Widok

rachunki za prąd z kuchenką elektryczną

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam, w związku z tym, że mamy ofertę kupna mieszkania, gdzie w budynku nie ma gazu, mam pytanie ile wynoszą rachunki za prąd przy korzystaniu z kuchenki elektrycznej, przy codziennym gotowaniu obiadów i częstym korzystaniu z piekarnika. Z góry dziękuję za odpowiedzi
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
U nas ok 250 zł- rodzina 4 osobowa.
ps. 250 zł -oplata co 2 miesiące
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mam w mieszkaniu wszystko na prąd, moje rachunki za pół roku to około 550 zł. codziennie gotuję obiad i min raz w tygodniu piekarnik.
a i jesteśmy rodziną 2 osobową.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dziękuje Dziewczyny, trochę nas przeraziły rachunki obecnych włascicieli, bo placą ponad 300zł przy 4 osobach na 2 miesiące, my przy korzystaniu z gazu przy 3 osobach mamy rachunek za prąd 320zł, więc duza różnica
u nas rodzina jeszcze 3 os. wszystko na prąd i tak zawsze było 180-200 co dwa miesiace. Ostatnio mila niespodzianka bo 150 na 2 miechy. Wychodze duzo taniej niz moja mama, ktora ma gaz. Kuchenka nie jest problemem tylko u nas roznica w ogladaniu tv, komputer itd
image
image
A ja polecam kuchenke indukcyjna,jest rewelacyjna,szybko sie na niej gotuje,a pieke i gotuje duzo.Przy 3 osobowej rodzinie rachunki na poj roku ok 530 plus inne sprzety.
Kurcze czemu ja mam takie wysokie rachunki za prad? Ja place 200zl na miesiac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
właśnie obecni właściciele mają kuchenkę starego typu i mówią, że ona ciągnie dużo prądu, więc może jakby wymienić ją na jakąś bardziej ekonomiczną to tez by to trochę lepiej wychodziło z tymi rachunkami:)
wynajmuję mieszkanie w którym jest wszystko na prąd, przy 3 osobowej rodzinie miesięcznie płacą ok. 100 zł za prąd, kuchenka jest starego typu
przy gotowaniu i pieczeniu można robić oszczędności, przykładowo kiedy ziemniaki (ryż, makaron, warzywa) się zagotują można wyłączyć palnik, a za nim wystygnie ziemniaki i inne spokojnie zdążą się ugotować do miękkości
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
ja mam dom i wszystko na prąd: piec grzewczy, codziennie po kilka godzin komputer, TV, płyta+piekarnik, wiadomo lodówka, 2 x w tyg. zmywarka i pralka = teraz gdy światła mało się pali płacę maks. 160 zł na m-c
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
U mnie duzo zzera suszarka do ubran...
u nas ok 220 co dwa miesiące, prawie codziennie gotuję, często zmywarka i pralka i do tego wiadomo telewizor i komputer. jest nas 3
My mamy ok 350 na dwa miesiące - wszystko na prąd - głownie nowe urządzenia klasy A lub A++ - a ponieważ pracuję głównie w domu dużo zżerają komputery i dwie drukarki. Więc wydaje się że 250 zł/2 mce przy zwykłym gospodarowaniu to taka norma.

Troszkę rachunki się obniżyły po tym jak mąż w strategicznych miejscach podłączył sprzęty do listew zasilających - na noc wyłączamy i nic nie działa na stand-by.
ja mam 3 os i place 1200 zł za pol roku, plyta indukcyjna, kurde rzeczywiscie duzo place z tego co widze... :( buuu, ale teraz zmienilam taryfe, zobaczymy jaki przyjdzie rachunek ;/
tez mam duze rachunki,caly dzien w pracy,piekarnik raz w tyodniu,kuchenka na gaz,jest na 2 i place 130 zl/mc,nie wiem jak zaoszczedzic ;( telewizor jest wlaczony jakie 3 godziny/dziennie i komp tak samo,pranei 3 razy w tygodniu... placicie malo naprawde...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

urodziny dziecka tanio i fajnie jak urządzić? (53 odpowiedzi)

może zbiorę jakieś fajne pomysły od WAS? co można przygotować do zjedzenia dla dzieci? w co się...

do góry