Widok

aborcja

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny wyniki iść prenatalnego wyszły bardzo źle dziecko jest napewno chore, pappa jest w ogóle poniżej jakiejjakiejkolwiek skali. Chce usunąć ciążę, jednak lekarz kazał najpierw zrobić amniopuncje i dopiero wtedy będę mogła usunąć... czy któraś z Was usuwają ciążę w związku z wadami genetycznymi? (dziecko nie ma w ogóle nosa i mózg się nie podzielil a w sumie to co w ogóle nie ma...) jedno dziecko już mam. Chciałabym usunąć jak najszybciej a tu każą czekać, nie wiem po co skoro i tak chce je usunąć i mogę to zrobić legalnie po to właśnie są te badania prenatalne..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

może dlatego,że test pappa jest tylko statystyką ?????
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

no ale usg pokazuje wszystko na białym... pappa pokazało że ciąża się źle rozwija,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Poszukaj prywatnego lekarza zaufanego napewno ci gdzieś usuną zrobiłabym to samo!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Zrób jeszcze test nifty. Mi tez pappa wyszło złe, a później okazało się ze dziecko jest zdrowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Co innego testy określające statysyke, a co innego usg, na którym widac, to co napisała autorka. Do tego już statystyki nie potrzeba. Bardzo współczuję i dużo wytrwałości i siły życzę w tym trudnym czasie...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idź do Preisa. Byłam w podobnej sytuacji i miałam usunięta ciąże bez tej całej papierologii. W moim przypadku decyzja była podjęta przez konsylium lekarskie na podstawie całej zebranej dokumentacji. Moje skierowanie od ginekologa olali, a jak za 3 dni przyszłam ze skierowaniem od Preisa, to od ręki byłam przyjęta na oddział.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
a przyjmuje prywatnie? bo on chyba kierownikiem na klinicznej jest nie? jutro będę dzwonić na kliniczna....
Tak, przyjmuje prywatnie na Zaspie. A przynajmniej ja tam byłam 3 lata temu.

Ja pierwszego dnia miałam robionych dużo badań, w tym amniopunkcje (wynik był po 3 tygodniach i potwierdził wadę genetyczna), drugiego dnia miałam rozmowę z lekarzem nt.wady genetycznej dziecka i ewentualnych rokowań. Później zebrało się konsylium lekarskie i oni podjęli decyzję, że na podstawie tych badań co mam, mogę usunąć ciąże. Dostałam dokumenty do podpisania i później dostałam tabletki dopochwowe i czekasz na skurcze. Na oddziale wszystko Ci wytłumacza.
i jak to wyglądało? mogłabyś powiedzieć? jak normalny poród? czy jak poronienie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
A nie dali ci żelu dopochwowego? Poprostu poronienie ..
Złe wyniki testu pappa nie są wskazaniem do aborcji tylko wady genetyczne, które wychodzą po zrobieniu amniopunkcji.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jeśli nie chcesz urodzić chorego dziecka to najlepiej jest skorzystać z pomocy https://tabletki-poronne.pl/ To bezpieczne i legalne.Sama kiedyś korzystałam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Od kiedy własny pokój? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny tak się zastanawiam, od kiedy przeniosłyście wasze maleństwa do własnych pokoi? Moja...

Czy terapia małżeńska ma sens? (27 odpowiedzi)

Do terapeuty poszłam sama w kiepskim stanie psychicznym. Mam małżeński kryzys, kolejny. Mam dość....

Coś dziwnego..? Kilka czarnych włosów u dziecka (blondynki).. (32 odpowiedzi)

Dzisiaj zauważyłam u córki kilka włosów czarnych.. jakieś 10 (?) a jest naturalną jasną...

do góry