Widok

alcoholismus chronicum

Tak na uboczu.
Niezależnie od głównego nurtu forumowego.
Chciałem napisać "zastanawiam się ...", ale tak naprawdę to wiem, nie potrzebuję się nad tym zastanawiać.
Totenkopf wpisał coś o bestialstwie, psy na smalec, moderator wyrzucił ten wpis. Ok. Jego prawo.
Nie umiem odpowiedzieć bestialstwem na bestialstwo, choć rozumiem, że czasem by trzeba.
Umiem tylko zamknąć się w moim świecie. Tutaj mam uzasadnienie tego co myślę. Tutaj jestem zrozumianym.
Alkohol, jako taki, jest efektem zużycia cukru przez drożdże. Tak po naszemu to zwykła kupa (Vistula nie, ona była syntetyczna). Tak sobie myślę, ze spożywając drożdżowa kupę jestem w zgodzie z własnym wegesumieniem, a przy okazji umiejscawiam się na właściwym poziomie egzystencjalnym.
Etanol jest substancją narkotyczną z grupy depresantów.
Alkoholizm jest nieuleczalny.
Alkohol spowalnia aktywność ośrodkowego układu nerwowego.
I chyba dobrze mi z tym.
Póki co endorfiny uwalniają się z każdym łykiem, a to już samo w sobie jest ok.
W zasadzie nie mam żadnego problemu.
Ale pocieszne jest, że Kropa chciałaby sama produkować własne wino :)
Chętnie Cię nauczę, ale pod warunkiem, że napijesz się ze mną.
Nie mogę jak C włóczyć się po Gdyni.
Nie mam po co.
Zamykam się w moim świecie, w którym sensem jest umiejętność produkcji etanolu, a jego zakup najgorszą z konieczności.
Ćmo, nalałem 12 kg wiśni i 8 kg śliwek. I wszystko, by móc się upijać.
Świat jest piękny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.youtube.com/watch?v=GqpHuI7bgeI
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
po kolei. fasolki nie zmroziłem bo nie mam zamrażarki (jeszcze). a zamrażalnik w mojej małej lodówce jest skuty lodem jak biegun z piosenki o sindbadzie. pomyślałem sobie, ze zanim rozmrożę lodówkę, to fasolka już przyschnie, zatem zdecydowałem się na wekowanie. tak sobie myślę, ze za krótko gotowałem - 45 minut od wrzenia ale słoiki włożyłem już do dość gorącej wody. chyba trzeba będzie wstawiać je zimnej i gotować z godzinę, ale od momentu zawrzenia. popytam jeszcze, póki co okazuje się, ze zrobiłem prawie tak samo jak pewna starsza pani, której zawsze się udaje.
a skoro bojkotować lukoila to czemu nie bojkotować też shella czy bp? ja już nie jestem idealistą, nawet krewetek z mcdonalda wczoraj spróbowałem. drogie i mało ich- tak tylko ciekawość chciałem zaspokoić. a paliwo na wszystkich stacjach jest często to same, z naszych rafinerii. trudno przecież przypuszczać, zeby shell przywoził je tankowcami z texasu, a ruscy z zakaukazia czy gdzie tam oni wiercą. ja lubię ostatnio biodiesla z bliskiej. stary diesel pieknie to spala, kosztuje ok 3 zł za litr, a spalanie na trasie wyniosło 5,7. no i bezobsługowe neste są ok. jadę coś pokombinować ;)
Serio???
Mój Belfegor odmówił współpracy, jak mu bio nalałem.

Szuroczka poszła popłakać.
Od dwóch dni nie schodzę na dół.
Tylko po alko.
Goście chyba się obrazili.
Chyba koniec z piciem.
Mi mój budda z kości słoniowej stojący na szafce powiada, też żebym zbastował. Ale ile Budda tam siedział pod drzewem bez picia, zanim skumał o co chodzi, chyba coś koło 50 dni z tego co pamiętam.
Ogromny, mosiężny wielbłąd (symbol kolesi z aa), przywieziony z miejsca do którego do końca życia będę miał sentyment też podobnie coś przebąkuje w ten deseń. Jeszcze z 5 godzin i kończę. Zjazd muszę złagodzić maksymalnie. Najlepiej na czas najgłębszego snu.

Gości olej. Ale o kobietę to dbaj najlepiej jak potrafisz.
Koniec rad. Nie jestem moralniakiem.
Zdrówko.

Charles Bukowski.
Siedział 6 lat.
Pod figowcem.
Nie mam figowca.
Idę się umyć.
Też zdrówko.
taa, można bojkotować wszystko co nie nasze ale nie jestem aż takim fanatykiem. Nie lubię loga koncernu do którego C ma tak blisko. Z wielu powodów. Być może zakupują paliwo w naszych rafineriach ale dochody i tak nabijają ich kieszeń, która jest już pełna.
siedzę na balkonie, uczę się piekielnych jezyków obcych(ble, mam dosc, mój mózg znów woła:reset!;P) a obok ślicznie poukladana trójka psów i kot. Coś niesamowitego. Piękny widok. Zwierzaki są fajne,aż się ciepło robi na sercu...
Kropa, ale Hobemu chodzi-myślę- o pewnie rodzaj konsekwencji w działaniu. Globalizmu i ekspansji firm na rynku, raczej w najbliższych latach nie unikniemy.
Nie przeczytałem od Ciebie jeszcze żadnej sensownej przyczyny, dla której, nie kupujesz wachy na łukoilu.
Dobra, a kto zajmuje się sprzedażą spożywki w Polsce?
Czy wydawana w Polsce prasa należy do Polaków?
Jakie firmy budują w Polsce autostrady?
No więc w znacznej większości jest to obcy kapitał. Nie wytwarzamy. Nie produkujemy. U nas buduje się hale montażowe do składania półproduktów, podczas kiedy myśl techniczna jest w Niemczech, Stanach, Anglii i Japonii. Siłą jest kasa. Przynajmniej w kapitalizmie, wtedy masz siłę przebicia. Żeby ją mieć trzeba najpierw myśleć i pracować. Szkoda, że nasz Rząd tego nie rozumie. Bo wpuścił gospodarkę polską w przysłowiowe maliny i kompletnie nie ma pomysłu co dalej.

Wracając do tematu. Rzeczywiście zastanawiające Hobo na jakiej zasadzie odbywa się proces masowej dystrybucji paliwa. Faktem jest, że jeśli idzie o jakość on to Rosja dysponuje źródłami jednymi z najlepszych na świecie. Choć ciężko dostępnymi, stosunkowo głęboko muszą wiercić w porównaniu np. z Nigerią.

Charles Bukowski.
Dobra ostatnie dwa browarki. I basta.

Charles Bukowski.
C, zgadzam sie z Tobą jeśli chodzi o ekspansję obcych koncernów itd ale jeśli mam do wyboru w odległosci 0,5 km stację Lotosu to wybieram Lotos, na trasie Petrochemię itp. Zakupów nie robię w duzych marketach, chyba ze jestem do tego zmuszona, tylko w osiedlowych sklepach. Jest taki jeden w Redzie, do ktorego jeżdżę mimo iż wcale nie jest mo drodze,gdzie świeże, gorące pieczywo było nawet wczoraj, w święto! Miła i uśmiechnięta obsługa, duzy wybór swieżych towarów. Miód na moje serce. Urodzilam się w rodzinie z tradycjami, dziadek miał sklep z towarami kolonialnymi a cała rodzina pracuje w różnych formach w sprzedaży. Moge godzinami mowić na ten temat ale biegnę na spacer z psem. Cmoczki;)
no właśnie nie wiem, Mansonie, co sądzić o tym bio. jedni mi mówią, że to rewelacja bo przy spalaniu nie wydzielają się związki siarki niszczące silnik. drudzy straszą, że jak filtr paliwa obejrzę, to się przerażę ilością syfu, która się wytrąciła z tego. sunny ładnie na tym pracuje, a dojechanie za 120 zł do suwałk i z powrotem to było bardzo miłe zaskoczenie. póki co raz leję to, raz tradycyjną ropę i tak te 17 tysięcy przez rok zrobiłem.

nareszcie normalne piwo! jestem po trzech białych lechach wypitych za kierownicą i już mnie wstrząsa na samą myśl o tym sikaczu, po którym się nie chcę nawet porządnie beknąć.
Z szacunkiem dla ekologii ale nie będę lał bio do mojego patrola.
Nie mam w nim mocy.
Kiszka.
Otwieram kolejnego budweisa.
Jest cool.
Szuroczka siedzi naprzeciwko i gramy w karty :)
aaa patrol... mój ulubieniec z tych, co to w terenie coś potrafią. no do takiego to bym nawet vpowera lał. myślę czy by nie kupić jak już spłacę jeden kredyt.

zaraz admin nas do działu motoryzacja wyrzuci
Kup.
Warto.
Kimnąłem się godzinę.
Duchota straszna w powietrzu.
Ale fajny układ chmur był na zachodniej stronie nieba pół godziny temu.
Mam 4 paka puszkowego z bardzo nie dobrego koncernu łukoil. To za mało do rana.
Budda rozkłada ręce.
Układam se plan na noc.

Charles Bukowski.
stwierdzam że jak dobrze się poszuka to można nad morzem znaleźć jeszcze odludne miejsce, rozzzkosznie;] wróciłam szczęśliwa i opalona, wrlup;P
ja mam na talerzu olbrzymią kupę pokrojonego w równe kwadraciki zimnego arbuza, cos niesamowitego! Do tego w zakątkach przepastnego bareczku wynalazłam Rakiję, mandarynkową, mniam;)
a na wieczór
http://www.youtube.com/watch?v=kInoeTycY60
grają właśnie Marka Knopflera w Minimaxie;]
tak, Mark Knopfler12go skończył 60 lat, piękny wiek
jest na 27 miejscu listy najlepszych gitarzystów wszechczasów
to moze jeszcze to
http://www.youtube.com/watch?v=NWo-51v-SFA
fajne
i pewnie leszek adamczyk prowadzi? co jest z kaczorem? pewnie też nie wiesz. nikt nic nie wie, poza tym, że jest chory

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (250 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry