Widok

akt małżeństwa

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej, kiedy mogę odebrać akt małżeństwa z Urzędu ??? wie ktoś ?? po ilu dniach od ślubu ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aleks napisał(a):

> No własnie zastanawiałam sie czy juz mogę uderzać do urzędu bo
> też mieliśmy ślubik 30 kwietnia. Mam pytanie: czy muszę iśc
> odebrać ten akt z mężem czymogę być sama?

aktu małżeństwa nie trzeba nawet odbierać osobiście, może ktoś z rodziny
powiem ci na na naszym przykladzie.
Ja urodzilam sie poza Trojmiastem, wysylalam podanie do tamtejszego USC z prosba o odpis. kosztowalo mnie to 20 zl w znaczkach skarbowych naklejonych na podanie. czekalam ok. tygodnia, akt przyszedl poleconym.
Moj narzeczony - rodowiy Gdynianin - poszedl ze mna do USC w Gdyni, tam pani od reki wydala mu "notatke" (do zuytku wewn. UM Gdynia), ktora zawierala podstawowe informacje spisane z jego aku ur. (wszystko od reki). Nie placil nic.
Jak juz to mial to wspolnie kupilismy potrzebne znaczki skarbowe i zalatwilismy reszte formalnosci.
w sumie zajelo nam to wszystko jakies pol godziny.

ja zadzwonilem i telefonicznie uzyskalem informacje, ze juz mozna akt odebrac. telefon do USC w Gdansku 323-61-35
a odebrala sama Rzona :-)
No własnie zastanawiałam sie czy juz mogę uderzać do urzędu bo też mieliśmy ślubik 30 kwietnia. Mam pytanie: czy muszę iśc odebrać ten akt z mężem czymogę być sama?

a mógłby mi ktoś powiedzieć ,czy jest jakas oplata jesli idzie sie po odpis skrócony aktu urodzenia ?
slub 30.04.2005 w Gdansku
akt malzenstwa - dzis odebrany
mila29, dzięki
Asia
Neckermann. Przy hotelu jest adnotacja, że są bonusy dla nowożeńców (konkretnie w cenniku u góry, przy nazwie hotelu), ale Pani z biura mówiła, że trzeba mieć akt. Nie wiem jak oni zrozumieją po polsku, ale cóż:)
mila29, a z jakiego biura podróży jedziecie. Robia gdzieś zniżki na podróze poślubne? Ja usilnie szukam jakiejś fajnej wycieczki za granicę i nadal nic odpowiedniego nie znalazłam. Teraz może zwróce uwage gdzie oferują takie zniżki...
asiasia
Dziewczyny, ja musze mieć akt na wakacje (10 dni po slubie), bo za "podróż poslubną" dają jakieś ulgi, kosz owoców, lepszy pokój itd.
Slub w Gdańsku. Czy dostaniemy cos w tydzień????
Witch! może się mijaliśmy gdzieś pod pokojem :) ?! Niewiem czemu ale cosik mi się ubzdurało że "pani kierownik" mówiła, że po dwóch tygodniach???

Witch napisał(a):

> a my wczoraj załatwialiśmy w USC w Gdańsku i powiedzieli że
> dopiero w 3 tygodnie po ślubie!
>
>

sprawdź dokładnie środę bo ostatno urząd miał pracować we wszystkie dni tygodnia tylko do 16 zresztą zobacz : http://www.gdansk.pl/gdansk/article.php?category=20&article=870&history=
Dziękuję pieknie za tak szybką i wyczerpującą odpowiedź.
:):):)
w Urzedzie Miejskim, ul. Nowe Ogrody I pietro pokój 151, codziennie od 8 do 16, w srody do 18 :)))
Hejka!
Czy ktoś się orientuje w jakich godzinach działą USC w Gdańsku i gdzie on się dokładnie znajduje?? :)
Hej!! A nam pani w USC w Gdyni powiedziała, że po tygodniu!!hmm

zgadza się - Gdańsk w tyle, ale i tak lubię swoje miasto :)))
hehehe, to Gdynski Magistrat jest najsprawniejszy ;>

nam też powiedzieli że po 3 tygodniach, a najlepiej nawet po miesiącu o :))
a my wczoraj załatwialiśmy w USC w Gdańsku i powiedzieli że dopiero w 3 tygodnie po ślubie!

do góry