Widok

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia?

Praca Temat dostępny też na forum:
czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie zarabia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja jako asysta zarabiam 1800 zl w przychodni,plus taki ze mam umowe o prace
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja pracuje już 5 lat, nie mogę narzekać na wynagrodzenie ani forme zatrudnienia. Mam umowę o prace i jest to już moje trzecie miejsce pracy gdzie dostałam umowe o prace bez większych problemów, a zarabiam 2500zł netto. Jestem po studiach 3 letnich dla higienistek i po wielu szkoleniach. Nie pracuje z lekarzami wariatami, bo jak taki się raz pojawił to zmieniłam prace. Jak, ktoś ma wiedzę i jest dobry w tym co robi to idzie wynegocjować dobre warunki w fajnych prestiżowych gabinetach. Nie myje kibli, podłóg, nie odbieram telefonów tym się zajmuje recepcja, to co robie to asystuje lekarzom, bądz samodzielnie wykonuje zabieg higieny za co mam dodatkowo płacone, no oczywiście dbam o gabinet, porządek w lekach i narzędziach, robie zamówienia. Uważam, że nie jest to najgorsza praca ale trzeba być pewnym, że się to lubi i chce w tym sektorze pracować.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
jezu coż to za smieszne ceny 7zł.h dla nowicjuszki .... po kursie AS znalazłam prace od razu w jednej z "sieciówek" i mam po 4mc pracy 14 zł na ręke za godzinę pracy ...... dodam ze to centrum krakowa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiem że szukają w DentiCO na Kolobrzeskiej i wiem że umowa o pracę może warto spróbować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
kropka aż mnie krew zalewa jak widzę co piszesz... tak dobrze wiesz ile zarabiają lekarze tak? jaki mają procent? Ty co najwyżej wiesz ile kasują z pacjenta, taka jest prawda więc nie pisz głupot.

P.S. Mam nadzieję, że nie pracujesz w tym zawodzie, współczuję lekarzom którzy mieli tą 'przyjemność' z Tobą pracować.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
Poza tym droga kropko skoro tak zazdrościsz tych 'kroci'-jak to sama określiłaś, było iść na studia stomatologiczne...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
odradzam w ogole kazdej szkoly i kursu asystentek lub szkoly higienistek,w tym kraju taki zawod nieistnieje.jeden lekarz na miasto srednio 70-80 tys.zatrudnia na taki etat i placi normalna pensje.odradzam,bo szkoda czasu i pieniedzy na jakies wymyslone kierunki z krajow cywilizowanych.pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jak jesteś taka mądra to idź do pracy w netto i pogadamy za miesiąc praca od rana do wieczora od poniedziałku do niedzieli i dźwiganie towarów przez 8 godzin wiem jak to wygląda i dlatego z tamtąd uciekłam . Obecnie pracuje na umowę o pracę w gabinecie stomatologicznym zaczynałam od stawki 10 zł na godzinę i to będąc w trakcie robienia szkoły na higienistkę po jej skończeniu mam 20 zł na godzinę plus wolne wszystkie weekendy plus dodatkowe pieniądze za zabiegi i jeszcze nigdy nie zdażyło mi się zakłuć igła może po prostu byłaś zbyt leniwa i nie ostrożna i dlatego tak krytykujesz ten zawód i prace higienistek praca jest super jak ktoś chce pracować i to lubi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Od razu mogła zostać milionerem najlepiej, po co studia, i też miałaby krocie.
Chodzi tutaj raczej o jakąś przyzwoitą pensję przecież a nie o jakieś kokosy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram w 100 % dodam jeszcze -czesto brak poszanowania pracownika jestes jak na służbie a nie w pracy !!!! odradzam !!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
jedyna rzecz jaka szanuja lekarze w tym zawodze to własne konto !!!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kurs można zrobić w Sopockich Szkołach Medycznych w Sopocie - 80 godzin kursu - 50 wykładów i 30 praktyki.
zgadzam się w100%z tobą,taki jest właśnie gabinet w Babicach Nowych na ul.Ogrodowej ,włascicielka Anna DĄBKOWSKA ,DENTALINE Szczerze nie polecam
Witam pracuje jakpo asystentka od 3 LAT pracowałam juz w 4 gabinetach w każdym od razu dostawałam umowe o pracę najniższa moja pensja to 1700 zl w pierwszym gabinecie.. zaznacze ze nie jestem po szkole ale za sama wiedze i doswiadczenie płacą ... A jeśli przychodzisz zupełnie zielona do gabinetu to sie nie dziwie ze daja ci 7 zeta...PS. Ja miałam szczescie ze w 1 klinice w której pracowałam wszystkiego mnie nauczyli nawet endo i prptetyki . Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a gdzie tak płaca mój numer 663399491 jak możesz to napisz

Asystentkę stomatologiczną całkiem za darmo można zrobić też w Cosinusie. sama szkoła jak najbardziej w porządku wiec myślę że warto :)

Mogę polecić The Dawson Academy Polska. Prowadzą świetne szkolenia stomatologiczne, duża dawka praktycznej, merytorycznej wiedzy.

Zarobki zależą od miasta na pewno w dużej mierze. A do samego zdobycia zawodu polecam szkołę, a nie kurs, Cosinus ma asystentkę jako darmowy kierunek i jest też higienistka stomatologiczna (fajne uzupełnienie i podwyższenie kwalifikacji).

Również jestem zadowolona z Cosinusa. Ja akurat robiłam po kolei, najpierw asystentka, potem higienistka. Polecam, profesjonalny sprzęt, a uczą czynni praktycy, więc można się wiele dowiedzieć

Najlepiej zostać dyplomowaną asystentką, a to można zrobić tylko w szkole. Polecam Cosinus, bo jest darmowy. Dużo zajęć prkatycznych, do egzaminów na pewno przygotują:)

Inne tematy z forum Nauka

Kursant Michał - ocena (6 odpowiedzi)

Wyjątkowy talent połączony z wiedzą poparty doświadczeniem i umiejętnością przekazywania wiedzy...

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

do góry