Widok

mała kolizja w ciąży

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
2 dni temu jeden facet cofając na parkingu uderzył w mój zaparkowany samochód, w którym siedziałam ja i 1,5 roczne dziecko. Moje auto ma lekko wgniecioną maskę. Uderzenie było słabe ale mocno zbladłam i się zdenerwowałam. oświadczenie mamy spisane, ale mój mąż twierdzi, że powinnam zgłosić dodatkowo roszczenie o zadośćuczynienie z oc sprawcy (na osobie). Przemawiać ma za tym fakt, że jestem w 8 mcu ciąży. Idę jeszcze dziś do lekarza na kontrolę ciąży. I tu mam pytanie. Czy jeśli nawet z ciążą będzie wszystko ok to jest sens zgłaszania takiego roszczenia?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Jak nic Ci nie jest to z jakiego tyt. to roszczenie? To nie ma sensu. Przy szkodach na osobie będziesz musiała przedstawić dokumentację medyczną a takiej nie będziesz miała (no chyba, że coś Ci się stało, to jak najbardziej będzie zasadne).
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2
Jeśli nie masz uszczerbku na zdrowiu i z dzieckiem, które nosisz też jest wszystko ok, to nie masz podstaw do żądania odszkodowania, bo niby za co??
Ja miałam podobna sytuacje w ciąży, z tym ze to była kolizja 5 aut, tez byłam w 8 m-cu ciąży. Na miejscu była policja, w zeznaniach policyjnych oraz później w dokumentach dla ubezpieczyciela było zawarte info o tym, ze byłam w ciąży, i gdyby okazało się, ze cos jest nie tak to mialabym prawo do żądania odszkodowania. Za sam fakt, ze jesteś w ciąży i się zestresowalas zaistniałą sytuacją nikt Ci nie zapłaci.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
zgadzam się w 100 % - jeśli nic Ci nie jest i z dzieciakami też wszystko ok to jakie odszkodowanie??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jenyy co za czasy ze trzeba tak szukac zysku..
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 1
no brak słów, a jak sąsiedzi za głośno się zachowają to też chcecie odszkodowanie za stres związany z chodzeniem i proszeniem o ciszę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
korzystaj ile idzie a co... ja bym spróbowała... przecież ta sytuacja mogła na tobie wywrzeć piętno psychiczne... mogłas dostać skurczy przedwczesnych... teraz boisz się w ciąży jechać samochodem a jest to niezbedne aby w 8 msc często jeździć na kontrolę np. ktg... itp. na to płacimy ubezpieczenia aby z nich korzystać...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11
Masakra...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja także miałam kolizję w ciąży. Pierwsze co to pojechałam na izbę do szpitala sprawdzić czy z maleństwem wszystko dobrze. Było ok, także nie widziałam powodów do roszczeń. U Ciebie skoro nie pojechałaś nawet na izbę zapewne tez wszystko ok, więc o co chodzi?
image
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
Czasem mam wrażenie,że kobiety w ciąży tracą zdrowy rozsądek, za co chciałabyś dostać odszkodowanie?
Za to,że jesteś w ciąży?Mnie by było wstyd zadać takie pytanie jakie zadałaś.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
ja tez mialam stluczke ale w 9 msc ciazy ,dzien przed terminem ,nic mi sie nie stalo,wiec o co rozczenia?????
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wrzucanie fotek - ktok po kroku ver.2.0 (47 odpowiedzi)

Jako, że imageshack się zepsuło, wersja z innym hostingiem: 1. Wchodzimy na fotoo.pl...

Do mam dzieci z AZS . (37 odpowiedzi)

Prosze o rade , jak radzicie sobie z świądem u dziecka . Córka 7 msc , AZS bardzo mocne , ogolnie...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry