Widok

a co powiecie o firmie Eco Power z Gdyni ul. Słoneczna?

Co? Gdzie? Kiedy? Temat dostępny też na forum:
Dostałem stamtąd ofertę pracy " pracownik obsługi reklam". Myslałem że chodzi może o zakładanie tych wielkich reklam czy coś w tym stylu, ale po wizycie w firmie coś mi bardzo zaczęło to smierdzieć zwykłą akwizycją. Miałem mieć 2 dniowe szkolenie i przyjechać pod krawatem,wiec dalem sobie spokoj.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czesc! Czy ktos wie co to za firma Eco-Power z Gdyni? Czym się zajmuje? Parę dni temu złożyłem formularz zgłoszeniowy do pracy w tej firmie, ale nie dowiedziałem się nic konkretnego. Może ktoś zna tą firmę? pozdrawiam.
I jak ktoś tam był już w tej firmie ? wiadomo czy to akwizycja czy jak ?
Trzeba na nich bardzo uważać.
To nie firma. To tylko prawnicy żerujący na naiwniaków. Podobno byli już na południu Polski. teraz są na północy. Powinna sie nimi zająć prokuratura i skarbówka. Zero z nimi kontaktu. To nie firma handlowa .
To naciągacze - zgodnie z istniejącym prawem - ale naciągacze.
Chcesz u nich pracować - to na pewno będziesz miał "grobową" wdzięczność tych, co ich ta firma wycyckała z pieniędzy. I jeszcze mówią że wspierają Fundacje Polskie Serce . Żałośni.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zwykła akwizycja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
akwizycja to bieganie po domach i sprzedawanie jakiegoś badziewia, a oni dobrze płacą tylko za pokazy całkiem dobrego urządzenia...może pomysliłaś firmy i mówisz o tych na Dąbrowie???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
możesz wytłumaczyć dokładnie o co chodzi ? bo dostałem ofertę od nich i nie wiem czy mam się na to pisać czy olać. dzięki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja też byłem i nie wiem jakies szkolenia a z akwizycją to nie jest związane.ktoś się tam zatrudnia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
dobrze zrobiłeś, że dałeś sobie spokój! kazalibi Ci sprzedawać odkurzacze po 5000,- a sam byś grosze zarobił!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
nie wiem czy takie grosze ja za październik mam prawie 4 tyś do odebrania jeśli tyle to mało to życzę powodzenia...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Zawsze można iść kopać rowy za 1200 zł/m-c, też praca i też pieniądze :-)))

Praca jest dla każdego, ale nie dla wszystkich. I to tyle :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
a ty tam pracujesz ze tak zachwalasz??
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszystko tajne przez poufne. Jak pytasz czy to będzie prezentacja odkurzacza to zaprzeczają, bo to jest wysoce specjalistyczne urządzenie za jedyne 6690 zł
Praca dla sprytnych akwizytorów z samochodem do sporo tego szajsu trzeba wnieść do domu( dwie osoby obładowane)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
i co pojechałeś na spotkanie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
gra niewarta swieczki. mówią, że to nie odkurzacz tylko urządzenie do czyszczenia powietrza. gówna prawda. odkurzacz i to jest jeszcze dokładna kopia marki rainbow. praca jest typowo akwizytorska, jezdzisz po domach, strasz sie zrobic wode z mozgu klientowi stosujesz rozne triki i kłamstewka, ktorych ucza na szkoleniu. nie polecam.
acha najlepsze jest to, ze mowia ci ze placa 3 tys brutto za miesiac. na końcu okazuje sie, ze oni gwarntuja te 3 tys brutto, jak odbedziesz 21 spotkan w miesiacu. a jesli odbedziesz 21 spotkan w miesiacu to na bank sprzedasz minimum 3 urzadzenia (od kazdego prowizja dla ciebie 800 zł - 3 x 800 = 2,400 czyli 3 tys brutto). czyli nie ma zadnej gwarancji, pieniadze dostajesz tylko i wyłącznie od sprzedanego produktu. ja już wole zarobic sobie pewne 2 tys, w markecie ( i przy tym sie tak nie narobie ) niz pracowac dla tych oszustów.
pozdrawiam.
założe się, ze komentarze pochlebne firmie pisza pracownicy a najpewniej szefostwo. żałosne.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
Prosze was czy ta firma ogłasza się teraz w Warszawie na ul. chłodej

Dzwoniłem dzisiaj i śmierdzi mi poduchą

http://warszawa.gumtree.pl/c-Praca-sprzedaz-handel-praca-w-sklepie-PRACA-NA-SEZON-I-NA-STALE-W0QQAdIdZ294720153

Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
TA FIRMA TO CHYBA JEDNAK JAKIŚ PRZEKRĘT, PODPISAŁAM WCZORAJ, TJ. 12.07.2011 UMOWĘ NA ZAKUP TEGO CUDOWNEGO URZĄDZENIA ALE GOŚCIU SIE CHYBA SKAPNĄŁ, ŻE NIE WYROLUJE NAS TAK ŁATWO I ZABRAŁ CAŁA UMOWĘ NIE POZOSTAWIAJAC NAM KOPII. POTEM POWIEDZIAŁ, ŻE PRZYWIEZIE JĄ RAZEM Z URZĄDZENIEM JAK ZAPŁACĘ KASĘ, JEDYNE 5820ZŁ I JESZCZE ZABRAŁ MÓJ STARY ALE JARY ODKURZACZ ZELMERA. NA SZCZĘSCIE NGRYWAŁAM CAŁĄ IMPREZKĘ BO MIAŁAM JUŻ DO CZYNIENIA Z PRZEKRĘTAMI I JESTEM TROSZKU NIEUFNA. OSTRZEGŁAM TEŻ ZNAJOMYCH ŻEBY Z NIM NIE ROZMAWIALI ANI Z NIKIM PODOBNYM SPRZEDAJACYM TE CUDOWNE URZĄDZONKA.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Miałem w tym roku pracować dla tej firmy... Byłem na szkoleniu które uczy jak robić ludziom wodę z mózgu! Wciskanie chińskiego badziewia za 5700zł jakieś maty ozonowe, podróbki garnków... i ten cudowny POWERMED... śmiech na sali..

UWAGA TA FIRMA JEST TEŻ W GDAŃSKU NA ULICY KRYNICKIEJ 3!!! (ZA REALEM)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

PROSZE O POMOC

kupilam odkurzacz minelo 14 dni pieniadze zostaly przelane na konto firmy a odkurzacza wciaz nie otrzymalam gdy dzwonie zbywaj mnie glodnymi kawalkami np samochod z dostawa mial wypadek....itd NIE WIEM CO MAM ROBIC WZIELAM POZYCZKE Z BANKU I MUSZE ZACZAC SPLACAC RATY CZY ISTNIEJE JAKIS SPOSOB ABY ZERWAC Z NIMI UMOWE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
TO QRWU ZŁODZIEJSKIE MNIE TEŻ ZAPRASZALI- PYTAM SIE CZY TO AKWIZYCJA I Z CZEGO BEDĄ PIENIADZE, NIE CHCIELI ODPOWIEDZIEC PRZEZ TELEFON JEDYNIE NA SPOTKANIU TRZEBA MIEC NAJ.BANE KUPUJAC TO GÓWN. NIE DAŁEM SIE FRAJEROM.
Witam Janko, przeczytałam o Twoich kłopotach z firmą EKO-POWER. My mieliśmy taki pokaz jesienią 2010, najpierw decyzja zapadła, że kupujemy to "urządzenie", ale po przeczytaniu -po pokazie - bardzo negatywnych opinii o tym sprzęcie, następnego dnia rano nawiązaliśmy kontakt, (czyli po ok. 10 godz.) że rezygnujemy z zakupu, co było zaakceptowane przez firmę telefonicznie z obu stron, a także wysłaniem pisma faxem za potwierdzeniem, że wszystko jest ok. Firma jednak była taka "uczciwa", że sprawę z bankiem dopełniła - czyli zaczęły przychodzić raty do spłacania - za sprzęt, którego nigdy nawet nie próbowano nam dostarczyc ! Umowę ponoć anulowali.
Mieliśmy płacić za odkurzarz, którego nie kupiliśmy!!!!
Cały czas myśleliśmy, że to się wyjaśni, były spotkania w banku, tłumaczenia

- nie pomogło nic. Nie będę się rozpisywać - bo jest to historia długa -
która właśnie teraz zaowocowała zajęciem całego wynagrodzenia naszego konta w banku (oczyszczono co do 0 zll nagle bez uprzedzenia przez komornika, pomimo założonej pod koniec lata 2011w tej sprawie przez nas sprawy sądowej, wygranej zresztą właśnie w grudniu.
Należność do zajęcia, której w takiej wys. nawet nie było na koncie, wyliczona wraz wszystkimi odsetkami jak i kosztami komorniczymi wynosiła ok. 12 tys zl ....
Nie wspomnę, że o mały włos (bardzo choruję na serce!) skończyłoby się dla mnie tragicznie...
To tyle wielkim skrócie. Pozwoliłam sobie napisać o" uczciwości " EKO POWER - ku przestrodze dla innych - no i z ciekawości jak sobie Ty poradziłaś z opisaną we wrześniu sprawą. Dodam, że chyba będzie to wspaniały temat do telewizyjnego programu SPRAWA DLA REPORTERA..... Pozdrawiam - oszukana2
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
W latach 90 masa było takich firm . Akwizytorzy latali w garniturkach wciskając Amerykański i Chiński syf.Mango ,Amwey, Cepter i cały detal wysypywany z neseserków. Płacisz za 1 dostajesz 2. Zebrania tańce,śpiewy,agitacja.
OSZUŚCI, OSZUŚCI-takich to tylko pociąć.mimo mojego pytania do tak zwanego pracodawcy czy to jest akwizycja zarzekał się na całego że nie.to jechałem z Wejherowa do Gdańska na rozmowie i jak wszedłem do tego domku śmierdzącego wilgocią i zobaczyłem z 20 odkurzaczy i ludzi poubieranych w garnitury to trafił mnie szla. czemu istnieją tacy ludzie co są naciągaczami,szkoda mi tylko pieniędzy na paliwo i mojego czasu poświęconego na dotarcie tam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wiitam. Chcialam sie dowiedziec jak sie skonczyla ta historia. Mam bardzo podobna. Podpisalam z nimi umowe a nastepnego dnia chcialam ja zerwac. wcisneli mi jakis marny odkurzacz za 6 tysiace a garnki i wycieczke gratis. pozniej jak se obliczylam wyjdzie mnie to ponad 10 tysiecy. wydzwaniam do nich a oni mnie zlewaja. Nie wiem co mam zrobic. Za 6 dni konczy mi sie czas do zerwania umowy. Prosze bardzo o pomoc
Witam.Osoby pokrzywdzone przez ECO POWER proszę o kontakt. Joanna Szuszkiewicz, joanna.szuszkiewicz@interia.eu

Inne tematy z forum Praca

Praca za granicą, czy są sprawdzone oferty? (40 odpowiedzi)

Od paru dni szukam pracy za granicą. Ofert jest pełno ale jak szukam opinii o konkretnym...

poszukiwania pracy..na jakich stronach jej szukacie? (67 odpowiedzi)

na początek prośba do Admina. o nie kasowanie mojego wpisu,, Pisze tu bo na forum praca mało...

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

do góry