Widok
rachunki za prąd z kuchenką elektryczną
Witam, w związku z tym, że mamy ofertę kupna mieszkania, gdzie w budynku nie ma gazu, mam pytanie ile wynoszą rachunki za prąd przy korzystaniu z kuchenki elektrycznej, przy codziennym gotowaniu obiadów i częstym korzystaniu z piekarnika. Z góry dziękuję za odpowiedzi
wynajmuję mieszkanie w którym jest wszystko na prąd, przy 3 osobowej rodzinie miesięcznie płacą ok. 100 zł za prąd, kuchenka jest starego typu
przy gotowaniu i pieczeniu można robić oszczędności, przykładowo kiedy ziemniaki (ryż, makaron, warzywa) się zagotują można wyłączyć palnik, a za nim wystygnie ziemniaki i inne spokojnie zdążą się ugotować do miękkości
przy gotowaniu i pieczeniu można robić oszczędności, przykładowo kiedy ziemniaki (ryż, makaron, warzywa) się zagotują można wyłączyć palnik, a za nim wystygnie ziemniaki i inne spokojnie zdążą się ugotować do miękkości
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja mam dom i wszystko na prąd: piec grzewczy, codziennie po kilka godzin komputer, TV, płyta+piekarnik, wiadomo lodówka, 2 x w tyg. zmywarka i pralka = teraz gdy światła mało się pali płacę maks. 160 zł na m-c
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
My mamy ok 350 na dwa miesiące - wszystko na prąd - głownie nowe urządzenia klasy A lub A++ - a ponieważ pracuję głównie w domu dużo zżerają komputery i dwie drukarki. Więc wydaje się że 250 zł/2 mce przy zwykłym gospodarowaniu to taka norma.
Troszkę rachunki się obniżyły po tym jak mąż w strategicznych miejscach podłączył sprzęty do listew zasilających - na noc wyłączamy i nic nie działa na stand-by.
Troszkę rachunki się obniżyły po tym jak mąż w strategicznych miejscach podłączył sprzęty do listew zasilających - na noc wyłączamy i nic nie działa na stand-by.