Widok

małe czarne robaczki w domu

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
hej!jakis czas temu otworzylam szuflade ze skarpetami i zauwazylam małe cienkie robaczki,troche wijącesie ale "idące po linii prostej ,potem w kanapie miedzy kocami,pod wykładziną,wszedzie zostawiają specyficzny czarny "pył"kropki, cos jak drobny czarny proszek,czy ktos wie co to moze byc?szukam w internecie i jak juz znalazlam takie same to okazuje sie ze zywią sie produktami spozywczymi w kuchni a te u mnie wolą pomieszczenia ze skarpetami,szafy z ubraniami,wykładziny,koce....jak to zwalczyć?czy ktos mial podobny problem??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To na zdjęciu to larwa Szubaka Smirnowa? poszperałam w necie z nudów i ta larwa wygląda podobnie...wątek o robalach tutaj:

http://www.forum.biolog.pl/robaki-w-domu-czyli-owady-stawonogi-do-rozpoznania-vol-2-vt48587-30.htm

Wypowiedź jakiegoś prof...na temat tego to ta dłuższa-druga dłuższa :)
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
no tak jakby,zanim znalazlam te male "larwy" w okresie wakacyjnym codziennie znajdowalam wlasnie takie ciemne zóczki na parapetach, latające,mozliwe zeby to było to samo?,udalo mi się zrobic fotki:
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może pluskwy? pluskwy gryzą....
http://www.ozanimals.com/Insect/Black-Carpet-Beetle/Attagenus/unicolor.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
raczej nie rybiki,to nie są te szare super szybkie łazienkowce;) próbowalam zrobic fotke ale są za małe i zdjecie jest nie wyrazne. Mamy wszedzie wykładzine,wszedzie oprocz kuchni i łazienek i salonu,nawet na klatce schodowej
Czy to nie są rybiki cukrowe?
Nie zdziw się jak zobaczysz dziurki w swoich ubraniach.
Ja pozbywam się ich używając na umytą podłogę zwykłego raida w sprayu, jakiś czas jest spokój.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

do góry