Widok

macierzyński i co potem?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny niedługo na świecie pojawi się mały człowieczek:) Jesteśmy z mężem tu zupełnie zdani na siebie, oboje pracujemy. Ja mam pracę, ale kiepską pod każdym względem - finansowym i psychicznym! Nie chcę tam wracać po macierzyńskim. Powiedzcie, czy którejś z Was udało się znaleźć pracę, którą można wykonywać w domu, np. przez internet? Na własny biznes niestety nie mam funduszy. Z chęcią zmieniłabym charakter pracy własnie na "domowy". Tylko w obecnej sytuacji na rynku pracy, czy to jest możliwe? Bez znajomości- dodam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
uwielbiam to pytanie...kazda z nas ma takie dylematy. ja tez. ostatecznie przeczekalam na wychowawczym do pierwszych urodzin dziecka, wrocilam do pracy i mysle o nastepnej ciazy. po nastepnym macierzynskim chce wzisc 3 lata wychowawczego. i juz nie wracac do tej pracy...tylko pozostaje to pytanie, jakie zajecie znalezc do domu, zeby dorobic?zalezy od branzy. ja troche korepetycji z matmy udzielalam kiedys, moze dodetego wroce...ale to relatywnie drobne kwoty.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
cięzko z pracą w domu niestety :-(( jeszcze zalezy czym się zajmujesz zawodowo ...bo np. taki tłumacz zawsze coś znajdzie na zlecenie
mozesz zawsze isć na wychowawczy jeśli masz umowe na dłużej lub na stałe , jak Ci dziecko podrośnie możesz zorganizoać sobie drugie do opieki zawsze to jakaś kasa dodatkowa :-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry