Widok

alcoholismus chronicum

Tak na uboczu.
Niezależnie od głównego nurtu forumowego.
Chciałem napisać "zastanawiam się ...", ale tak naprawdę to wiem, nie potrzebuję się nad tym zastanawiać.
Totenkopf wpisał coś o bestialstwie, psy na smalec, moderator wyrzucił ten wpis. Ok. Jego prawo.
Nie umiem odpowiedzieć bestialstwem na bestialstwo, choć rozumiem, że czasem by trzeba.
Umiem tylko zamknąć się w moim świecie. Tutaj mam uzasadnienie tego co myślę. Tutaj jestem zrozumianym.
Alkohol, jako taki, jest efektem zużycia cukru przez drożdże. Tak po naszemu to zwykła kupa (Vistula nie, ona była syntetyczna). Tak sobie myślę, ze spożywając drożdżowa kupę jestem w zgodzie z własnym wegesumieniem, a przy okazji umiejscawiam się na właściwym poziomie egzystencjalnym.
Etanol jest substancją narkotyczną z grupy depresantów.
Alkoholizm jest nieuleczalny.
Alkohol spowalnia aktywność ośrodkowego układu nerwowego.
I chyba dobrze mi z tym.
Póki co endorfiny uwalniają się z każdym łykiem, a to już samo w sobie jest ok.
W zasadzie nie mam żadnego problemu.
Ale pocieszne jest, że Kropa chciałaby sama produkować własne wino :)
Chętnie Cię nauczę, ale pod warunkiem, że napijesz się ze mną.
Nie mogę jak C włóczyć się po Gdyni.
Nie mam po co.
Zamykam się w moim świecie, w którym sensem jest umiejętność produkcji etanolu, a jego zakup najgorszą z konieczności.
Ćmo, nalałem 12 kg wiśni i 8 kg śliwek. I wszystko, by móc się upijać.
Świat jest piękny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To może zupa chińska?
Z Radomia?
Ona w ogóle nie smakuje jak chińska :-))
ta z łęgowa była, nasza pomorska, znaczy :)

na szczęście wiem, jak smakuje prawdziwa chińska zupa
ech, jak wrócę do domu, to zrobię sobie taką
na rosole z kaczki, z imbirem, kapustą pekińską i sosem sojowym
a na wierzch szczypiorek i ziarno sezamu
a na spód makaron sojowy

...się rozmarzyłam :D
nie mam już laptopa z czasów żadnego powstania. wziąłem dzisiaj udział w ciekawym społecznym zjawisku, jakim jest wyprzedaż w media markt. nawet nikogo nie stratowałem, ani nie zostałem stratowany. teraz to nawet zobaczę o co chodzi w grze wiedźmin. ale to kiedyś, przy okazji, jak płyty zdobędę. póki co z okazji nowego zakupu się zalogowałem
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
U mnie na dworze 28 st.
Sfora leży i zieje.
Zimny budwies wlewa w człowieka nadzieję, że jednak da się przetrwać.

Zupki chińskie z Łęgowa?
No to jest hardcore, jak jazda bez celofanu w Botswanie.

Z kota robimy kisiel i ciasteczka.

Lubie azjatycka kuchnię. Lubię żarcie dobrze przyprawione, spływające do żołądka nutą imbiru i chili. Tylko alko mają tam beznadziejne.
Lubię spłukać tę nutę szklaneczką szkota albo greka.

Za godzinkę zaczynam imprezować :-))

Zdrowie wszystkich co chcieliby, ale z różnych przyczyn nie jest im to dane.
Manson jestem, straszny ukrop fakt, wróciłem do domku, sok ananasowy z puszki i gdzieś 150 spirytu na początek zanim zacznę się pocić i idę pod lodowaty prysznic. Potem odhaczę lodowate tyskie i na spokojnie zacznę pichcić, u mnie grill co 3 dni, a jutro robię dożynki czytaj full wypas, co kto lubi, będzie bardzo dużo warzyw, na chłodno i z grilla, karkówa (się pekluje), rybka, papryka z mieloną łopatką, ziemniaki i chciałbym jeszcze kociołek po kielecku. No to...
1,2,3 siup. Nie dobre to ;))

Ćmo jak lubisz tłuste rybki rozglądnij się kiedyś tam, za rybą o nazwie monk.
http://en.wikipedia.org/wiki/Monkfish
Nie jestem w stanie powiedzieć, czy w Polsce ją uświadczysz gdzieś w sklepie.
Od razu zaznaczam, że jest bardzo... "brzydka"??, ale bardzo tłusta i bardzo smaczna. Silna ryba.
Świeża makrela, posolona i w mące też smakuje. Choć u nas nie widziałem poza wędzonymi. Też jest tłusta, ma specyficzny posmak, mój kumpel mawia, że to chwast, ale moim kolegom nie zawsze można wierzyć, bo piją tylko co ja. Halibut jest mniam. Z chudszych dobre są pollocki.

Ale najlepsze i tak są morskie okonie to z tych najchudszych:))

Fajnie, że jest piątek. Wyciąłem dziś 30 letnią śliwkę węgierkę, bardzo schorowana była i tak naprawdę to czuję się jakby ktoś uciachał moje przedramię, widać, że ogrodu jakby trochę ubyło. Poczynię nowe nasadzenia.
"Niektóre rzeczy są dokładnie tym, czym są, i niczym innym."

Charles Bukowski.
Jeszcze to i się wygologywowuje

http://dragonus.wrzuta.pl/audio/1iTLgsicbpk/

Charles Bukowski.
och, jak ja nie lubię wycinać drzew
chore, czy nie, u mnie w ogrodzie toczę o to boje
niech je piorun strzeli albo wichry połamią
ale ludzka ręka ich nie dotyka

nawet moje bonsai nie wyglądają już jak bonsai
tylko kot jakoś dba o ich kształty, regularnie je obgryzając
ale jemu wolno
to kot ogrodnik, uwielbia rośliny, wszystkie obgryza :)
ciekawe, co teraz robi mój mały drań
hmmm....
Ćmo. Wszystko co nas otacza jest z góry obliczone do użytku na pewien czasookres, po upływie którego choruje i/lub umiera. Ludzkie serce, drzewostan, silnik audi A3, książka ( mam taką starą książkę wydaną w Anglii o polskich spadochroniarzach z grzybem w środku, który trawi biel kartek).
Nawet stare, znakomite wino. Ono też po pewnym czasie traci większość swych walorów i choruje nawet. Nie ja to wymyśliłem. Nie pozwolę żeby chore śliwy spadając zakażały ziemię, w której to właśnie uprawiam warzywa. Potnę ją na kawałeczki i spalę w podczas mrozów chociaż ciut, ciut ogrzeje moje alkoholowe serce nad ranem pod koniec roku.
Żal mi jej jak nie wiem, nadawała charakter miejscu gdzie piję piwo. Bezsilny jestem, że jej nie uratowałem, ale daję słowo, że próbowałem, na jesieni i na wiosnę od paru lat. Nie mam we krwi się tłumaczyć komukolwiek.

Radus wczoraj przed przed północą bawił się jakimiś czymś. Myślałem pochłonięty pracą, że to kapsel od żywca leży na podłodze i babcia radusowa kręci sobie bekę jak to ma w zwyczaju, zanim się położyłem spać okazało się, że to naprawdę duży szczur leży na środku pokoju.

Charles Bukowski.
Zapomniałem dodać, że z piwa przesiadłem się na napoleona z Tesco.

Charles Bukowski.
"To dziwne, lecz wyrok w twoich oczach jest"

http://zabijmniekuchennymnozem.wrzuta.pl/audio/3wWzpgpdRKK/dzem_-_ostatnie_widzenie

Charles Bukowski.
mnie odwiedził człowiek!
PRAWDZIWY CZŁOWIEK Z GOLONKĄ W RĘKU
I Z WINEM Z MOJEJ ULUBIONEJ GRUZIŃSKIEJ WINNICY!!!
mała rzecz
a czesi ;)

będzie jutro zespół dnia następnego
jakoś to przeżyję

jednak człowiek, to stadne zwierzę
potrzebuje socjalizacji :)
Goście sobie poszli.
Puste puszki i flaszki pozbieram jutro.
Dzisiaj tylko ugotuję sforze, zimnym budweisem opłuczę nadwyrężony przełyk, może trochę pogram w sieci.
Uwielbiam piątki.
I soboty też.
Zaraz po przebudzeniu zamarudzę coś o zespole dnia następnego (thx Ćmo :-)) i popełnię kolejnego budweisa.
Miło iść spać ze świadomością, że w zasadzie po przebudzeniu wszystko będzie nadal trwać.
u mne też sobie posszli
goscie

poszli
przeważnie nie używam dużych liter. to nie lekceważenie kogokolwiek. to nawet nie bunt. to po prostu lenistwo
Dobry Państwu.
Pierwszy łyk najlepiej smakuje, drugi też.

Charles Bukowski.
No i poranek nabrał kolorów.
chłodno było z rana, rzeźkie powietrze dotleniało dobrze umysł
duże stado wron się poderwało
rowerzyści wzdłuż ulicy morskiej już drałują
pakuję jedzenie

nie wolno tyle spać
to grzech ;D

Charles Bukowski.
Surf po zimnej fali złocistego trunku z rozbłyskiem śnieżnej piany daje zaiste speeda ::-))

Racja C, spacer ze sforą po lesie dawno nie dostarczał tyle satysfakcji. Powietrze rześkie, wilgotne. Wrzosy kwitną jak oszalałe. Starzy kociewscy indianie mówią, że zima będzie długa i mroźna.

Bladym świtem dokonał się cud - puste flaszki zamieniły się na pełne.

Dobrze, kiedy świat jest przewidywalny, przynajmniej te trzy godziny naprzód.
sobota, ufff... u mnie niestety ten weekend zupelnie pod inną gwiazdą, żadnych imprez i nawet mołdawskie osiadło grubą warstwą kurzu... choć może zaraz naleję w gruba szklanę whisky z colą-tak, to znakomity pomysł! Ależ narobiliście mi ochoty;) pędzęęęęęęęęęęęęę.....hihihih
mniam;] stwierdzam jednoznacznie że...Jim Beam jest super! znakomity... po przeczytaniu waszych, szczególnie Mansona- postów na temat jedzonka, dochodzę do niesamowitego wniosku że ja chyba wcale nie jadam... czasem cos ( czyt. paluszki, jablko tudzież puszkę salatki z tunczyka etc.) wrzucę pomiedzy pracą a zajęciami a jak wracam późnym wieczorem to już mam ochotę tylko na kieliszek mołdawskiego;) ekh... mam male wymagania. A tatko stwierdza że lepiej mnie żywic niż ubierać- bo to juz zgoła odmienny temat, hihih...
ooooo, C.... zmoderowano Cię!
wow! powiedz, powiedz-co trzeba zrobić aby zostać zmoderowanym? hih...

Inne tematy z forum Hydepark

muza na dziś (789 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Punki z Zabianki (19 odpowiedzi)

Podobno w latach osiemdziesiątych na zabiance była jakaś punkowa ekipa czy ktoś wie coś na ten...

Grajdołki (278 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry