Widok
angina w ciąży
Czy któraś z Was miała wciąży anginę,jeśli tak to w jaki sposób dałyście z nią sobie radę?ja biorę od niedzieli Bioparox-antybiotyk,tabletki homopatyczne i Hasco Sept do psikania w gardło i jest mi coraz gorzej,nic lepiej, gardło jak żyleta,uszy i głowa pęka, nie mam siły śliny przełykać już nawet
nie wiem czy iść kolejny raz do lekarza, czy są jakieś inne antybiotyki typowo na angine,który lekarka mogłaby mi zapisać?
nie wiem czy iść kolejny raz do lekarza, czy są jakieś inne antybiotyki typowo na angine,który lekarka mogłaby mi zapisać?
bezpieczne antybiotyki na angine to augumentin, duomox i amoklaxiv. pamietajcie by brac przy tym probiotyki (w polowie czasu miedzy dawkami antybiotyku) zeby pozniej nie miec problemow z jelitami (biegunki, niezyt jelit tez jest niebezpieczny, bo zwiekszona perystaltyka jelit moze powodowac takze skurcze macicy)

Też mam anginę, to chyba jakaś plaga teraz. Przez te wachania temperatur wszyskie wirusy sie wykluwają.
Biorę bioparox jak dla mnie beznadziejny, nie dość, że wywołuje u mnie odruch wymiotny to zamaist leczyć wysusza błone śluzową.Strasznie boli mnie od tej suchości w gardle i w nosie. Jutro ide do mojego gin i poproszę o zmianę leku, bo od 7 dni zero poprawy. Mam wachania pół dnia dobrze pół dnia i cała noc przekaszlana, z napojem przy łóżku i husteczkami. Kaszel jest raz mokry raz męczący i suchy.
No chyba, że urodzę o co sie modlę to w szpitalu mi pomogą.
Zdrówka życzę
Biorę bioparox jak dla mnie beznadziejny, nie dość, że wywołuje u mnie odruch wymiotny to zamaist leczyć wysusza błone śluzową.Strasznie boli mnie od tej suchości w gardle i w nosie. Jutro ide do mojego gin i poproszę o zmianę leku, bo od 7 dni zero poprawy. Mam wachania pół dnia dobrze pół dnia i cała noc przekaszlana, z napojem przy łóżku i husteczkami. Kaszel jest raz mokry raz męczący i suchy.
No chyba, że urodzę o co sie modlę to w szpitalu mi pomogą.
Zdrówka życzę
bioparox jest bardzo slabym antybiotykiem i o ile jest skuteczny przy zwyklym zapaleniu gardla lub zatok, tak przy powazniejszych infekcjach jest po prostu za slaby. lekarze czesto go przepisuja na pierwszy rzut, bo jako jedyny dziala tylko miejscowo... no ale cos za cos... takie paskudztwo jak angina warto leczyc normalnym antybiotykiem.

angine nalezy przeleczyć antybiotykiem przez 10 dni - powikłania są nieciekawe więc trzeba iśc do lekarza po normalny antybiotyk.
Cos faktycznie jest z tą anginą na rzeczy bo masa osób choruje teraz - mojemu męzowi mimo 10 dniowego leczenia antyb. wciąż wraca co jakiś czas ból gardła tzn. pojawia się i znika .... chyba jednak czeka go raz jeszcze antybiotyk. Bioparox faktycznie dobry na początki probleów z gardłem a nie na sprawy anginowe.
Cos faktycznie jest z tą anginą na rzeczy bo masa osób choruje teraz - mojemu męzowi mimo 10 dniowego leczenia antyb. wciąż wraca co jakiś czas ból gardła tzn. pojawia się i znika .... chyba jednak czeka go raz jeszcze antybiotyk. Bioparox faktycznie dobry na początki probleów z gardłem a nie na sprawy anginowe.
Wyłacznie jak nic innego nie pomaga. Tak naprawdę to antybiotyki nie są w 100% zdrowe dla płodu. W wielu przypadkach jednak jeśli nic innego nie pomaga to nie pozostaje nic innego jak branie takich właśnie leków....Sama starałam się unikać takich substancji, ale wyszło ,że musiałam brać ponieważ mój stan był naprawdę kiepski. Wszystko powinno być skonsultowane oczywiście z lekarzem.
Zerknij sobie jeszcze tutaj:
http://leczenieanginy.pl/angina/leczenie-anginy/
Jest opis leczenia anginy.
Zerknij sobie jeszcze tutaj:
http://leczenieanginy.pl/angina/leczenie-anginy/
Jest opis leczenia anginy.