Widok

ach ten plener ...

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Także kolejne pytanie, wiem że pewnie się powtarza. Chodzi mi o plener ... proszę Was o pomoc, nie mam zbytnio pomysłu, fotograf mój także stwierdził że Orłowo to oklepane miejsce także plener na plaży. Hmmmm i mam mały kłopot. ( miejsce trójmiasto)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A mi od biedy marzy się nie plaża i morze,ale las,łąka, pociąg skm którym codziennie pomykam do pracy:-)
Hm... Nie żebym coś reklamował ;) Zajrzyjcie pod adres: http://chomikuj.pl/hadzaj/Fotografia/Masters+of+Wedding+Photography+1 i http://chomikuj.pl/hadzaj/Fotografia/Masters+of+Wedding+Photography+2 to dwie płyty DVD ukazujące kulisy pracy najlepszych naświecie fotografów ślubnych (Tytuł: Mistrzowie fotografi ślubnej). Oni potrafią zrobić piękne zdjęcia w każdym miejscu... i to jest święta prawda. W każdym miejscu można zrobić piękne zdjęcia :) Nawet w parku miejsskim, na skrzyżowaniu ulic, na plaży... podejrzewam że może ewentualnie na wysypisku śmieci i cmentarzu byłyby pewne problemy ;)
ja miałam plener:
nad morzem,
na fortach w gdańsku
na mariackiej i przy motławie
w letniewie tak gdzie budują stadion jest taki stary metalowy czerwony most
oraz w letniewie zaszliśmy na tory pod tym mostem. - i to były najlepsze fotki
Te tory są już nie uczęszczane są tam stare zrujnowane perony, zarośnięte tory i zrójnowane budynki.
Tu były nasze najlepsze zdjęcia, fotograf super ują kontrast pomiędzy śliczną parą w gajerku i w śnieżnobiałej sukni a zniszczonym krajobrazem. Gdy patrze na te zdjęcia i nasz uśmiech na twarzach, nasze rozmarzone oczy uświadamiam sobie że nieważne jak się ułoży nam w życiu, co nas będzie otaczało kochając się i tak będziemy szczęśliwi.
Słodkie zdjęcia nad morzem też były ładne ale tylko te na zniszczonym peronie dają dużo do myślenia
ja polecam forty w Gdańsku nad PKS-em piekne zakątki mozna tam znalezć :)
A ja mam pomysł na plener w Ikei - pytanie czy sklep na to zezwoli
ccytrynka tu wkleję kilka z sobieszewa
image
image
image
image
a ja chciałabym koniecznie sesję na plaży i... po prostu w Gdyni- środek ulicy Świętojańskiej, Starowiejskiej, w trolejbusie, w kamienicach (m.in. starych windach), u kwiaciarek na hali targowej, dworcu kolejowym, przy fontannie na Skwerze...
A my się oddamy w ręce naszych fotografów i Ich propozycje co do miejsca weźmiemy pod uwagę, myślę, że Betrisa dobrze nam doradzi ;P
my bedziemy mieli jakies pola, zeby było takie pole z makami... :)

jedna z forumk miała i świetne to wyglądało: biała suknia na tle czerwonych maków :) no i pewnie też coś z branży, jakieś gadżety, elementy (wojsko i szpital) no i myślę nad opuszczonym hotelem w Nadolu. przy okazji jest tam jezioro i skansen wiec fajnie ze wszystko blisko. no i koniecznie chciałabym zdjecie z koparką. taką wielką, żółtą. mam hopla na punkcie kopareczek :) (nawet wierszyk o koparkach znam hihi )
ja chce fotki nad morzem - obowiazkowo.. kocham morze.. ;)
poza tym chcemy wlasnie jak tu nulka wspomniala.. na stadionie ;p oczywiscie lechii :D najlepiej z pilkarzami..
a dodatkowo, hala firmowa ( tam gdize moj R ) pracuje.. jeszcze tylko prezes musi sie zgodzić.. ;)
A gdzie w okolicach 3miasta sa jeziora z pomostem??
Witam,

Polecam np. Jezioro Otomińskie - miejsce mało wyeksploatowane, a latem bardzo ładne. Będąc tam można od razu zahaczyć o pola i łąki - mnóstwo ich w okolicy :)

Jeżeli chodzi o sesję w centrum handlowym, to wiem, że Madison nie robi problemów, wystarczy wcześniej się umówić i podać swoje dane (nr dowodu itp). Galeria Bandycka z kolei za taką sesję każe sobie płacić 200 pln...

Można też zrobić parę ciekawych zdjęć w kawiarni Pikawa na ul. Piwnej w Gdańsku Głównym. Ładnie urządzone, a do tego bardzo miła obsługa, można się umówić, że wpuszczą Was przed otwarciem, żebyście mieli całą kawiarnię dla siebie :)

Kilka zdjęć z ww. miejsc można zobaczyć na mojej stronie.
ja zastanawiam się nad plenerem w zamku w Łapalicach, ale wiem że czasem wejścia pilnuje strażnik, chociaż jak byłam tam latem zeszłego roku, to można było wejść, może i tego lata się uda?...
a do tego jakieś zdjęcia po drodze, bardzo malownicze krajobrazy tam są!
Betrisa a mialas zdjęcia tam robione?
Jesli tak to porposilabym Cie o jakas fotke,chociaz jedna na e-maila...
a czy ktos z Was orientuje sie gdzie jest jakas stadnina nad jeziorem lub stawem w okolicach trojmiasta??
Podobaja mi sie zdjecia na tle trzciny jeziornej itp z konikiem np

Bede wdzieczna za wskazowki:)
sobieszewo, bardzo malownicze:)
Ciekawe zdjęcia można zrobić gdziekolwiek :) W grudniu robiłem zdjęcia jadąc do Pucka. Zatrzymaliśmy się przy prostej lipowej alei, przy zamku w Rzucewie i przy nieczynnej żwirowni :) Po prostu po drodze wypatrywaliśmy ciekawych miejsc :) Nigdzie nie jest powiedziane że jak np. zamek w Krokowej to tylko tam jedziemy i nigdzie nie zbaczamy z trasy ;)
co z tym szpitalem ?? jakby co to prosze o jakies info ;)

a my chcemy troche standardu- czyli morze, klif...
a z ciekawszych rzeczy to napewno chcemy straż pożarną ;) może boisko/stadion ?
A co do "branży" to tak tylko się zapytałam

mam wrażenie, ze ludzie często wplatają do zdjeć motywy takie typowe dla nich a nietypowe dla "wszyzstkich" - hobby, zainteresowania, praca...
mój A. jest poligrafem... właśnie zaczęly mi racować trybiki;)
ja dopiero motywuję się by zacząć szukać fotografa...
do góry