Widok

marietta - jakie firmy?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
potrzebję pomocy, ponieważ strona Marietty jest w modernizacji nie mogę zapoznać się z kolekcją, którą proponują w salonie. Idę tam dzisiaj i chciałabym mieć już coś upatrzone. Wiecie moze, jakie firmy wspołpracują z tym salonem i gdzie ewentualnie w necie szukać oferty? Będę wdzieczna za pomoc.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
na pewno mają www.margarett.pl
Ja widzialam stronke i nie ma co, idz lepiej do salonu i przejrzyj wszystkie suknie na wieszakach te ktore ci sie spodobaja to do przymiarki. wiekszosc tych fajniejszych sukienek wogole nie ma na ich stronie, sa tylko u nich w salonie.
to ich sronka http://www.marietta.pl/
Powodzenia w szukaniu :))

Nie wiem jakie , ale suknie mają przepiękne , a w związku z tym , że jest ich dużo , musisz mieć dużo czasu zarezerwowanego na mierzenie , nie wiem na którą się umówiłaś , ja byłam na 16-stą i jeszcze mi czasu było mało ( salon czynny do 18-stej).
dziękuję Wam bardzo. jeszcze wczoraj nie mogłam wejść na tę stronę, w salonie powiedzieli mi, ze jest modernizacja, ale dzisiaj voila i jest :)
umówiłam sie na 1645. Panie zdziwiły się ze przychodzę tak późno, ślub mamy 22 kwietnia, myslałam, ze mam jeszcze trochę czasu :) musze się na coś w końcu zdecydować :)
No to faktycznie czasu masz niewiele , ale tak jak mówi Danuśka , nie sugeruj się stronką , bo w salonie jest zupełnie co innego. Powodzenia.
wybrałam już 5 potencjalnych kandydatek :)
Moze któraś w Was wypozyczała bądź kupowała suknie w Marieccie (nie jestem pewna, czy to się odmienia :P), napiszcie jak wygląda to cenowo?
fakt - czasu bardzo malo jesli chcesz szyc nowa - bo termin u nch to od 2-10 tygodni tak mam na umowie napisane , ale trzeba sie nastawic ze to jakies 2-3 m-ce - wiec masz ostatni gwizdek.
Co innego jesli chcesz wypozyczyc, szczegolow dokladnych nie znam, ale jak suknia jest wolna to chyba tydzien przed slubem idziesz na dopasowanie i od piatku do poniedzialku suknia jest twoja, pewnie za 50% wartosci tak sadze + kaucja 300 zl.
Jak zamawiasz nowa to wplacasz zadatek 50%wartosci a reszta przy odbiorze i mozesz zawsze dogadac sie co do jakiegos malego rabatu - twoj atut, ze bierzesz nowa i placisz gotowka, no i zamawiasz w styczniu a to taki martwy sezon w salonach jak sami mowia.
Dowiesz sie wszystkiego na miejscu i napewno cos wybierzesz, ja ten salon zostawilam na sam koniec i wlasnie tam wybralam swoja wymarzona suknie i szyje nowa, bo uwazama ze wypozyczenie sie nie oplaca.

już nie wiem jak jest z tym wypozyczaniem/kupowaniem. Kiedyś chciałam suknię wypożyczyć, ale chyba zdecyduję się na kupno. Wydaje mi sie ze różnica cenowa jest niewielka, a suknia swoja to zupełnie inna bajka, niż wypozyczana nie wiadomo przez ile osób.
Ja wypożyczam w salonie Marietta w Gdańsku. Ponieważ umowę podpisałam w grudniu na sukienkę z 2005 roku zapłacę 750 zł + 350 zł kaucji (normalna cena na wypozyczenie w tym salonie to 1000 zł + 350 zł kaucji). Ta sama sukienka nowa kosztowała 2480 zł (1980 zł w promocji do końca grudnia). Też wahałam się między kupnem/ wypozyczeniem, ale to jednak duża różnica w cenie, a salon gwarantuje, że suknia będzie w b. dobrym satnie, niezniszczona, wypczyszczona.
Jest jeszcze jedna możliwość. Ja kupowałam suknię u nich gotową za 1500. Przerobili tylko na mnie za szycie takiej to bym 700 więcej zapłaciła, więc czasem warto i tak. a suknia jest bielutka i wyprasowana. Też miałam obawy, ale zupełnie niepotrzebne. Odebrałam ją po przymiarkach w tym samym tygodniu co ślub był, także nie zalegała mi wdomu.

Ja kupiłam u nich suknię ale w promocji za 1250 i dostałam welon gratis.

Witam!
Należę do grona zadowolonych posiadaczek sukni ślubnej z salonu Marietta. Suknię zamówiłam 2 tygodnie temu w Gdyni. Jest piękna, taka jaką chciałam mieć. Panie były bardzo miłe, służyły pomocą i nie denerwowały się kiedy nie mogłam się zdecydować. Slub mamy 29 kwietnia i Kierowniczka salonu mówiła, że to już dość puźno, ALE ZDĄŻĄ! pOZDRAWIAM!
do góry