Widok

atopowe zapalenie skóry

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do kąpieli..ja stosowałam z Ziaji ale juz niestety nie pomoga :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

U Nas w rodzinie pomógł Dermozon od Bioelixire. Synowi zaczęły się zmiany skórne na prawie całych rękach i testowaliśmy wiele rozwiązań jednak ze specyfikami to jak walka z wiatrakami: jeden działa na chwilę, a drugi w ogóle i u Nas Dermozon właśnie zadziałał. Jego plusem jest to że zostawia skórę dobrze natłuszczoną, a czynny ozon w składzie przyspiesza procesy regeneracyjne.
bardziej opłaca się wyhodować aloesa :)
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
polecam naturalne kosmetyki aloesowe z firmy Forever :) drogie, ale wydajne i naprawdę działają cuda
tak samo witaminki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a my używamy Cetaphil
ja używam Linomag olejek do kąpieli, jestem bardziej zadowolona niż po używaniu emolium
do tego na buźkę mamy Elidel (na receptę) a na nóżki maść robioną w aptece
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
My mamy atoperal baby do kąpieli, po kąpieli nakładamy balsam lipikar Baume AP, u nas Emolium,Oillan nie pomagały, niestety.
A, mamy jeszcze taką maść za 5zł (chyba cholesterolowa), ale to na receptę.
my stosujemy atoperal baby i wszystko zaczyna ladnie powoli wygladac
Emolium połozna mi poleciła i jest fajny
patka19841@wp.pl
ODBIÓR RZECZY ORUNIA GORNA , WYSYŁKA
Ewiaaa polecam Emolium a najlepiej zarejestruj się do poradni allergologicznej na Polankach :) a emolium kup ale pamietaj Emolium P krem i do kapieli i działaj bo szkoda żeby sie rozwinela alergia:) maści nie kupisz bo są na recepte ale emolium załagodzi :)
napisałam w 1. poscie ze chodzi o dziecko. właśnie nad tym emolium sie zastanawiam :)
Aha i twarz myc sama woda a wlosy przy kapieli to nam powiedziala ze najlepszy jest ten zwykly szampon bambino
mój mały ma od małego ogólnie jest alergikiem stosowałam do kompieli Emolium P i 3 razy dziennie krem Emolium P a jak juz bylo bardzo źle i miał plany na nogach takie zaognione to smarowałam dodatkowo maścią Protopic na dzień dzisiejszy a ma juz 3 lata skórna alergia po kuracjach i pielęgnacji ustapila ale nadal dbam o skorę :)a i oprócz Protopica to miałam jeszcze maść zrobioną w aptece:) no i zalęży czy Ty masz czy dziecko bo to rożnica!!!
Jak moj syn na ciele jak mial te male suche plamki to stosowalam elcom masc(tylko to masc sterydowa ale odrazu schodzly).Na twarz trzeba uwazac,mi teraz pediatra zapisala masc do zrobienia w aptece(sklad wazelina ,euceryna i woda destylowana)U nas na twarzy dzieki tej masci zeszlo.Ale jak jest mocniej i nie chce zejsc to jest masc Protopic ona jest na recepte,chyba droga ale w aptekach gemini niby kosztuje ok 50zl
tak tylko ze jemu nawracaja sie tylko małe plamki, wiec mam kupować kremy na AZS. o tyle. wiec sie pytam co wy stosujecie.
np oliatum

a najlepiej się poradzić prowadzącej dermatolog, co prawda u mnie ja a nie dziecko mam AZS ale to raczej bez roznicy :)
Nam pomógł Elidel, kupowałam na Chełmie w aptece w bud. Inwesting

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

Trampolina przy bloku (17 odpowiedzi)

Córka napaliła się na trampolinę. Błaga mnie, żeby jej kupić. Mam wątpliwości bo mieszkam w...

Dzieci, które nie chodziły do przedszkola (50 odpowiedzi)

Czy są tu Rodzice dzieci, które jako 3 i 4 latki nie chodziły do przedszkola? Jak z perspektywy...

do góry