Widok

badanie drożności jajowodów

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy któraś z Was zaszła w ciążę w pierwszym cyklu po wykonaniu badania drożności jajowodów HSG? Jeden lekarz mówi, że właśnie wtedy są zwiększone szanse, inny że wtedy zwiększa sie ryzyko ciąży pozamacicznej? Jakie są Wasze doświadczenia?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Proszę pomóżcie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
w tej sprawie polecam wizytę u dr Sliwińskiego w Invikcie.Najlepiej poradzić się specjalisty.
up up
słyszałam o takich przypadkach że jeżeli dziewczyna miała lekko niedrożne, to kontrast "przepchał" te małe zrosty czy co to tam przeszkadzało- ale czy to potwierdzone to nie wiem, ja miałam to badanie-jajowody drożne i nie zaszłam w ciąże po tym tylko po laparoskopii (mam PCOS).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam HSG w szpitalu w Wejherowie i mi lekarze odradzili starania w pierwszym cyklu po, ponieważ w organiźmie kobiety jest jeszcze dużo kontrastu, a to może źle wpłynąć na ciążę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też nie zasłam po hsg, tylko po laparoskopi
Evilku,Czy HSG wykazało u Ciebie drożne jajowody, czy nie?
HSG robilam w spółdzielniw sopocie nie wyszło żle ale niepewnie co do jednego jajowodu ,laparoskopia to rozwiała,ja bym teraz zrobiła laparoskopie zwiadowcza tam oglądaja i oceniaj jajowody bardziej precyzyjne badanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
W spółdzielni? Ja mam skierowanie do szpitala na 1 dzień. Czy na pewno Wiktoria mówimy o tym samym badaniu?
Ja zaszlam w ciaze w cyklu z HSG w 9dc, staralam sie 15 miesiecy
chyba tak mówy o tym samym ja robiłam w sopocie w spółdzielni lekarskiej,przyjmuje taka babaeczka ginekolog po 50 ale mi do leczenia nie podpasowala.
napewno mówimy o HSG podawali mi kontrast pod kontrolą rtg
tak apropo tego badania to właśnie wczoraj byliśmy na konsultacji w klinice dr Rogozy i mi powiedział, że hsg pod kontrolą rtg to bardzo dobre badanie na sprawdzenie drożności i właśnie to jest tylko 1 dzień w szpitalu, a nawet pół dnia, a laparoskopia to jest jakby z naszego punktu widzenia operacja; ja mam nadzieję, że niedługo też będę mogła mieć to hsg
przyjmuja do szpitala na 1 dzien, ja byłam rano od 8, i jak dodszłam do siebie to ok.13tej wyszłam do domku.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a gdzie przyjmuje dr Rogoza? czy jest też w invikcie?
nie, dr Rogoza ma swoją klinikę leczenia bezpłodności w Gdańsku Oliwie
witam, dostalam skierowanie na drożnośc jajowodów. mam pytanie czy któraś z was robiła je w szpitalu w PUCKU? prosze o jakiś krótki opis, jak długo sie czeka, jak nalezy sie przygotowac itp?
poczytałam troche w necie i powiem że mam stracha.
serdeczne dzieki za odpowiedzi
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jestem po badaniu drożności jajowodów w szpitalu w Wejherowie, wynik oki wszystko drożne ale nie pomogło mineły 3 miesiące i ciąży brak za tydzień pierwsze podejście do inseminacji. A to badanie nie wspominam dobrze choć opieka i wszystko w jak najlepszym porządku mnie bardzo bolało.
Ja miałam HSG w Pucku (jakieś 2 lata temu). miałam skierowanie od Chrostowskiej kazała mi przyjść w określonym dniu kiedy będzie na dyżurze, rano na czczo, zostałam zapisana do szpitala, przebrałam się i miałam czekać, zabieg dopiero ok 12 bo nie mieli jakiegoś kontrastu, potem ok 16 do domu i dostałam kilka dni zwolnienia.
Nie jest to jakieś przyjemne badanie, trochę boli ale jest to bardzo krótki ból - spokojnie da się przeżyć. Powodzenia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wakacje z dziećmi (124 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

dom czy mieszkanie??? (433 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry