Widok
materiał na sukienusie :)
zdecydowałam się na uszycie sukienusi u krawcowej, ale zamarzyła mi się sukienka w kolorze szampańskiej bieli; krawcowa bardzo chętnie mi ją uszyje jeśli tylko dostaniemy materiał :( a jakoś w Gdańsku nie widziałam materiałów w takim odcieniu, ciężko jest też z ecru :(
Może któraś z WAS dziewczyny szyła sukienusie w takim kolorze i może mi podpowiedzieć gdzie mogłabym zdobyć materiał??????
Pomóżcie PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrowionka
Może któraś z WAS dziewczyny szyła sukienusie w takim kolorze i może mi podpowiedzieć gdzie mogłabym zdobyć materiał??????
Pomóżcie PROSZE!!!!!!!!!!!!!!!
pozdrowionka
oj z tego co wiem to w sklepie ciezko dostac taki materiał typowy z którego szyją suknie, są podobne ale cieńsze i gorzej sie układają no i wcale nie są tanie.Duży wybór jest w Darles Dance,ale tam ceny są troche z kosmosu. Lepiej zamówic z hurtowni ,bo tam przynajmniej jest wybór a i cena zupełnie inna,czyli zamiast za to samo w zwykłym sklepie płacić 35-50 zł/m z hurtowni masz za 16-20zł/m około.
Powodzenia
Powodzenia
Witanko
W Gdańsku i okolicy w hurtowniach tego materiału nie znalazłam :/ mozna zakombinowac i dostac taie próbki od krawcowej i wysłąc do łodzi konkretos zamówienie na np 10m takiego samego materiału tam jest kilka hurtowni i kilka ze sprzedaża detaliczną, warto poruszyć dalekich krewnych lub znajomych w tym celu,którzy tam w okolicy mieszkają:) na gorset liczy sie długosc gorsetu czyli ok 0,5 m - 1.0m a na spódnice to zalezy od kroju ,ja sądze ze 5m na jakąs niezawielgachną spokojnie wystarczy,hurtownie są jeszcze w Warszawie,Wrocławiu i kilku innych miastach,słuze na maila adresami www w razie co,pozatym namiary są w konkretniejszych gazetach/katalogach slubnych (np "Moda na slub" ok 25zł )
Pozdro
W Gdańsku i okolicy w hurtowniach tego materiału nie znalazłam :/ mozna zakombinowac i dostac taie próbki od krawcowej
Pozdro
Piękne materiały można kupic na Grunwaldzkiej w sklepie z artykułami tanecznymi. Byłam tam niedawno, mają satyne we wszystkich kolorach, także szampańskim :-)) No i mają także koroneczki :-)
Ceny są nieco wysokie, ale nie można porównywac tych materialow z materialami ze zwyklych sklepow:-) A jak sie podliczy to i tak wychodza grosze w porownaniu z cenami nowych sukienek :-)
Wiem ze babeczki z tego sklepu zajmują sie szyciem sukienek do tanca, a takze sukien slubnych. No ale jak widze masz swoja krawcowa :-) Ja chyba tez zdecyduje sie na szycie :-)
Ten sklepik znajduje sie niedaleko Galerii Centrum i cukierni z przepysznymi pączkami, trzeba pojsc po schodkach na gorę. Znajduje sie mniej więcej na wysokości Manhattanu :-)
Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwań :-)
Ceny są nieco wysokie, ale nie można porównywac tych materialow z materialami ze zwyklych sklepow:-) A jak sie podliczy to i tak wychodza grosze w porownaniu z cenami nowych sukienek :-)
Wiem ze babeczki z tego sklepu zajmują sie szyciem sukienek do tanca, a takze sukien slubnych. No ale jak widze masz swoja krawcowa :-) Ja chyba tez zdecyduje sie na szycie :-)
Ten sklepik znajduje sie niedaleko Galerii Centrum i cukierni z przepysznymi pączkami, trzeba pojsc po schodkach na gorę. Znajduje sie mniej więcej na wysokości Manhattanu :-)
Pozdrawiam i zycze owocnych poszukiwań :-)
ja tez baaardzo proszę o namiary na te hurtownie z materiałamiPersil napisał(a):
> Witanko
> W Gdańsku i okolicy w hurtowniach tego materiału nie znalazłam
> :/ mozna zakombinowac i dostac taie próbki od
> krawcowej i wysłąc do łodzi konkretos zamówienie na np
> 10m takiego samego materiału
> tam jest kilka hurtowni i kilka ze sprzedaża detaliczną, warto
> poruszyć dalekich krewnych lub znajomych w tym celu,którzy tam
> w okolicy mieszkają:) na gorset liczy sie długosc gorsetu czyli
> ok 0,5 m - 1.0m a na spódnice to zalezy od kroju ,ja sądze ze
> 5m na jakąs niezawielgachną spokojnie wystarczy,hurtownie są
> jeszcze w Warszawie,Wrocławiu i kilku innych miastach,słuze na
> maila adresami www w razie co,pozatym namiary są w
> konkretniejszych gazetach/katalogach slubnych (np "Moda na
> slub" ok 25zł )
> Pozdro
> Witanko
> W Gdańsku i okolicy w hurtowniach tego materiału nie znalazłam
> :/ mozna zakombinowac i dostac taie próbki od
> krawcowej
> 10m takiego samego materiału
> tam jest kilka hurtowni i kilka ze sprzedaża detaliczną, warto
> poruszyć dalekich krewnych lub znajomych w tym celu,którzy tam
> w okolicy mieszkają:) na gorset liczy sie długosc gorsetu czyli
> ok 0,5 m - 1.0m a na spódnice to zalezy od kroju ,ja sądze ze
> 5m na jakąs niezawielgachną spokojnie wystarczy,hurtownie są
> jeszcze w Warszawie,Wrocławiu i kilku innych miastach,słuze na
> maila adresami www w razie co,pozatym namiary są w
> konkretniejszych gazetach/katalogach slubnych (np "Moda na
> slub" ok 25zł )
> Pozdro
oki dziewczyny - zanalazłam :)
Sklep BASIA na Szerokiej w Gdańsku :) całkiem fajnie zaopatrzony i nie drogi (w porównanaiu z tanecznym) - za metr bieżący atłasu polskiego (taki półmatowy życzą sobie 26zł, a koronki o niebo tańsze niż w sklepie tanecznym, a są identyczne).
dzięki jeszcze raz za pomoc :)
pozdrowionka
Sklep BASIA na Szerokiej w Gdańsku :) całkiem fajnie zaopatrzony i nie drogi (w porównanaiu z tanecznym) - za metr bieżący atłasu polskiego (taki półmatowy życzą sobie 26zł, a koronki o niebo tańsze niż w sklepie tanecznym, a są identyczne).
dzięki jeszcze raz za pomoc :)
pozdrowionka