Widok

angina w ciąży

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was miała wciąży anginę,jeśli tak to w jaki sposób dałyście z nią sobie radę?ja biorę od niedzieli Bioparox-antybiotyk,tabletki homopatyczne i Hasco Sept do psikania w gardło i jest mi coraz gorzej,nic lepiej, gardło jak żyleta,uszy i głowa pęka, nie mam siły śliny przełykać już nawet
nie wiem czy iść kolejny raz do lekarza, czy są jakieś inne antybiotyki typowo na angine,który lekarka mogłaby mi zapisać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja miałam anginę- w trzecim miesiącu ciąży, brałam antybiotyk Duomox-pomógł bardzo szybko, plus jakies homeopatyczne syropki i wapno.
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja na zapalenie krtani i początki anginy brałam amotaks
image

image
Ja też miałam anginę ale nie pamiętam co brałam, ale jest więcej antybiotyków które można,
image
dziękuję dziewczyny, chyba jutro pójdę do lekarza, bo mi coraz gorzej,niech zapisze coś skuteczniejszego
ja dostalam antybiotyk ale powiedzialm lekarzowi ze go nie wezme bo nie bylam u swojego tylko u jakiejs baby wrednej :)
lekarz dal mi tantum verde i pomoglo :)
Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bioparox jest zbyt słabym lekiem na anginę. Działa tylko wtedy jesli bakterie są jedynie w gardle. Jak najszybciej trzeba zmienić lek bo bakterie zaatakują dziecko.
image
image
[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
szybko do lekarza po antybityk.!!!!!!!!zapisze bezpieczne leki, moj ginekolog twierdzi, ze szybko opanowana infekcja nie zagraza ciazy.
tez mam angine, biore rovamicine,pomaga
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja bralam bioparox neoangin i pilam litry herbaty
mi pomoglo
image
Ja brałam chyba amoksiklav. Chyba w 7 tygodniu ciąży. Raz dwa przeszło. Jedyny minus że nie można sobie zakropić nosa.... Akatar i inne tego typu są zakazane w ciąży...
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
bezpieczne antybiotyki na angine to augumentin, duomox i amoklaxiv. pamietajcie by brac przy tym probiotyki (w polowie czasu miedzy dawkami antybiotyku) zeby pozniej nie miec problemow z jelitami (biegunki, niezyt jelit tez jest niebezpieczny, bo zwiekszona perystaltyka jelit moze powodowac takze skurcze macicy)
image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Też mam anginę, to chyba jakaś plaga teraz. Przez te wachania temperatur wszyskie wirusy sie wykluwają.
Biorę bioparox jak dla mnie beznadziejny, nie dość, że wywołuje u mnie odruch wymiotny to zamaist leczyć wysusza błone śluzową.Strasznie boli mnie od tej suchości w gardle i w nosie. Jutro ide do mojego gin i poproszę o zmianę leku, bo od 7 dni zero poprawy. Mam wachania pół dnia dobrze pół dnia i cała noc przekaszlana, z napojem przy łóżku i husteczkami. Kaszel jest raz mokry raz męczący i suchy.
No chyba, że urodzę o co sie modlę to w szpitalu mi pomogą.
Zdrówka życzę
bioparox jest bardzo slabym antybiotykiem i o ile jest skuteczny przy zwyklym zapaleniu gardla lub zatok, tak przy powazniejszych infekcjach jest po prostu za slaby. lekarze czesto go przepisuja na pierwszy rzut, bo jako jedyny dziala tylko miejscowo... no ale cos za cos... takie paskudztwo jak angina warto leczyc normalnym antybiotykiem.
image

image
angine nalezy przeleczyć antybiotykiem przez 10 dni - powikłania są nieciekawe więc trzeba iśc do lekarza po normalny antybiotyk.
Cos faktycznie jest z tą anginą na rzeczy bo masa osób choruje teraz - mojemu męzowi mimo 10 dniowego leczenia antyb. wciąż wraca co jakiś czas ból gardła tzn. pojawia się i znika .... chyba jednak czeka go raz jeszcze antybiotyk. Bioparox faktycznie dobry na początki probleów z gardłem a nie na sprawy anginowe.
Czyli jednak mozna brać antybiotyki w ciązy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wyłacznie jak nic innego nie pomaga. Tak naprawdę to antybiotyki nie są w 100% zdrowe dla płodu. W wielu przypadkach jednak jeśli nic innego nie pomaga to nie pozostaje nic innego jak branie takich właśnie leków....Sama starałam się unikać takich substancji, ale wyszło ,że musiałam brać ponieważ mój stan był naprawdę kiepski. Wszystko powinno być skonsultowane oczywiście z lekarzem.
Zerknij sobie jeszcze tutaj:
http://leczenieanginy.pl/angina/leczenie-anginy/

Jest opis leczenia anginy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

FAJNE msze dla dzieci gdzie w GDAŃSKU? (35 odpowiedzi)

no właśnie

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

do góry