Widok

facet uderzył

Facet mnie uderzył, czy dać mu jeszcze jedną szansę. Wcześniej też bywał agresywny, ale nigdy wczesniej nie doszło do rękoczynów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
na szansę zasługuje każdy, ale prawdą jest to, że jak raz już uderzył to przypuszczalnie zrobi to po raz kolejny...Poczekaj,poczytaj opinię innych.Z całego serca życzę powodzenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pewnie masz dzieci... masz dokąd wiać?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jesteśmy ze sobą dwa miesiące, obecnie wyprowadziłam się
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli bije po 2 miesiącach to daj sobie z nim spokój.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
to zbyt krótko by dawać mu szansę,uciekaj,zapomnij nawet jak go kochasz,bo potem będzie już za późno wierz mi
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1
Oczywiście, że zasługuje na drugą szansę. Z inną kobietą. Szansę z Tobą już wykorzystał/zmarnował.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 1
i tak pewnie każda kolejna będzie miała przechlapane....
dlaczego ??? może to byś tez napisała ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
do mnie to pytanie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Gdyby mnie facet uderzył, byłby to pierwszy i ostatni raz. Na kolejny nie miałby już okazji.
mama zawsze mi powtarzała jeśli facetowi raz poleciała ręka to już niestety tak pozostanie, ehh mam 2 znajome, którym jeszcze przed ślubem wtedy jeszcze chłopak ją uderzył, niestety tak jest do tej pory ;( więc moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać i znaleźć sobie faceta który będzie Cię szanował i będzie dla Ciebie dobry, a nie czekać kiedy kolejny raz Cię uderzy... powodzenia
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
pewnie by cię zabił bo już po takim tonie można wnioskować że byłoby za co
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jasne! Przytul, pogłaszcz go po głowie, pocałuj. Pewnie ta ręka to tylko odruch bezwarunkowy. Wybacz mu, a najlepiej wiń siebie.

Drażnią mnie takie kobiety, jak Ty. Głupie po prostu. Zadające głupie pytania.
Uderzył, a Ty pytasz czy dać mu szansę??
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1
ktoś kiedyś mi powiedział, że serce człowieka jest jak kryształ - gdy raz roztrzaska się na tysiące kawałków, nawet jak posklejasz, rysy pozostaną. Odpowiedz sobie sama, czy Twoje roztrzaskane serce da się posklejać, aby rys nie było widać.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
co ma rzeczywistość do twoich bajek? ile masz lat? 15?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oj ja wiałabym gdzie pieprz rośnie. Tego kwiatu pół światu..czy jak to szło.:)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
A możę on powinien się leczyć?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ty się lecz Ula
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
Razem z autorką wątku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
zrób mu laske to będzie ok !
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zasluzylas -to uderzyl.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jeśli lubisz być masochistką ? Daj 2 szansę ,bedzie bil ciebie potem dzieci . Jestem facetem -uciekaj poki czas. Znajdziesz takiego ,który bedzie cię szanował.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
oczywiście, że odejdź; ale przedtem mu oddaj z nawiązką - powiedz, że to za kolejne uderzenia, które zamierzał w ciebie wymierzać (polecam byś nie była wtedy sama)
Nikt na to nie zasluguje.Przemoc to przemoc. Porozmawiaj z nim o tym, poszukajcie pomocy u specjalisty.Jeśli tylko się powtórzy takie jego zachowanie zgłoś sprawe na policje i odejdź od niego, nie dawaj szans bo potem będzie tylko gożej.Jeśli masz przyjaciół, rodzine, zaufana osobę popros ją o pomoc, zadzwoń na numer zaufania http://temida.free.ngo.pl/przemadresy.htm
sama sobie z tym nie poradzisz
też mu przyłóż,to przestanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Pewnie zasłużyłaś ... nie ma co się dziwić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
prymityw z Ciebie
nikt nie zsługuje na przemoc, są inne metody rozwiazywania problemów,
tylko ludzie słabi psychicznie i niepewni siebie uciekaja sie do przemocy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie daj mu drugiej szansy,jak raz uderzył zrobi to kolejny,jak ma za dużo siły to niech chodzi na siłownie lub uprawia sztuki walki,sam jestem mężczyzną i nigdy bym nie podniósł ręki na kobietę,niech podniesie rękę na równego sobie.......
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie!!!
Niestety ale NIE!!!
Jak uderzył raz to uderzy i drugi.
Wszyscy wokol tak mówią i mają rację. Sama sie o tym przekonałam na własnej skórze.
Był ten raz - pierwszy raz. Odeszłam. Przepraszał i błagał mnie przez kilka miesięcy (aha zaznaczam, że nigdy przedtem nie był agresywny) .
ugiełam się i dałam szansę. Było cudownie...az przeleciałam przez pół pokoju. Odeszłam.Poł roku błagał, prosił, kwitł pod drzwiami, chodził za mną, przynosił kwiaty. Byłam twarda i tym razem się nie ugiełam (choc serce pękało z żalu). Dzis bije kogos innego a ja jestem szczesliwa. Jestem z mężczezna ktory mnie szanuje.
Pozdrawiam.
Zycze mądrej decyzji i wytrwałości w postanowieniach
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co to za pytanie??
oczywiście, że musisz z nim zostać! Jeśli odejdziesz od niego, on znajdzie inną kobietę do bicia! I to Ty będziesz winna całej tej sytuacji bo zamiast brać ciosy na siebie, zostanie skrzywdzona niewinna kobieta..

..dla niekumatych, zastosowana tu została ironia i sarkazm.
dobrze, że dodałeś - inaczej poczułbyś kubeł pomyj wylewany Ci na głowę:)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak się baby nie uderzy raz na tydzień tak konkretniej, mocniej (lżej można bić codziennie) to jej do głowy głupie pomysły przychodzą.

... a tak jest spokój.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
autorka tematu dawno sie nie odzywala, czyzby chlopak sie dowiedzial o forum i wibija jej teraz glupie pomysly z glowy ? ;o)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
jeszcze nie odchodź... daj mu szansę... daj mu wieczorem d... i kielicha... tak żeby mocno zasnął
znajdź dobrą dużą i ciężką patelnie... podejdź cichutko i przypier...ol tak żeby już nigdy więcej na nikogo łapy nie podniósł... sugeruje uszkodzenie wszystkich nerwów poza słuchem, wzrokiem i czuciem... a potem odejdź...
takim trzeba "tłumaczyć" dosłownie... łopatą...
:o)
Mężczyzna to Twój skarb, więc... zakop go w ogródku. :o)))
... i szukaj dalej królewicza ,jak ja.
"brawo jasiu"!
wolę szukać królewicza do końca życia niż być makiwarą przez całe życie...
dla mnie to prosty wybór... ale każdy ma prawo do swoich upodobań
nieprawdaż?
jeszcze nie odchodź... daj mu szansę... daj mu wieczorem d... i kielicha... tak żeby mocno zasnął
znajdź dobrą dużą i ciężką patelnie... podejdź cichutko i przypier...ol tak żeby już nigdy więcej na nikogo łapy nie podniósł... sugeruje uszkodzenie wszystkich nerwów poza słuchem, wzrokiem i czuciem... a potem odejdź...
takim trzeba "tłumaczyć" dosłownie... łopatą...

KUr....dobre, dobre aż monitor oplułam ze śmiechu:)
Kobieta nie bita to jak ziemia nie orana :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
hej bakłażan... żeby orać trzeba mieć odpowiedni pług chłopaku...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć Alu.
Jestem mężczyzną, 40 lat. Z mojego doświadczenia wiem, że jest już źle, ja również kilkanaście lat temu byłem zły, nerwowy, w końcu uderzyłem żonę. W ten sposób próbowałem odreagować moje osobiste niepowodzenia. Na szczęście się opanowałem i od lat moje małżeństwo jest już zgodne, jednak musiałem nad sobą ciężko pracować. Pytanie czy Twój partner zdaje sobie sprawę co zrobił i czy potrafi wziąć się w garść. Na początek proponuję szczerą rozmowę, może ma problemy? Daj mu do zrozumienia, że możesz pomóc, ale nie pozwolisz sobie na dalsze poniżanie.
Powodzenia, Jarek
A tak wogole i w szczegole, to dlaczego to ona ma sie wyprowadzac, odchodzic?

Ja bym spakowała manatki delikwentowi i wystawila za drzwi, z ewentualnym krotkim listem pozegnalnym i wyjasnieniem, ze tam są jego rzeczy, albo nawet bez tego listu i bez zbędnych wyjaśnień.

:)

ps. no chyba ze mieszkanie bylo jego, to juz inna sprawa...
zostaw go i to im szybciej zrobisz tym lepiej dla Ciebie
kurcze dlaczego moje zycie jest takie nudne? nikt mnie nie uderzył, nikt mnie nie zdradził co jest :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kasia... chcesz? to ja cię mogę uderzyć... albo pójść z tobą do łóżka, naobiecywać kokosów a potem cię zdradzić... chcesz przygód? chcesz żeby twoje życie było ciekawsze? bywaj tu częściej...
oj dziewczyno...
pozdrawiam
Kasiu zamień się ze mną.
Albo przystań na propozycję marrgo :)

raz mnie facet uderzył - drugiego razu nie było :) Szansy też nie dałam bo jak uderzył raz, to nie zawaha się zrobić tego ponownie.

pozdrawiam
A który Cię uderzył?
www.it-service.aq.pl Serwis Komputerowy
Pamiętaj,może pierwszy raz ale na pewno nie ostatni.Zawsze znajdzie jakiś pseudo powód.
Czasami fajnie jest tak ... chwycić kobietę za kudły i dać z liścia :))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Albo poczekać na dogodną chwilę i kopnąć faceta tam gdzie zaboli :))
tylko czekać, aż się "rozkręci". Zostaw go..musisz...
image
www.kingmj.phorum.pl
[size=8]serdecznie zapraszamy fanów[/size]
Rock "Czasami fajnie jest tak ... chwycić kobietę za kudły i dać z liścia :))"
Lepiej za kudły i z baśki ;)
Wy idźcie lepiej te wasze ciężkie męskie robótki porobić, no nie wiem, samochód naprawcie, umyjcie, przestawcie meble, powieście te niepowieszoną pułkę na ścianie, a nie Waszą siłke chcecie na biednych delikatnych, niewinnych kobietkach uskuteczniać ;)

Byście się wstydzili!

;P
Biedna, delikatna i niewinna kobieta to mit !
Cicho!

Daj mi jeszcze w to odrobinę chociaż wierzyć ;)

ps. Odnośnie tematu

Uważam, ze to zależy również od zachowania takiej kobiety, czy osoby, jak druga strona się zachowa. I nie mówię tutaj tylko o samym przestawianiu mebli.

Jesli chodzi o sam tytuł tematu, również tak bym to zanalizowała. I niech teraz sie do mnie wszyscy przyczepią, którzy mają inne zdanie, ale ja uważam, że to równiez zależy od kobiety, od jej zachowania, czy ją będzie facet bił.

Oczywiście protestuje, wobec jakichkolwiek rękoczynów, bicia i tych wszystkich innych, aczkolwiek uważam, że to równiez zależne jest od zachowania danej kobiety, osoby, jej charakteru...
.. ale klapsy na goły tyłek lubisz :)
W odpowiedzi na zaszczery żart odwdzięczam się tym samym!

@ rocksa

A Ty to za swoją panią chyba z pejczykiem musisz latac!

;P

:)
:))))
Która Cie tak skrzywdziła? Są rózne kobiety tak jak i faceci.
rąbnij mu tez :) w koncu nie darmo mamy raczki.

tylko wczesniej idz na tipsy do kosmetyczki ;]
Optymalnym rozwiązaniem jest wyrzucić damskiego boksera ze swojego życia. Jeżeli nie chcesz tego zrobić, kup sobie glany. Wybierz takie z metalowym noskiem.
Niech wszyscy, którzy źle mi życzą, pocałują mnie w d*pę.
dokładnie :) albo powiedz który to :)
dlaczego to zawsze osoba poszkodowana ma uciekać,wyprowadzać się a tyran sie jeszcze śmieje?
wyp..ić na zbity ryj frajera i tyle, a tak jest jak jest niestety...
bo wiesz @znieczulica... czasem ciężko jest wypi...lić na zbity ryj kogoś kto jest u siebie... pozostaje więc usunąć się samemu chowając do kieszeni dumę i zachowując ręce, nogi i twarz w stanie nienaruszonym...
tutaj jest kwestia czy facet potrafi i czy chce sie zmienic,jezeli druga szansa to pod okiem psychoterapeuty
Często/choć nie zawsze/ do agresji fizycznej posuwają się psychopaci. Psychoterapia daje tu mizerne efekty albo nie daje ich wcale. Damski bokser podniesie rękę na kobietę, natomiast w stosunku do wyższego o głowę faceta będzie potulny jak baranek. Nie wierzę z leczenie psychoterapią zaburzeń osobowości takich jak psychopatia
Do agresji fizycznej posuwają się wszyscy którzy czują się silniejsi fizycznie a słabsi intelektualnie - to ich jedyny sposób na zwycięstwo. I oczywistym jest że nie będą atakować osoby potencjalnie silniejszej od niej, bo nie miałoby to sensu.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
Zdziwiłbyś się, ilu psychopatów jest bardzo inteligentnych
Bycie inteligentnym jest chyba wymagane u psychopatów;)
Tylko że psychopaci stanowią znikomy procent ludzi stosujących przemoc. Nawet wśród psychopatów przemoc występuje rzadziej niż u reszty społeczeństwa.
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
A uwzględniłeś fakt, że wielu psychopatów jest niezdiagnozowanych? Wysoki poziom intelektualny nie jest sprzężony z psychopatią. Wielu psychopatów jest głupich jak but. Dodaj jeszcze osoby z organicznymi zaburzeniami osobowości oraz z organicznymi zaburzeniami zachowania i emocji/wg ICD-10/. Przyczyna inna, objawy te same
Ja tobie współczuje dalszego życia z tym facetem skoro on po dwóch miesiącach udeża ze zdenerwowania.Szacunek musi być.
image

Na szacunek trzeba sobie zapracować.

A niesforną kobiętę trzaba lać !

;)
Daj sobie z nim spokój potem może być za późno

Inne tematy z forum Towarzyskie

"SWITEZIANKA" in English :) (11 odpowiedzi)

Witam !!! Oto inna obiecana rzecz - "Switezianka" po angielsku (niektore osoby zdazyly juz ja...

Para szuka pary (9 odpowiedzi)

Hej, chcielibyśmy się spotkać z fajną parą na drinka- inteligentni i zadbani - ona 34 on 42....

Gay Gdańsk (135 odpowiedzi)

JA 21 lat strarówka...

do góry