Widok

manBase S.A.- czy ktos rejestrowal się i aplikował u nich?

Witam

Dostałam odp. identyczną na 2 maile, kazali zarejestrować się, wypełnić test itp. czy to normalne czy jakaś ściema?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zrobiłam połowę testu i zrezygnowałam. A składałam na zwykłe stanowisko sprzedawcy w sklepie.
dlaczego zrezygnowałaś? czy ktoś jeszcze coś wie na ten temat?
Raczej to ściema. Wpiszcie w Google - manBase s.a. opinie i na gowork poczytajcie. Następna firma robiąca bazy "gotowych do pracy" i pewnie za każdego zarejestrowanego dostaje kasę z jakiegoś programu Rządowego lub Unijnego. Wg mnie szkoda czasu:(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja zrobiłem test do końca przy rekrutacji na doradcę technicznego i zaprosili mnie na rozmowę (juz nie z manbase, tylko z firmy dla ktorej robili te rektuacje).
Ja zrobiłam test-wsyszedl niezle, nie zaporoszono mnie na rozmowe. Po jakims czasie znow aplikowalam i kazali mi rozwiazac test. Pdoalam te same dane które maja w swojej bazie.
Również uważam ze to sciema i gromadzenie danych.
Zarabianie na bezrobociu :/
Zarejestrowałam się tam kilka dni temu, bo aplikowałam na 2 stanowiska i na razie zero odzewu. Test cały zrobiłam. Ponoć jest to jakiś nowy system rekrutacji.
Nie jest nowy, pierwszy raz robiłam test 1,5 roku temu.
np. ich ogłoszenie na specjalistę HR wisi już drugi miesiąc, dodatkowo podali propozycję niezłych zarobków jawnie - czyli zbierają tylko dane obiecując pracę za dobre pieniądze.
a ja się bałam, że jak podam swój nr kom, to później będą ściągali jakąś kasę np za otrzymane sms-y z powiadomieniami, nie mieliście takich obiekcji?
he, he, he!
tylko raz (ale i o ten raz za dużo) dałem się wpuścić w maliny by wypełniać on-line jakiś test psychologiczny, tą pułapkę przygotowała dla mnie firma Adecco kilka lat temu. uczciwie podszedłem do testu i co się okazało: wyniki były dla mnie niewidoczne, a po długotrwałych telefonicznych próbach dotarcia do tej informacji usłyszałem, że wyniki mam przeciętne - i NIE OTRZYMAM WGLĄDU tak do moich wyników jak i do powtórnego, spokojnego przeczytania pytań na które już odpowiedziałem. oczywiście wynik mojego testu jest nie do poprawienia np za rok i będzie figurował w bazie Adecco lub podejrzewam także w innych bazach innych firm (z którymi to Adecco niby współpracuje - a ja się na to zgodziłem - akceptując regulamin). MAM DLA WSZYSTKICH, którzy jednak łudzą się, że wypełnienie testu przyniesie im pracę - SUPER RADĘ: zanim usiądziecie do odpalenia testu on-line, zgromadźcie przy biurku z laptopem 3-5 zaprzyjaźnionych, łabskich, INTELIGENTNYCH znajomych, by po starcie i odliczaniu czasu wszyscy rozwiązywali na głos rebusy i zadania grupowo! wybierajcie we wspólnej (szybkiej) debacie najlepsze rozwiązania i odpowiedzi :)) ktoś powie, że to oszustwo? przecież działania takich firm z testami on-line bez możliwości ściągnięcia po rozwiązaniu testu swoich odpowiedzi i poprawnych (wg. organizatora) odpowiedzi - TO DOPIERO OSZUSTWO! Wasze wyniki będą w miarę wysokie, a jeżeli nawet szczęśliwie ktoś zaprosi Was na osobistą rozmowę w sprawie pracy, to i tak Wasza prawdziwa wartość dla pracodawcy będzie ujawniona - i albo się nadajecie, albo nie, ale nikt do końca świata nie będzie odrzucać Waszej (kiepskiej) oferty, bo akurat mieliście zły dzień podczas rozwiązywania, lub po prostu rozwiązywanie rebusów nie jest Wasza mocną stroną - tym bardziej, że test nie ma nic wspólnego merytorycznie z proponowanym stanowiskiem pracy :) pozdrawiam! ______ Raz_Oszukany i już nigdy więcej! ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dlaczego oszustwo? Test to test. Skoro wypadł ci średnio, to jesteś przeciętniakiem i poprawianie testu niczego nie zmieni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To oszuści, kiedyś zarejestrowałam się, rozwiązałam cały test, wszystkie częsci, głupia jeszcze załączyłam swoje cv i nic. Oni zbierają dane osobowe ludzi!!! Te ogłoszenia, identyczne znajdują sie od kilku miesięcy....na te same stanoiwska, co wiecej, żeby przyciagnac uwage, piszą jakie są zarobki, podaja wygorowane kwoty. Niestety, dzisiaj, żadna firma publicznie nie poda zarobkow. Przestrzegam!! Pozniej na szczescie wszystko usunelam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ściema,to kolejna forma ,która zbiera dane z rynku czyli tworzy potencjalną bazę pracowników.Prawdopodobnie za otrzymanie namiarów pracodawca płaci....wcale by mnie to nie zdziwiło
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Własny biznes - jak się reklamować? (188 odpowiedzi)

Jak reklamować swój biznes w sieci? Bez obecności firmy w Internecie ciężko będzie zdobyć...

PRCiP (45 odpowiedzi)

witam pracował ktoś? cieżko sie dostać? Jak zarobki?

prawnik/ radca prawny odnośnie ZUS - szukam (21 odpowiedzi)

nie wiem czy dobry temat; czy ktoś może polecić prawnika,radca prawnego lub kancelarię...

do góry