Widok
makijaz ślubny ... dylemat
skontaktowałam się z P. Elą Skoczeń w sprawie makijazu ślubnego. Bardzo mi zalezy by to ona mi ten makijaz robiła, jednak jedyną wolną godzinę w tym dniu ma 8 rano. Ja wiem, że ten maijaż jest bardzo trwały, że nic mu się nie stanie przy "normalnym " użytkowaniu, ale ...
dziewczyny, jeśli któraś z was ma/miała tak wczesnie makijaż, to jak układacie sobie dzień? co z fryzjerem? teoretycznie powinien być przed makijazema nie po, ale przecież nie umówię się na 6 rano :PPPPP ?
dziewczyny, jeśli któraś z was ma/miała tak wczesnie makijaż, to jak układacie sobie dzień? co z fryzjerem? teoretycznie powinien być przed makijazema nie po, ale przecież nie umówię się na 6 rano :PPPPP ?
papilio1@op.pl
MI też zależało na pani Eli Skoczeń, ale makijaż miałabym na godzinę 11, ślub mam na godzinę 17 a fryzjer musiałby mnie zacząć czesać ok 10.
Trochę za wcześnie dla mnie bo potem przez kilka godzin musiałabym siedzieć i się nie ruszać ;).
I niestety musiałam zrezygnować.
Znalazłam panią która makijaż będzie mi robić o 14 (powiedziała, że trwa to ok 1,5h, bo trzeba przygotować cerę do tego by makijaż długo się trzymał). A Fryzjer na godzinę 13. i Będzie ok :).

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
Trochę za wcześnie dla mnie bo potem przez kilka godzin musiałabym siedzieć i się nie ruszać ;).
I niestety musiałam zrezygnować.
Znalazłam panią która makijaż będzie mi robić o 14 (powiedziała, że trwa to ok 1,5h, bo trzeba przygotować cerę do tego by makijaż długo się trzymał). A Fryzjer na godzinę 13. i Będzie ok :).

http://kozlowskagnieszka.wordpress.com/
niunieczka napisał(a):
> Trochę za wcześnie dla mnie bo potem przez kilka godzin
> musiałabym siedzieć i się nie ruszać ;).
ja myślę, że i makijaz i fryzura jest na tyle trwała, że można normalnie funkcjonowac :) ale nie znam twojej cery ani włosów, może faktycznie masz na tyle trudne, że się boisz zepsuć przed wyjściem z domu :)
ja się o to nie boję, że mi się coś zepsuje, to profesjonaliści :)) fryzura nie może się rozlecieć w godzinę (chyba, ze się mylę?) :))) ale i tak mam dylemat
> Trochę za wcześnie dla mnie bo potem przez kilka godzin
> musiałabym siedzieć i się nie ruszać ;).
ja myślę, że i makijaz i fryzura jest na tyle trwała, że można normalnie funkcjonowac :) ale nie znam twojej cery ani włosów, może faktycznie masz na tyle trudne, że się boisz zepsuć przed wyjściem z domu :)
ja się o to nie boję, że mi się coś zepsuje, to profesjonaliści :)) fryzura nie może się rozlecieć w godzinę (chyba, ze się mylę?) :))) ale i tak mam dylemat
papilio1@op.pl
dla mnie to poprostu zawracanie głowy...nie rozumiem makijaz o 8 a slub o 14:/ ja na cywilnym byłam malowana niecałe 30 min i efekt był super i makijaz był wykonany 20 minut przed slubem...nie wiem co mozna robic prze 1.5 h:/ na koscielny tez nie bede sie bawic w takie umawianie bo to strata czasu i duzo ograniczenie
Casi napisał(a):
> ja na cywilnym byłam malowana niecałe 30 min i
> efekt był super i makijaz był wykonany 20 minut przed
> slubem...nie wiem co mozna robic prze 1.5 h:/
zgodnie z tym czego uczyli mnie w szkole (jestem technikiem usług kosmetycznych) to samo nałożenie podkładów (minimum 3 odcieni - żeby wymodelować buzię) powinno trwać około godziny - żeby fluidy dobrze "przywarły" ;)
mi też wydawało się to jakąś abstrakcją... gdy o tym słyszałam pierwszy raz ;) ale gdy robiłam profesjonalne makijaże to zdziwiłam się, że faktycznie 1,5-2 godz. tak szybko mijają :D
> ja na cywilnym byłam malowana niecałe 30 min i
> efekt był super i makijaz był wykonany 20 minut przed
> slubem...nie wiem co mozna robic prze 1.5 h:/
zgodnie z tym czego uczyli mnie w szkole (jestem technikiem usług kosmetycznych) to samo nałożenie podkładów (minimum 3 odcieni - żeby wymodelować buzię) powinno trwać około godziny - żeby fluidy dobrze "przywarły" ;)
mi też wydawało się to jakąś abstrakcją... gdy o tym słyszałam pierwszy raz ;) ale gdy robiłam profesjonalne makijaże to zdziwiłam się, że faktycznie 1,5-2 godz. tak szybko mijają :D
ja mam p.Elę i slub mam na 16 a makijaz na 12 a fryzjera okolo 10:30 .\ takze zdobi mi tak do 13:30 i wtedy jedziemy do domu przebranie , blogoslawienstwo i jedziemy do kosciola
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-3.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-4.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-5.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-6.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-7.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-4.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-5.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-6.jpg[/img]
[img]www.majagosciniak.pl/ud/ro-7.jpg[/img]
Ja mam p.Elę na 8 rano, fryzjera po makijażu. Zdjęcia mam od 12 a ślub na 16. Myślę, że p.Ela jest profesjonalistką i robi takie makijaże żeby były trwałe, oprócz tego zostawia jakieś kosmetyki żeby w razie czego sobie poprawić. Jeśli chodzi o fryzjera to jeżeli ktoś podejmuje się robienia fryzury ślubnej to napewno zrobi tak aby trzymała się cały dzień i całą noc. W razie czego można wylać całą butelkę lakieru na głowę i napewno będzie ok:-)))
jak to dobrze że ja zaklepałam terminy z duuuużym wyprzedzeniem, bo by mi tokio wszystko podebrała ;)
mam makijaż tego samego dnia u p. Eli na 9.30, ślub mam na 15.00, a przed ślubem planujemy zrobić krótką sesję na starówce,
mam nadzieję że wszystko ładnie się zgra :)
mam makijaż tego samego dnia u p. Eli na 9.30, ślub mam na 15.00, a przed ślubem planujemy zrobić krótką sesję na starówce,
mam nadzieję że wszystko ładnie się zgra :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ