, jak ważna może być niezawodna ochrona ubezpieczeniowa, szczególnie w tych niepewnych czasach. Upewnij się, że Twoje ubezpieczenie zapewnia kompleksową siatkę bezpieczeństwa, pozwalając Ci podróżować z absolutnym spokojem i zdumieniem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na pewno nie tylko on - bardzo podobna zmiana zaszła także w np. w USA. Jest taki piękny wykres tego jak spada %PKB jaki przypada na pracę a rośną zyski korporacji. Tylko nie szczególnie wiem co można z tym zrobić. Wyobrażacie sobie na przykład bojkot konsumencki 3 firm, które obecnie odpowiadają za 95% kosmetyków i produktów chemii gospodarstwa domowego?
Zresztą cała ekonomia się śmiesznie zachowuje. Stany i UE drukują pieniądze na niespotykaną skalę a spodziewanej (hiper)inflacji nie ma, bo społeczeństwo nie jest już w stanie więcej konsumować, zagrażając gospodarce. Pewnie następnego nobla dostanie człowiek, który znajdzie sposób by ludzie kupowali nowy samochód co rok lub dwa, tak jak smartfony :P
no i kogo widzisz w tym centrum? zarejestrowanych bezrobotnych? tam chcesz szukać obrazu polskiego stanu stanowisk pracy? mało jeszcze wiesz...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
rzeczywiście bieda..., szczególnie ja widac jak się pojedzie w weekend do jakiegos centrum handlowego
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3
pomyśl z własnej perspektywy zanim takie mądrości życiowe zaczniesz sprzedawać - 6? aż tyle? a 3 by ci odpowiadała? nigdy w takiej sytuacji nie staniesz więc się mądrzysz - co znaczy że gwiazdorzysz w jakiejś firemce u tatusia, a mamcia czeka z obiadkiem. i tyle.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
Hehe kurde znow stoczniaki bez szkoly pala sie na forum jakie to twardziele nie sa,jakiej pracy sie nie boja,i ile to nie zarabiaja,idz jeden z drugim do szkoly matematyki sie poucz bo ci sie liczby poprzestawialy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
~ głupoty gadasz chyba nie znasz stawek jakie są w stoczniach. Chyba że mówisz o pracy 24/24 na dobę bo innej opcji nie widzę
Jak się nie ma za co zyc to i te 6 zl jest dobre ale nie paniska zaraz by chcieli prace za 5tys taka co by sie nie narobic i jeszcze kredutow nabrac i nie splacac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
idź pracuj za 6 zł na godzine :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
dodatkowo mądrala z ostatnim słowem do wykrzyczenia. pozdrów rodziców i pędź na obiadek.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no na prawdę ludzie dzięki swojej pracy potrafią się dorobić :) to na prawdę takie trudne do zrozumienia dla was? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
daj spokój kiki nie ma co wchodzić z nim w dalszą polemikę ... on i tak wie lepiej pan mądraliński !!!
a jednak nie wydaje mi się - zbyt dobrze znam gadkę takich mądrali jak ty. coś jeszcze przekażesz na forum?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
no wydaj ci się :) tak trudno zrozumieć że ktoś może sam do czegoś dojść, swoją pracą:) no jak to tak można i nie narzekać o_O
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
mi się wydaje, że tu uderzył ktoś w ego bananowego dzieciaka, (mowa o ...), któremu tatuś z mamcią piorą (lub prali) ciuszki by na sobotnią imprezkę fajnie wyglądał, pod noskiem wszelakie obiadki i wyrosło takie coś - z logiki jednak poza krzykami mądrości nic nie wnosi.... czyż nie tak?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jakich chetnych czlowieku? a co ma zrobic jeden z drugim co na krawedzi kolejny miesiac jada,to sa chetni do takiej stawki? Kto jest chetny zeby malo zarabiac? moze i sa zawody czy pracr mniej ambitne,nie kazdy moze byc,a noze raczej nie kazdemu moze az tak bardzo zalezec zeby byc dyrektorem czy brygadzista,ale to oznacza zeby zepchnac takich ludzi do rynsztoka od razu? wytknac palcem i obsmiac? oni juz nie moga godnie zyc?pomysl o czym mowisz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
no ale to było w poprzednim wieku - mamy inne czasy, szybsze - tylko tego szybszego "dobrobytu" jakoś nie widać - więc nie wyjeżdżaj mi o 45, 25 czy innych latach a zacznij pisać z sensem lub wcale.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
a kto pracuje za 6-7-8zł na godzine ?haha :) jak by chętnych nie było to stawki były by wyższe - proste, wróć do szkoły bo podstawowych rzeczy nie wiesz ale zarabiać to byś chciał :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
tylko że kraje lepiej prosperujące rozwijały się gdy w Polsce mieliśmy 45 lat komunizmy-tego twojego dobrobytu, a w 25 lat nie da się wszystkiego nadrobić, prostych rzeczy nie rozumiesz to się nie dziw że nikt ci nie da więcej niż najniższa krajowa, wieczne pretensje do wszystkich tylko nie do siebie :) sam się porównaj do ludzi którzy coś potrafią oprócz narzekania :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ja nie chcę wszystkiego , chcę tylko jak setki tysięcy Polaków godnie żyć ... a obecne płacę 6- 7 - 8zł lub płaca minimalna pozwalają jedynie na marną egzystencje a nie godne życie !!! i nikt nie mówi tu o socjalach puknij się w główkę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

Inne tematy z forum Praca

anglia-praca (17 odpowiedzi)

Pojawiło się ogłoszenie o pracy w magazynach w Anglii."Produkcja Pracownik fizyczny iza". Czy...

Praca K2 Dystrybucje (34 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?

Zmiana zawodu - od czego zacząć? (75 odpowiedzi)

Szukam na siebie pomysłu. Któraś z was też stała przed opcją przebranżowienia się, jak wam się...

do góry