Widok

makijaż i fryzjer świadkowej.kto płaci?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny jak to jest u Was czy płacicie za makijaż i fryzjera swojej świadkowej czy płaci sama?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
wg mnie każdy za siebie płaci.
Nigdy nie spotkałam się aby to para młoda fundowała fryzjera i kosmetyczke świadkowej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
yyyyyyyyy , dziwne pytanie ;)
wiadomo ze sam za siebie, pani mloda ewentualnie za bukiet o ile takowy bedziesz miec
image
Oczywiście,że sama za siebie ;)
Nasz ślub 20.08.2011- Cudowny dzień :)
Wg mnie sama za siebie - ale wtedy panna młoda proponuje, a nie narzuca wybór fryzjera i makijażystki. Zresztą podobnie uważam przy wyborze sukienki dla świadkowej - jeśli panna młoda narzuca konkretną sukienkę, to powinna zapłacić za nią (a przynajmniej być gotową opłacić), szczególnie jeśli jest droższa od przecietnych sukienek wyjsciowych.

U nas było dwóch świadków-mężczyzn, więc nie zastanawiałam się nad problemem
image
mnie swiadkowa ubiegłą:) mialam byc czesana tylko ja, ale jak przyszlo co do czego, to swiadkowa zostala lekko podmalowana i podpieta i moja mam tez, ale swiadkowa byla szybsza z kasa:)
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
Ja płaciłam mamie za fryzurę i makijaz i sukienkę bo chcialam zeby czula sie dobrze, a swiadkowej dołozylam do makijazu, ale tez uwazam ze sama powinna za siebie ogolnie placic (u mnie to byla mlodsza siostra-studentka) :)
Madness is the gift, that has been given to me!!
swiadkowa sama placi za siebie- no chyba ze sa syt jak wyzej ze siostra lub bliska przyjaciolka albo ktos kto chce ladne wygladac i nie ma kaski to mozna dorzucic lecz ogolnie nie jest powiedziane ze trzeba za nia placic.
to zalezy od danej osoby.

poza tym sa tez swiadkowe ktore wcale nie biora makijazu profesjonalnego, tylko same sie malują, bo jesli o fryzurę chodzi to wydaje mi sie ze raczej wiekszosc sie czesze:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
też uważam, że każdy płaci za siebie no chyba, że Panna Młoda ma taki kaprys to jak chce to może zapłacić świadkowej np. gdy jak napisano wyżej jest młodszą siostrą :)
http://www.slubnemarzenie.com.pl
Kartki i zaproszenia okolicznościowe dla dzieci i dorosłych
min. na Chrzest, I Komunię, urodziny, rocznice.
Zaproszenia, zawiadomienia, zawieszki, winietki itd. na ślub
Ślubne dekoracje kościołów i sal weselnych
Jeszcze tylko dodam ze jak ja byłam światkową u starszej siostry :) to obie się malowałyśmy same i też zadnej z nas do głowy nie przyszło zeby któras placiła za drugą :)
Madness is the gift, that has been given to me!!

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

Biżuteria ślubna - gdzie kupić? (59 odpowiedzi)

Możecie może polecić miejsce na zakup biżuterii ślubnej, chodzi o srebro?

do góry