Widok

afty u dziecka

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny czy macie jakies sprawdzone sposoby na afty??czy Waszym dzieciom tez to wyskakuje???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
gencicjana roztwor wodny
aftin
fliukonazole
moja niuńka miała-masakra:)i również smarowałam (gencicjana roztwór wodny)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a ja dopiero teraz dowiedziałam się, ze jest coś takiego jak afty nigdy o tym nie słyszałam a teraz się doedukowałam:)
dzieki,masakra z tymi aftami,moj syn nic nie chce przez to jesc bo krzyczy ze go boli i szczypie:((
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
współczuje czytalam,że okropne oby szybko zniknęły i nie wrociły.
no wlasnie czasami powracaja podobno:(
image
image
[url=http://slub-wesele.pl/]image[/url
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mamo,

Afty to niestety zakażenie bakteryjno-wirusowe (o ile dobrze pamiętam). Jednak jak już wyleczysz Maluszka z aft (dostępnymi w aptece lekami) pamiętaj o codziennej higienie jamy ustnej maluszka - może jest to uciążliwe ale pomaga uniknąć nawracania aft.

przede wszystkich przemywaj ciepłą, przegotowaną wodą jamę ustną dziecka po każdym karmieniu - ja robię tak, że na palec (umyte, czyste ręce) nawijam kawałek gazika jałowego, moczę w wodzie i delikatnie masuje dziąsła córki, wymieniam na nowy i później języczek.
I tak po każdym jedzeniu.
Pozwala to później również uniknąć często chorób ząbków :)
Moze mnie wyśmiejecie ale wiem ze naprawde szybkie efekty a przedewszystkim ulge dziecku przyniesie jak złapiesz siuśki dziecka i tym moczem przemyjesz bużke . Wiem że to może sie wydawać obrzydliwe ale to tzw urynoterapia. Zadziala napewno
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Monika, wiem, że sposób, który opisałaś jest skuteczny

ja mam bardzo często afty, nie tylko po antybiotykach, ale wystarczy, że zjem jakiś nieumyty owoc, dlaczego?? otóż moja mam wychowałą mnie w środowisku absolutnie jałowym, bo byłam takim wyczekanym dzieckiem i bardzo się o mnie bała; dlatego ja robię dokładnie odwrotnie i pozwalam mojej Ali kontakt z bakteriami, także ja nie przesadzałabym z higieną jamy ustnej

na afty pomagają: Nystatyna, niestety na receptę; to o czym pisała Monika, roztwór, o którym pisały dziewczyny; a dla starszych dzieci płukanie aktimelem (sama sprawdziłam) oraz płukanie płynem ERUDRIL, do kupienia w aptece bez recepty (dla mnie najlepszy ze wszytskiego)
Ja tez polecam mocz dziecka na moja Martynę to podziałało na siusiała na pieluszkę tetrowa i wycierałam w buzce i jeden dzień i z główki:) i odstukać do dnia dzisiejszego nie ma:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (176 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

do góry