Widok

facet z rowerem

Witam,
Jestem w 9 miesiącu ciąży i na moje nieszczęście nie mam samochodu i przemieszczam się komunikacją miejską (zresztą jak wiele innych osób), do tej pory zresztą mi to nie przeszkadzało. Ostatnio jednak wybrałam się tramwajem, który był dosyć zatłoczony, ale znalazłam miejsce tam gdzie zwykle z wózkami się wjeżdża. Z ulgą tam siedziałam, gdy nagle do tramwaju wpakował się rowerzysta. Wcisnął swój rower prawie mi na kolana i musiałam zejść. Ledwie stojące miejsce znalazłam, jakoś manewrując by złapać równowagę. Wspomniany rowerzysta dodam: był młody (ok.30 lat), wyglądał na zdrowego fizycznie, ubrany był modnie na sportowo. I zaczął się awanturować, ponieważ pewien pan zwrócił mu uwagę, że się wpycha na ludzi. Na co rowerzysta krzyczał, że ma prawo i porównywał się między innymi z 80-latkiem, lub z kobietą z wózkiem, że niby skoro oni mogą sobie to miejsce zajmować to on tym bardziej. Bardzo się popisał więc swoją tężyzną fizyczną, swoją kulturą i pokazał co to z niego za facet.
Co jest z tym rodem męskim? Coś wyraźnie się popsuli panowie, skoro są słabsi od 80 latków i ledwo pchają rower (prawie tak jak kobiety z wózkiem i nieraz z ciężkimi zakupami, że już nie wspomnę kobiety, która lada dzień urodzi). Co myślicie, czy takiemu biedakowi z rowerem trzeba ustępować?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
po co mu rower, skoro jeździ tramwajem ?

zresztą często widzę to w zkm gdyńskim - rowerzysta wsiada na przystanek lub dwa ... to dla niego 5 minut jazdy dłużej niż takim autobusem ..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rower ma prawo jechać komunikacją tak jak pasażer ALE jak nie przeszkadza innym pasażerom ,w tej sytuacji trzeba było podjeść do motorniczego ,on mógł owego pana z rowerem wyprosić .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli nie ma siły dojechać do wyznaczonego celu rowerem to niech się nie wybiera robi krótsze trasy. Ja bym mu nie ustąpiła a tym bardziej jak bym była w ciąży awanturę miał by murowaną.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Niskie libido u mojego mężczyzny (38 odpowiedzi)

Powinnam raczej napisać zerowe libido. Mój mąż w ogóle nie chce ze mną uprawiać seksu. Właściwie...

Czy lubicie się malować i dlaczego? (44 odpowiedzi)

Zastanawia mnie to ponieważ jestem mężczyzną i nie lubię wymalowanych kobiet. Uważam, że takie...

Świece zapachowe Yankee (14 odpowiedzi)

Cześć, gdzie kupujecie świce Yankee Candle? Gdzie jest najtaniej?

do góry