Widok

apodyktyczna teściowa.... :-(

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Tego wątku chyba jeszcze nie było....
Dziewczyny, jak jest z waszymi ślubami i weselami?? Czy też przyszłe teściowe chcą Was "odciążyć" i wszystko załatwiać same????
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moja jest kochana jak ŚPI I O JESC NIE WOŁA:P

a ja mam całkiem miłą teściową i po czterech latach znania się z nią całkiem ja polubiłam i nawet w jakiś sposób się przywiązałam i nieraz nawet jakas taka czułośc ogarnia mnie w stosunku do niej jak do bliskiej mi osoby
początki też były różne i teraz czasem się nie zgadzamy albo coś mi się nie podoba w jej zachowaniu ale każdy ma wady-moja mama też:-)

poza tym zawsze sobie powtarzam ze dla mojego narzeczonego ona jest najukochańszą mamą tak jak moja dla mnie i ze on ją kocha taka jak ja swoja mamę więc ja nie mogę jej nie lubić bo byłoby jemu przykro:-)
dobre podejście

moja tesciowa przed slubem próbowała co jej nie wyszło zapraszać gości według swojego uznania anie uznania męża aż w końću wybuchłą awantura i miałam spokuj ale jak widać nie na długo.
Teraz ma kobita pole do popisu bo ma córeczke która wychodzi za maż i która jest nie poradna bo nic sama sobie nie potrafi ząłatwic pewnie ejst w 7 niebie że moze się wykazać ale gości też zaprasza pod swoje dyktando widocznie córeczce to opdpowiada

ja też mam teściowa daleka ale niestety telefony są non stop :)
tera jestem w ciąży to nawet dzwoni i mówi co powinnam jesc a co nie ale ja sie nie daje

moja teściowa jak dochodzi do jakiejs rozmowy o sprawach finansowych to mówi "Ty sie nic nie martw, to jest sprawa między mną a Twoimi rodzicami". Jakoś nie rozumie, że u mnie w domu to nie jest takie oczywiste, że rodzice fundują wesele, i chociaż mama mi pomoże finansowo, to jakby jest "moja sprawa" a nie mojej mamy.
Z kolei teśc ostatnio opowiadał, ze musi być zespół, bo ludzie przychodzą na wesele po to żeby się bawić przy zespole, bo Dj to moga mieć na każdej dyskotece. My chcieliśmy Dj'a, a on nam nagadał jaki to głupi pomysł i choć postawilismy na swoim to teraz się boję, że po pierwsze ma rację a po drugie, jesli goście się będe źle bawić to bedzie gadał "a nie mówiłem?".

ja tez nie mam teściowej, to była mądra babka i barkuje mi jej... nasze początki były ciężkie alepożniej naprawdę jak polubiłam

obrażalska teściowa.... :-(

Moja obraziła się na chyba 3 tygodnie tylko daltego, że wszystko chcieliśmy załatwić sami - sami też finansowaliśmy wesele. Nie mogła się mieszać, nie mogła porządzić, nikt nie pytał jej zdanie .... ale dzięki temu było trochę spokoju. "Odbraziła" się w Dzień Matki - czyli kilka dni przed ślubem :)

a moja teściowa w ogóle się nie wtrącała w nasze wesele, choć dałam nam w prezencie prawie połowę wydanej kasy na wesele. Nie wtrącała się w ogóle i chwała jej za to :) Zresztą pewnie wiedziała, że i tak będzie tak jak chcemy ja i mąż ;)

a moja tesciowa zachowuje sie jakbysmy nie istnieli i nasz slub nic dla niej nie znaczyl. Pewnie tak jest. To jest dopiero masakra

moja tesciowa daleko wiec owszem, nie wymagam zaangazowania, ale jesli jedyna reakcja na slub i wesele to pytanie (przez mojego narzeczonego) czy moze zostac u moich rodzicow w domu kilka dni po weselu, bo dawno nie byla nad morzem, to lekka przesada. tescia niestety nigdy nie poznalam...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
moja teściowa też się na szczęście do niczego nie miesza, tak samo jak teść - i mam ten sam problem:):) i jedno pytanie ciągle: Kiedy będziemy dziadkami?????

ewaaa42 ja nie mam Taty, więc mój przyszły mąż nie ma teścia. Tak to już w życiu jest...

a ja na odwrót nie mam juz teścia :( bardzo mi go brakuje...

A ja nigdy nie znałam i nigdy nie poznam mojej Teściowej, a bardzo tego żałuję. Przykro mi, że niektóre teściowe potrafią tak "truć" i psuć najpiękniejszy dzień życia, ale życie bez Teściowej też nie jest łatwe, brakuje, jakakolwiek by nie była.
Trzymam kciuki, żeby apodyktyczne teściowe pozwoliły Wam na to, o czym marzycie!

PS Liczy się upierdliwy teść? :P

zazdroszczę :-)
a ja mam teściową 230km stąd więc co za tym idzie nawet nie ma zbytnio jak sie wtrącać, tylko jak jeżdzimy do niej to się pyta co nowego ze ślubem i tyle

monia 84 jak to mówią po latach chudych przyjdą lata obfite ;D no a mamusia mojego narzeczonego jest bardzo miłą kobieta i do niczego sie nie wtraca tylko czasem mi mowi ze mam zaczac z nia biegac _ " ona biega codziennie 5 km" a ja czasem zawsze sie wymigam no jak juz mi bardzo suszy głowe to potowarzysze jej na rowerze ;D a do slubu to do niczego sie nie wtraca... moze jak " na razie" ale watpie ze bedzie sie interesowac tym zbyt mocno. To wszystko zlezy od charakterku "teściówki"

droga gruba
no cóż, nikt nie obiecywał że bedzie łatwo, lekko i przyjemnie :)
widzisz, było kiedyś kiepsko - a teraz jest rewelacyjnie :) takie życie, trzeba zacisnąć ząbki i poprostu życ,

Bardzo mi przykro, że tak się stało....
moja teściowa potrafi zagłaskać, być aż do przesaady miłą, jak "jej jest na wierzchu" W przeciwnym wypadku zamienia się w jakiegoś potwora i swoim zachowaniem próbuje wszystkich zdominować. Na moje nieszczęście ma wręcz super gust, ale zapomina, że to jest dzień moj i mojego narzeczonego, niestey nie mamy nic do powiedzenia w jakimkolwiek temacie.....
monia 84, matko, jakie Ty masz doświadczenia :(
do góry