Widok

a ja wcale

jakbym miała zrobić to wszystko, co mam do zrobienia plus to co lubię, to mogłabym w ogóle nie chodzić spać.

idę na kawę, las ładnie oświetlony i mgły się podnoszą. jest na co popatrzeć
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

...

tml

(te literki padały dziś rano łupem głodnego robala pożerającego na śniadanie alfabet)

.

Wspaniałe ;)

Ma ktoś

pomysł, na co jeszcze można przerobić jabłka?
Mam 40kg letniej odmiany do przemłynkowania na dziś i będzie ciężko, tym bardziej, że równolegle sporządzam cukiniowe leczo.
A szara, złota reneta i malinówka już tuż tuż.
No bo tak.
Jabłka suszę na chipsy, mam już dużą papierową torbę.
Serce tegorocznego jabłkowego nerwowo pika w 60l balonie.
Sokowirówka wyciska soki na bieżąco.
I tu mam dylemat, bo muszek owocówek mam pół kuchni, nawet w lodówce, a pomysłów zero.

Aha dżemów, musów i konfitur mam potąd, tutaj wymownie wskazuję poziom linii przecinającej środek mego czoła.

A jutro...

przy nadarzającej się akurat okazji
dokładnie sprawdzę w popołudniowym świetle
czy "ktoś" tutaj nie kłamał
pisząc o dogorywaniu kasztanów na pewnej ulicy ;)

A

nienawidzili go za przelatrywanie zon

hehe

„AUGUST DRUGI MOCNY”

No według „Pocztu”- z gęby pedał,
że podobali mu się chłopcy,
któż by głowy nie dał.

Grzegorz Rymopis

brutus

niewierny slugus wladzy

kysz

banalne
nadete
niedouczone
doktryniarskie
niewierne

PERSPEKTYWY Z PERSPEKTYWY WŁADZY

Na wszystko patrzysz
z perspektywy władzy.
..........................................................

Siła władzy jest wszechpotężna
bo tylko ona może być coraz większa.

Grzegorz Rymopis

sugestia papieska

kto jeszcze nie skumal, co by bylo moglo by sie stac, gdyby Jaruzelsky nie oglosil stanu "wojennego" ???

upamiętnienie strajków 1988

uroczystości w dniu 30 września

From: "Klaudiusz Wesolek"
To: wojciech.ksiazek@solidarnosc.gda.pl

Po długim namyśle, zdecydowałem, że wezmę udział w uroczystości wręczenia medali osobom, biorącym udział w strajkach w roku 1988. Nie chciałbym jednak, aby mój udział został niewłaściwie zrozumiany.Zgadzam się, że należy upamiętnić osoby, które brał udział w tamtych wydarzeniach, ich poświęcenie i zaangażowanie. Mam jednak nadzieję, że mój udział nie zostanie potraktowany jako swoista legitymizacja wszystkiego, co się stało w wyniku tamtych strajków. Naliczono 2624 uczestników tamtych strajków, a prawdopodobnie było ich znacznie więcej. Z pewnością wielu z nich tak jak ja ma poczucie zarówno dobrze spełnionego obowiązku, ale także rozgoryczenia tym, w co obrócony został ich wysiłek. Zakończenie strajków w sierpniu 1988 było początkiem okrągłostołowej zdrady, której skutki są odczuwalne do dzisiaj.Chociaż dziś są to już w zasadzie wydarzenia o charakterze historycznym, cały czas mam poczucie rozgoryczenia i żalu w związku z tym, jak wykorzystano poświęcenie moje i innych osób. Ten czas autentycznej, antysystemowej samoorganizacji społecznej, został brutalnie przerwany. Ludzkie działania zostały ohydnie wykorzystane przez ówczesne "opozycyjne elity" do wsparcia odideologizowanych komunistów w ich planie rozgrabienia Polski.Strajki, które miały szanse przerwać plany komunistycznej nomenklatury, w gruncie rzeczy przyspieszyły to bezprecedensowe złodziejstwo na wielką skalę, wskutek zdrady "solidarnościowych autorytetów" z osobą określaną jako TW "Bolek" na czele. Zamiast obalić do końca walącą się już komunę, pomogli jej przekształcić się w postkomunistyczną oligarchię. Oligarchia ta rozkradła mój kraj a "solidarnościowe elity" zostały jej pomagierami.Po zastanowieniu stwierdziłem jednak, że mimo takiego efektu tamtych strajków, należy jednak pozytywnie ukazać ludzi, którzy w dobrej wierze je wspierali. Dzisiaj upamiętnienie tych ludzi, nie legitymizuje dzisiejszych elit, a wręcz przeciwnie - odbiera im polityczną legitymację, jako że nadużyli zaufania, którym zostali obdarzeni

Klaudiusz Wesołek

jesien

teraz do obejrzenia w naturze.
Jak nie mozesz wyjsc, to sobie poatrz:)

Błonnik

Dzięki Błonnikowi, możesz poprawić znacznie swój stan zdrowia!
Pomyśl tylko, że dzięki stosowaniu błonnika możesz zyskać:

* zgrabną sylwetke
* obniżyć poziom cholesterolu
* poprawić pracę układu pokarmowego

Ahoj !

do wszystkich marynarzy SS/Enterprize !

;)

A

respekcik dla mnie samego za stabilnosc kura jedwabna
kursu i kontroli przeciwnika nie tracac z pola widzenia rzadnych zwierzaczkow majacych wplyw na przebieg akcji.

hehe

ze co ?
oczywiscie?!
klasyka!
sorry ale chyba za bardzo kumam.

hehe. ma humor ten pan.

C

Hehe, ta myszolapka na drucie.

Konkret Tobie nie zaszkodzi.
I bez owijania lezalo to w moim wlasnym interesie, a tu ci potem zaraz zebrak przed drzwiami =:O
Ale o co mi chodzilo, np. o to ze zwariowanyromansista na piraten.su traci kurzem
i brakiem otrzaskania.
To spory minus, a wypowiada sie na temat, komu zeglarz ma dac dupy.
Ale mial niezly poczatek. Hehe

pozatym

zaczynam winobranie, wiem trochę wcześnie na gołuboka, ale krew się już we mnie gotuje.
ps fotka z dzisiaj.

oczywiście

podczas wykonywania jakiegoś projektu czy kontraktu (zwał jak zwał)

hehehe

z teraz wyobraź sobie jaką precyzję stabilności pozycji dzięki maszynie musi mieć taka łajba jak np. Solitaire.

Inne tematy z forum Hydepark

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

Grajdołki (165 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry