Widok

amelinium kaczyński vs. tusk ;)

;))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
to może spożytkuj swój wolny czas na coś kreatywnego, społecznie pożytecznego albo zwyczajnie weź się do pracy^^
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
moim skromnym zdaniem tłumaczenie podstaw ekonomii lewakom jest społecznie pożyteczne, raz na jakiś czas ktoś z lewactwa wyrasta :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
To spróbuj może mnie wytłumaczyć podstawy ekonomii; choć lewakiem nie jestem, to z chęcią poczytam wstępu do (makro?)ekonomii Twojego pióra.

Kto wie, może się czegoś nowego nauczę? Jestem tylko krwiopijczym przedsiębiorcą, pewnie tępawym ekonomicznie, zatem tym bardziej mi się przyda wykład z podstaw tejże najistotniejszej w biznesie nauk.

Tylko prosiłbym abyś jednak skupił się na treści i formie - i unikaj demagogii, a z pewnością dyskusja będzie bardzo ciekawa ^_^

p.s. a poza pouczaniem lewaków, co kreatywnego robisz? Pracujesz? Prowadzisz własny biznes?
skoro jesteś przedsiębiorcą w polsce, i dodatkowo nie lewakiem, to podejrzewam, ze podstawy ekonomii dobrze znasz :)

ja również jestem przedsiębiorcą, a w sumie to tylko takie sformułowanie... bo moje 'przedsiębiorstwo' kończy się na nazwie :) i na ulgach podatkowych :) a prace mam najnormalniejszą w świecie, tylko nie zatrudniam się na podstawie umowy o prace, albo jakichś studenckich guannach, tylko trochę innej formie - w pełni legalnej - o tejże możliwości prawdopodobnie wspomniałem gdzieś powyżej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie chyba nie znam, po zapoznaniu się z Twoimi niektórymi tezami, zatem prosiłbym abyś zwięźle i czytelnie dla mnie mi je wyłożył.

A w jakim obszarze gospodarki prowadzisz swój biznes? B2B, czy raczej zamówienia publiczne?
Halewicz nie kuma ekonomii.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
widzisz Aradash, jak tu moi ulubieni hejterzy już będą Ciebie wspierać ^^ Ale cierpliwie zaczekam na wykład z ekonomii; całe życie się człowiek uczy, może wyniknie z tego interesująca dyskusja ^^
nie obchodzą, i nie przemawiają do mnie puste argumenty, tak samo puste tezy na czyjś temat (np. Halewicz to, Halewicz tamto, przyklad powyzej :) )

odnośnie 'wykładu' musiał byś mi zadać konkretne pytanie, i nie wiem czy byłbym w stanie odpowiedzieć, bo ekonomii na studiach miałem 1 semestr, 15 godzin łącznie :)
w OGROMNYM skrócie podatki w formie w jakiej są obecnie to głupota, nie głupota rządzących, tylko wyborców :) 'grupa trzymająca władze' głupia nie jest, oni tylko żerują na głupocie ludu :)
cała reszta 'wykładu' którego mógłbym 'udzielić' zawiera się w publikacjach naukowych profesorów nauk ścisłych, które można z łatwością znaleźć w internecie, lub bibliotekach :) (oczywiście znam tylko niewielką część powyższych)

co do Twojego pytania, skoro już musisz wiedzieć czym się zajmuje, to po pierwsze bez bicia przyznam, że musiałem wygooglać cóż to jest B2B - i wydaje mi się, że można mnie do tej grupy przypisać, jako że mam kontrakt z inną firmą, i razem z nimi wymyślam i rozwijam istniejące rozwiązania informatyczne dla jeszcze innych firm lub instytucji państwowych, a jeżeli chcesz konkretny przykład, to jak wysyłasz pita do tych złodziei z ZUSu, to magluje go system który kiedyś współtworzyłem :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem...zatem skoro miałeś I semestr z ekonomii, to jakimże sposobem chcesz pouczać innych (i.e. lewaków) z zakresu ekonomii? Nie można wykluczyć, że gros lewaków posiada wykształcenie ekonomiczne, a ich polityczne poglądy niekoniecznie dyskredytują ich wiedzę z tego zakresu, nieprawdaż?

Tu zacytuję Ciebie: "moim skromnym zdaniem tłumaczenie podstaw ekonomii lewakom jest społecznie pożyteczne" - po 15 godzinach nauki z zakresu ekonomi...wybacz ale nie masz bladego pojęcia nawet o podstawach ekonomii.

Z Twoich wypowiedzi wywnioskowałem, że jesteś zwolennikiem Nowej Prawicy, przynajmniej nomenklaturowo tak to wygląda, zatem jak to jest możliwe, że głosisz radykalne poglądy (vide "złodzieje z ZUS'u"), a współtworzyłeś system ucisku z którym deklarujesz swoją walkę?

Ergo, pracujesz dla tych i żyjesz z tych, których szczerze nie cierpisz - jak to możliwe? Powinieneś być wierny ideałom, postawić się twardo systemowi, a nie ten system wspomagać!! Powiedz im NIE!!! ^_^

p.s. rozumiem, że możesz czuć się zawiedziony moją odpowiedzią ale zwyczajnie jeszcze nie miałeś okazji ze mną podyskutować. Niemniej jednak podziękuj koledze Sadylowi, bo gdzieś tam mnie lekko iskał, żeby się za Ciebie zabrał :P
p.s.2 Sadyl, czemu poświęciłeś swojego NowoPrawicowego kolegę? Nieładnie :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
'poświęcił'? hehe, jak narazie, rzucasz pustymi hasłami :)

15 godzin miałem na uczelni, to, czego nauczyłem się sam natomiast znacznie wykracza poza zakres materiału wydziałów gdzie ekonomia jest wiodącym wątkiem :)
mam na tyle 'blade' pojęcie o ekonomii - a ekonomia to w zasadzie głównie matematyka - że jestem w stanie wyliczyć sobie co mi się bardziej opłaca ;)

nie masz pojęcia co piszesz, jak typowy tępy lewak... dodatkowo próbujesz mi nieudolnie imputować, to już zaczyna być męczące, wysłuchiwanie czegoś co sie rzekomo powiedziało... ROFL...

jak ktoś dalej nie strybił, to wyjaśnie szybciutko, że NIE współtworzyłem 'systemu ucisku' czyli jego ideologii, tylko fragment oprogramowania, z którego ten system sprawnie i szybko, do dziś korzysta - w ten sposób odzyskałem chociaż część ukradzionych mi pieniążków, bo ci z urzędu skarbowego (nie zusu, myslalem, ze mi wytkniesz błąd :))) jak widać znasz się baaaaardzo :) albo baaardzo uważnie czytasz :) ) konkretnie płacą... a płacą konkretnie, bo płacą WASZYMI pieniążkami :) więc czemu by ich nie wydoić?

"Ergo, pracujesz dla tych i żyjesz z tych, których szczerze nie cierpisz - jak to możliwe? " - nie rozumiesz, baranie, że:
1) gdybym tego nie zrobił, to stałbyś w kolejce w US nie dwie godziny, tylko pół dnia? ^^
2) zrobił by to ktoś inny, więc lepiej, żebym zarobił ja (znaczy moja firma + moj ~pracodawca)
3) nie płacił mi urząd skarbowy, tylko podatnicy :) dobrowolnie demokratycznie zgodzili się płacić każdemu na kogo państwowe instytucje zmarnują (zrabowane wyborcom) pieniążki - nie mogę zdradzić ile US zapłacił za aplikację, ale suma była 6-cyfrowa, i pierwsza cyfra była większa od 2 :) (nie, matematycznie analfabeci, 6 cyfr to nie milion :) )
4) mógłbym również odpowiedzieć ze jestem wierny swoim ideałom, wolny rynek = klient to klient... nie robię broni masowego rażenia, tylko przyjazne środowiska które ułatwiają pracę, i skracają czas oczekiwania w kolejkach, również lewactwu...

nie czuje się ani troche zawiedziony Twoją wypowiedzią, tego się spodziewałem :)

--
pomyliłeś się również co do tego jakiej partii zwolennikiem jestem :)
nie tylko nowa prawic ma zbliżone do moich poglądy, gdybyś CHOCIAŻ TROSZECZKĘ zainteresował się programami wyborczymi poszczególnych partii wiedział byś o tym, wiedział byś również to co pisałem na początku, że PISs = POo ... te same (~identyczne) programy... nie wiem czy zdaze edytowac: te same GOSPODARCZE programy, bo stolec mnie interesuje, czy moj mały pasożyt pójdzie do szkoły w wieku lat 5 czy 6, i czy będzie tam miał religię czy nie.... XD i jakiej długości ogórki i krzywizny banany można szamac...

eh, nie mogę... :D jeszcze raz: 'współtworzyłeś system ucisku' - weź gościu naucz się czytać ze zrozumieniem, a jeśli umiesz, to przestań imputować bo to na prawdę jest zwyczajnie żałosne :) czy Wy, lewactwo, nie zrozumieliście jeszcze, że NIKT myślący się na takie zagrywki nie nabierze? ^^ NIKT... tylko głupcy... którzy nota bene również po jakimś czasie dowiedzą się prawdy, i złapią za widły i pochodnie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kuandika nonsense kama kwamba mimi si hata wanataka kutoa maoni juu ya...tyle komentarza o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
eh, musze dluzej zastanawiac sie nad odpowiedzia, a przynajmniej nie wysyłać od razu, bo tu edycja dziala chyba tylko pare minut :(
ekonomicznie, i w sumie nie tylko piss = poo -> wniosek z tego jest PROZAICZNY... w tych partiach nie ma ludzi którzy chcą pomóc polsce, bo gdyby mieli mózgi i NAPRAWDĘ chcieli dobrze dla kraju to by się połączyli...
robią to samo co np. intel i amd - konkurują ze sobą, robiąc dokladnie to samo... o ile w przypadku rynku ma to sens, to w przypadku polityki WYŁĄCZNIE szkodzi...

niestety! to samo tyczy się prawicowych partii... (jak by ktoś tutaj miał zagadkę: pis i po to LEWICA, wygooglajcie sobie :) )

prawicowe partie, z BARDZO zbliżonymi poglądami również się nie połączą...

a teraz wisienka na torcie...
piss i poo mają łącznie głosy ~15% polaków mających prawa wyborcze
jaki procent tych ludzi głosuje na poo, TYLKO dlatego, żeby nie wygrał piss?
jaki procent tych ludzi głosuje na piss, TYLKO dlatego, żeby nie wygrało poo?

to dopiero jest śmieszne ;))) ludzie (znakomita większość ludzi) nie głosują po to, żeby poprawić sytuację w kraju, tylko głosują na tego kogo bardziej lubią :)
w sumie to nie jest śmieszne, to jest przykre... i smutne... ale tak to już jest w socjaliźmie...

nie wierzycie?
zapytajcie rodziców/dziadków żeby podali Wam JEDEN punkt programu wyborczego partii na którą oddali/oddadzą głos :)

ps. 'zrobimy drugą irlandię' - to z całą pewnością NIE jest punkt programu wyborczego :)
ps2. sam zacząłeś mnie obrażać przypisując mi słowa/rzeczy których nie wypowiedziałem/nie zrobiłem :) nie dziw się więc, że zmieniłem ton :) a JEŚLI faktycznie źle mnie zrozumiałeś, albo nie doczytałeś, to najserdeczniej przepraszam... ale z drugiej strony rozumiem, jak brakuje argumentów to ludzie próbują ośmieszyć drugą stronę i wmówić potencjalnym czytelnikom, że druga strona powiedziała coś innego niż faktycznie :)
ps3. gratuluje, nabyłeś umiejętność korzystania z translatora google ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak, oczywiście, bez wątpienia masz rację... Miłego wieczoru ^_^
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry