Widok

allegro

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
dziewczyny mam pytanie: nie moge sie doczekac zamowionej sukienki plus body dla Małej.niestety gdy probowalam dzis napisac maila do sprzedawcy to nie moglam bo okazalo sie ze dziewczyna ma zablokowane konto.co to wedlug Was znawczyń zakupow na allegro moze oznaczac?cos czuje ze tej sukienki nie zobacze........:/

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
oj...niedobrze...tzn że allegro zablokowało sprzedawcy konto z jakiegoś powodu

image
image
no wlasnie...Tylko kurde dziewczyna ma tam same pozytywne komentarze... Ok,wiec jak sie nie doczekam towaru to czy moge w jakikolwiek sposob domagac sie gdzies zwrotu kosztów ktore wyslalam na jej konto za towar plus przesylkę?wkoncu mam potwierdzenie zaplaty.

image
Powiedz kiedy dokładnie wygrałaś aukcje na allegro , gdyż w ostatnim tygodniu nastąpiły pewne błędy na serwerze

http://www.allegro.pl/announce.php?cat=1&item_pos=13#4618

niektórzy sprzedający wycofali swoje aukcje.
Jeśli juest taka możliwośc to przedzwoń do sprzedającego i załatw to telefonicznie, jeśli nie to pozostaje cierpliwie czekać na odpowiedź mejlową a potem na przesyłke.

ale może jej zablokowali konto bo nie zapłaciła za wystawienie aukcji, jeżeli ma same pozytywy to chyba nie masz co się martwić

image
justi, a Ty juz jej wysłałaś pieniążki za to ???

żeby sie nie okazało, że ta babka jest nieuczciwa, tak jak było w przypadku Kamiś21

image
aukcje wygralam 24 sierpnia.pieniazki wyslalam 29 sierpnia.niby nir byl to majątek bo 18 zl ale wkoncu to moja kasa a na sukieneczce mi zalezy bo sliczna jest.No a gdyby laska miala oszukiwac to nawet niewielkie kwoty jak sie zbiorą do kupy to i tak zarobi.no nic,pozostaje mi przeczekac cierpliwie jeszcze jakis czas ...moze juz ją wyslala ...

image
tez mialam taka sytuacje - napewno jak kupilas te rzeczy tot dostalas meila od allegro i tam masz meila do niej pisz i naciskaj az sie odezwie:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
no wlasnie probuje napisac do niej maila poprzez allegro ale ma zawieszone konto i nie mogę....

image
justi ja tez mam taki przypadek ;) zapłaciłam za bluzeczke miesiac temu do tej pory jej nie dostałam;/ cos nie mam szczescia ostatnio do allegro

Kamis-Ty to woogle masz pecha zauwazylam.moze lepiej nie kupuj juz nic z allegro;) Ja do tej pory nie mialam zadnych problemów.Dzis tez przyszly mi dwie bluzeczki zakupione w tym samym czasie co wlasnie ta sukieneczka na ktorą czekam...

image
nie pisz przez allegro...nie ma tam bezpośredniego kontaktu do sprzedawcy??

image
image
justi nie pisz przez konto na allegro, tylko przez odpowiedz na meila którego dostałaś na swoją skrzynkę meilową; ja też miałam taką sytuację i w taki sposób kontaktowałam się ze sprzedający

image

image
no wlasnie nie ma...albo ja slepa jestem.wiesz co....podam linka.jak mozesz kliknij i zobacz ale jak klikam na dane sprzedajacego to nic sie nie pokazuje.http://www.allegro.pl/item421730877_m_co_sliczny_komplet_rozm_56_62.html

image
dobra skumalam.wyslalam juz wiadomosc na jej prywatnego maila.zobaczymy czy sie wogole odezwie.

image
cholipa-zero odzewu na maila od dziewczyny.cos mi tu smierdzi....ale mam nadzieje ze sie mylę.Kurdeee...a ta sukieneczka taka ladniusia jest....grrr.....

image
do mnie ciuszki też nie dochodzą, wygrałam aukcje wysłałąm kasę, sprzedawca twierdzi że wysłał pazckę a ja dalej nic nie mam już 3 tydzień

a ja wlasnie inne ciuszki dostaje bez problemu.w zeszlym tyg dostalam jedną paczkę,wczoraj dwie...-wiec z pocztą raczej wszystko wporządku jest.

image
kurcze dziś napiszę do sprzedawcy jeszcze raz... ale co to da jak twierdzi że wysłał, cholerka

wiesz co....moja przyjaciolka czeka na dzinsy ciążowe od 3 tyg.tzn 3 tyg temu zostaly wyslane bo sprzedawca nawet wyslal jej mailem kopie potwierdzenia wyslania paczki a spodni jak nie ma tak nie ma.dziewczyna-sprzedawca nawet do niej dzwonila zdzwiona ze spodni jeszcze nie ma i teraz bedzie interweniowac u siebie na poczcie.Cholera,niewiem od czego to zalezy,ze w niektorych miejscach kraju poczta dziala idealnie,a w niektorych beznadziejnie(kolezanka mieszka w gdyni chyloni).

image
u mnie działa idealnie...paczuszki praktycznie przychodzą po 2 dniach od zapłaty

image
image
no to moze tylko w trojmiescie jest taka lipa jak sie czeka na paczki z dalszej odlegosci.do mnie zgdanska ida gora 3 dni ale z dalszych rejonów tydzien conajmniej.

image
od dawna wiadomo, że w niektórych miastach/dzielnicach listonosz zwyczajnie nie zostawia awiza......paczka leży 2 tygodnie na poczcie i potem jest zwracana!

Jesli moge cos poradzic... tez mieslismy tzw. jazdy z allegro oraz z pocztą.

Co do allegro, praktycznie niemozliwe jest odzyskanie pieniędzy jesli mamy przyapdek nieuczciwego sprzedawcy...sprawy sądowe są nieskuteczne, przynajmniej tak było u nas, a poza tym nigdy nie wiadomo z jakimi ludzmi ma sie doczynienia.... i moze lepiej nie wiedziec, ale to juz ekstremalne sytuacje...

Co do poczty - może awizo zaginęlo a może jakims nieszczesnym trafem paczka utknęła gdzieś na poczcie, dlatego warto wybrać się do swojego oddzialu i zapytać. Druga kwestia.. jesli poczta dała tzw. "ciała" a mamy potwierdzenie nadania to nic prostrzego jak podjeść z tym nr i zarządąć odszukania przesylki. Spokojna roznowa z panią w okienku moze naprawdę pomóc:)

image
nie u mnie.listonosza mamy superowego.zreszta nawet mieszka w moim bloku wiec zawsze mam go pod nosem:)nigdy nie zostawia awiza tylko zawsze drepcze sprawdzic czy ktos jest w domku.bardzo rzadko mi sie zdarzylo zebym kiedykolwiek miala awizo w skrzynce.takze w Redzie na poczcie paczki raczej nie zalegają.

image
justi30 ale listonosz nie może nosić listów itp w rejonie gdzie mieszka, Wiem bo mój znajomy listonosz kupił mieszkanie tam gdzie roznosił i musieli go przenieść z tego powodu.
:)

image
a u mnie roznosi na moim osiedlu i w okolicach i zapewniam ze mieszka w moim bloku nadal:)a roznosi juz tutaj od ponad 10 lat:D

image
dziewczynyy jak czekacie ponad 3 tyg na paczke to idzcie na poczte a jak tam nie da rady to dzwoncie na centrale dop pruszcza - u mnie jak pruszcz nie odzywal sie to napisalam skarge do centrali w warszawie oni przekazali do pruszcza i w ciagu 2 dni paczka byla u mnie- justi a ty monituj do allegro jak jej kase przelałas

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
noo jeszcze chwile odczekam tzn do konca tego tyg ale potem musze cos z tym zrobic.a powidzcie mi gdzie trzeba dokladnie pisac na tej stronie allegro apropo reklamacji na sprzedawce?

image
no pieknie! numer tel ktory sprzedajacy podała na allegro nie istnieje.superowo po prostu.myslalam ze zalatwie z nią sprawę telefonicznie i nic z tego! chce zglosic to na allegro ale kurde niewiem gdzie kliknac.szukam przegladam i nie moge dojsc do tego bo nigdy nie skladalam zadnej reklamacji na allegro.help!

image
moje allegro - aukcje - centrum sporów

image
dobra chyba sobie poradzilam.znalazlam tylko jakies zakladki typu"spór ze sprzedajacym".podalam nr transkacji,informacje ze brak z nim kontaktu wszelkiego i nr konta na ktory zostala wplacona kasa.jak na mój gust to nie jest to typowa reklamacja do allegro ale nic innego tu nie znalazłam.

image
dzieki rozyczko:) juz skumalam i to zrobilam.zobaczymy co z tego wyjdzie.

image
o dziwo juz dostalam odpowiedz od sprzedawcy.a oto jego tresc:"Witam towar dla pani zostanie nadany w czwartek najpóźniej w piątek, ponieważ mam daleko poczte i zepsuty samochód paczki dowożę autobusem i nie mogę zabrać wszystkich naraz stąd wynika opóźnienie w nadaniu ale było to uwzględnione na stronie o mnie że max. czas nadania paczki wynosi 8 dni roboczych paczka do pani napewno dotrze pozdrawiam."
No coż,troszke smieszne mi sie to wydaje,ale coż poczekamy-zobaczymy.Jednak i tak dziwny jest fakt zwieszenia konta sprzedawcy i nieaktualny nr tel.

image
ja chyba przestane kupowac na allegro...Fakt kilka rzeczy dotarlo do mnie normalnie ale sukieneczki nadal nie ma ,a teraz jeszcze sie kapnelam,ze czekam prawie miesiac na kombinezon...wprawdzie tydzien temu dziewczyna mi napisala ze wyslala go 2 tyg temu(czyli juz minely 3 od wyslania)a ja nadal go nie mam...Chcialam przed chwilą napisac do niej znowu na maila ale nie moge bo wyswietla mi sie wiadomosc ze serwis jest niedostepny....zaraz mnie szlag trafi chyba..... Dziwne..niedostepny a allegro dziala normalnie.... Koniec z zakupami tam.Wole kupowac cos od forumek,bynajmniej jest bezproblemowy kontakt.

image
ale masz pecha...
Ja korzystam z allegro bardzo często od ponad 4 lat i ani razu się nie na cięłam!!!!!
Kupuj z trójmiasta to będziesz mogła odbierać osobiście

image
nie no osobiscie to je nie bede jezdzic za kazdym razem po gdyniach,gdanskach itd... W sumie wczesniej wszystkie rzeczy jakie zakupilam na allegro dostalam bez problemu.dopiero na te dwie ostatnie paczki tak dlugo czekam... No nic,bede dalej probowac skontakotwac sie mailowo.

image
no wreszcie..udalo sie wyslac maila:D Drugiego juz zreszta od momentu jak dostalam informacje ze kombinezon niby wyslany dawno temu.ciekawa jestem czy wogole bedzie jakis odzew....Nie rozumiem ludzi czasem naprawde...

image
Wiesz czasami to nie jest wina sprzedającego że paczka długo idzie, na pocztę nie ma mocnych a zgodnie z regulaminem sprzedający powinien wysłać towar w ciągu 7 dni roboczych od otrzymania wpłaty - chyba że zaznaczył inaczej na stronie o mnie.
Wtedy skoro licytujesz zgadzasz się na warunki.
Sama sprzedaję i wiem że często kupujący też przeginają -wpłacają po 2 -3 tygodniach od wygrania aukcji a potem w ciągu 2 dni chcę mieć rzecz w domu - co jest często gęsto po prostu niemożliwe.
Raz przesyłka zaginęła nawet na terenie Gdyni!!! to jest ewenement!!!
Kupuje również ale staram się zachować zdrowy rozsądek.
Kupujesz na allegro uzbrój się w cierpliwość i różne przygody :)
Zresztą kupując w niejednym sklepie nie internetowym można mieć lepsze przeboje :)
image
image
no tak zgadza sie ze poczta roznie dziala ale w tych dwoch przypadkacha u mnie to podejrzane jest akurat bo:w pierwszym okazalo sie ze od 2 tyg dziewczynie zawiesili konto na allegro(tak bez powodu nagle?).a w drugim przypadku dziewczyna po moim mailu ponaglającym napisala mi ze ona ma daleko na pocztę (na peryferiach mieszka czy co?) i ze jeszcze nie zdazyla mi wyslac paczki (mimo ze od wplaty minely 3 tyg!)i ze sie odezwie.i do dzis minal kolejny tydzien i zero odzewu..doskonale wiem jak dziala poczta w naszym kraju od pewnego czasu i owszem czasem jest to wina poczty ale te dwa przypadki wedlug mnie nieco podejrzane są...No nic,nadal na nie czekam...Nic innego mi nie pozostalo...narazie....

image

Powiem wam, że ja na AliExpress najczęściej robię jednak zakupy ze względu na dobrej jakości akcesoria i ceny. Nawet zyskałam cashback -15% na zakupy przez Picodi ;)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Narożnik typu "U". Czy ktoś ma? (20 odpowiedzi)

Czy ktoś ma taki narożnik? Jak on sie sprawuje? Na co zwrócić uwagę przy kupnie? Jest praktyczny,...

pierwsza randka (15 odpowiedzi)

Witajcie.Umówiłam sie na sobote na pierwsza randke z super facetem, strasznie mi na nim...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

do góry