Widok
Droga aniaox
przy pierwszym (a było to 5 lat temu) ślubie moja teściowa była okropna i bardzo się starała zepsuć mój dzień, robiła wszystko aby mi go obrzydzić, nie ukrywam że jej sie udało -ślub konkordatowy- :(
(po niespełna 2 latach moje małrzeństwo się rozpadło, tzn. mój mąż odebrał sobie zycie i zostawił mnie i nasza wtedy 11 miesięczna córkę)
obecnie szykuje sie do drugiego w moim zyciu ślubu -tylko cywilny jak narazie- mam wspaniałą teściową, która do niczego nam sie nie wtraca, nie wie wszystkiego lepiej i wogóle... nie wprasza się z pomocą, i nic nie chce robic za Nas, Ona jest i my to wiemy, czujemy wsparcie od Niej, ale Ona czeka aż my przyjdziemy po radę, pomoc...
Poprostu wie jak ten dzień jest dla nas ważny i wyjatkowy, i chce aby był taki jaki my chcemy aby był.
dla mojej kochanej mamusi-teściowej za to ze jest taka jaka jest
przy pierwszym (a było to 5 lat temu) ślubie moja teściowa była okropna i bardzo się starała zepsuć mój dzień, robiła wszystko aby mi go obrzydzić, nie ukrywam że jej sie udało -ślub konkordatowy- :(
(po niespełna 2 latach moje małrzeństwo się rozpadło, tzn. mój mąż odebrał sobie zycie i zostawił mnie i nasza wtedy 11 miesięczna córkę)
obecnie szykuje sie do drugiego w moim zyciu ślubu -tylko cywilny jak narazie- mam wspaniałą teściową, która do niczego nam sie nie wtraca, nie wie wszystkiego lepiej i wogóle... nie wprasza się z pomocą, i nic nie chce robic za Nas, Ona jest i my to wiemy, czujemy wsparcie od Niej, ale Ona czeka aż my przyjdziemy po radę, pomoc...
Poprostu wie jak ten dzień jest dla nas ważny i wyjatkowy, i chce aby był taki jaki my chcemy aby był.
Moja teściowa też jest niesamowitą kobietą. W sumie ma bardzo podobny charakter do mojej mamy więc moze dlatego tak sie dogadujemy :) Nasi rodzice też się przyjaźnią- jeżdża razem na działkę, spotykają się na imieninach, świętach itp... więc w sumie już jesteśmy rodziną zanim to wszystko zostanie sformalizowane ;D o sprawach ślubnych też razem decydowaliśmy zresztą mamy podobne gusta i oczekiwania więc wojny nie ma ;) jedyne co mnie "denerwuje" to pytania teściów : "to co kiedy bedziemy mieć wnuka/wnuczkę?" heh
Bardzo mi przykro, że tak się stało....
moja teściowa potrafi zagłaskać, być aż do przesaady miłą, jak "jej jest na wierzchu" W przeciwnym wypadku zamienia się w jakiegoś potwora i swoim zachowaniem próbuje wszystkich zdominować. Na moje nieszczęście ma wręcz super gust, ale zapomina, że to jest dzień moj i mojego narzeczonego, niestey nie mamy nic do powiedzenia w jakimkolwiek temacie.....
moja teściowa potrafi zagłaskać, być aż do przesaady miłą, jak "jej jest na wierzchu" W przeciwnym wypadku zamienia się w jakiegoś potwora i swoim zachowaniem próbuje wszystkich zdominować. Na moje nieszczęście ma wręcz super gust, ale zapomina, że to jest dzień moj i mojego narzeczonego, niestey nie mamy nic do powiedzenia w jakimkolwiek temacie.....
monia 84 jak to mówią po latach chudych przyjdą lata obfite ;D no a mamusia mojego narzeczonego jest bardzo miłą kobieta i do niczego sie nie wtraca tylko czasem mi mowi ze mam zaczac z nia biegac _ " ona biega codziennie 5 km" a ja czasem zawsze sie wymigam no jak juz mi bardzo suszy głowe to potowarzysze jej na rowerze ;D a do slubu to do niczego sie nie wtraca... moze jak " na razie" ale watpie ze bedzie sie interesowac tym zbyt mocno. To wszystko zlezy od charakterku "teściówki"
A ja nigdy nie znałam i nigdy nie poznam mojej Teściowej, a bardzo tego żałuję. Przykro mi, że niektóre teściowe potrafią tak "truć" i psuć najpiękniejszy dzień życia, ale życie bez Teściowej też nie jest łatwe, brakuje, jakakolwiek by nie była.
Trzymam kciuki, żeby apodyktyczne teściowe pozwoliły Wam na to, o czym marzycie!
PS Liczy się upierdliwy teść? :P
Trzymam kciuki, żeby apodyktyczne teściowe pozwoliły Wam na to, o czym marzycie!
PS Liczy się upierdliwy teść? :P
obrażalska teściowa.... :-(
Moja obraziła się na chyba 3 tygodnie tylko daltego, że wszystko chcieliśmy załatwić sami - sami też finansowaliśmy wesele. Nie mogła się mieszać, nie mogła porządzić, nikt nie pytał jej zdanie .... ale dzięki temu było trochę spokoju. "Odbraziła" się w Dzień Matki - czyli kilka dni przed ślubem :)