Widok
albumy
hej, tak sie wlasnie zastanawiam nad albumami - gdzie wkleimy swoje zdjecia po slubie...bardzo podobaja mi sie albumy henzo (holenderskie), (do wklejania zdjec) przy czym ceny ok. 100-200 zl, mysle, ze sa ok za taka jakosc. Myslalam tez o albumach recznie robionych, ale boje sie, ze nie przetrawaja wielokrotnego ogladania...Marzylabym o czyms bardziej trwalym i eleganckim. Na zagranicznych stronach widzialam takie albumy ksiazki - drukowane, taka opcja bardzo mi sie podoba:-) Gdyby byly u nas (no i cena bylaby ok:-) ), to zamowilabym takich kilka: dla nas, dla rodzicow i dziadkow. Moim zdaniem bylaby to super pamiatka. Co o tym myslicie? Widzialyscie gdzies takie albumy?
mi sie nie podobają z tymi motywami slubnymi, gołąbki, obraczki serduszka, zdjecia w słodkich ramkach, jakies sztuczne kwiaty powklejane, krzyczą kiczem, okropne są te albumy.
A te ksiązkowe widziałam, chyba na allegro juz za 150zł, ale jakosc ich była straszna.
Mi najbardziej podobają sie proste klasyczne albumy, bez udziwnień w ktore mozna sobie dowolnie wklejac i komponowac zdjęcia.
A te ksiązkowe widziałam, chyba na allegro juz za 150zł, ale jakosc ich była straszna.
Mi najbardziej podobają sie proste klasyczne albumy, bez udziwnień w ktore mozna sobie dowolnie wklejac i komponowac zdjęcia.
ostatnio robiłam zdjęcie dyplomowe w Panu Fotografie w Oliwie na pętli i przypadkiem natknęłam się na albumy ślubne, zrobione właśnie w formie książki, w grubej oprawie, kartki też były grubaśne. w środku ciekawie dobrane fotki, czasem po kilka na stronie z tłem również jakiejś fotografii. wyglądało to super, można sobie podjechać i zobaczyć. koszt z tego co wiem powala! ale wykonanie rewelacja!
o rany! 6.000 to rzeczywiscie przesada...kilkakrotnie wiecej niz sama usluga fotograficzna:-) ja marzylabym o czyms takim za ok. 300 zl, mysle, ze tyle powinien taki album drukowany kosztowac.
Moze nie ze wszystkimi zdjeciami, ale jakies wybrane 20 i wtedy byloby na to mnie stac;-) mysle, ze bylaby to fajna alternatywa pomiedzy albumami recznie robionymi i tymi markowymi ze sklepow. I wtedy kazdy moglby sobie wybrac co mu pasuje, albo kupic i taki, i taki:-) no ale, gdybam sobie, bo jak widac na razie nie ma takich albumow drukowanych, ktore bylyby zarazem ladne i przystepne cenowo...:-)
Moze nie ze wszystkimi zdjeciami, ale jakies wybrane 20 i wtedy byloby na to mnie stac;-) mysle, ze bylaby to fajna alternatywa pomiedzy albumami recznie robionymi i tymi markowymi ze sklepow. I wtedy kazdy moglby sobie wybrac co mu pasuje, albo kupic i taki, i taki:-) no ale, gdybam sobie, bo jak widac na razie nie ma takich albumow drukowanych, ktore bylyby zarazem ladne i przystepne cenowo...:-)
http://www.panfotograf.pl/core.htm tutaj można zobaczyć jak przykładowo wyglądają strony w takim albumie. zapomniałam dodać, że można sobie tam nadrukować różne sentencje, czy cytaty itp. im dalej się przesuwają te fotki tym bardziej mi się podoba. z kościoła są najfajniejsze, jak tło jest czarno-białe a na tym małe zdjęcia z innych ujęć. i te kartki naprawde są grube, kilkuwarstwowe. szkoda, że taki koszt.