Widok
badanie moczu , a antybiotyk?
Czy uważacie ,że badanie moczu ma sens w momencie przyjmowania antybiotyków ?
W czwartek byłam na pogotowiu i tam dostałam antybiotyk , mam go brać tydzień 2x dziennie , a w środę idę do gina i miałam zrobić rutynowe badanie moczu...
Na ostatnim badaniu było wszystko ok, a teraz wolałabym do tej środy posiedzieć w domu i się spróbować do końca wykurować...
A czy antybiotyk i tak nie zafałszowałby rzeczywistych wyników ?
Jestem w 36 tyg ciąży
W czwartek byłam na pogotowiu i tam dostałam antybiotyk , mam go brać tydzień 2x dziennie , a w środę idę do gina i miałam zrobić rutynowe badanie moczu...
Na ostatnim badaniu było wszystko ok, a teraz wolałabym do tej środy posiedzieć w domu i się spróbować do końca wykurować...
A czy antybiotyk i tak nie zafałszowałby rzeczywistych wyników ?
Jestem w 36 tyg ciąży
Na pewno na pogotowiu-szpitalu zrobiono Tobie badanie moczu, zabierz wypis z pogotowia czy szpitala, tam będą wszelkie informacje dla lekarza prowadzącego ciażę. Co do antybiotyku, to prawdopodobnie sfałszuje wynik moczu tzn. nie będzie juz bakterii w moczu, nie oznacza to jednak ze infekcja została doleczona. Antybiotyk należy brać zgodnie z zaleceniami lekarza.
W szpitalu nie robiono mi żadnego badania moczu , a antybiotyk to augmentin , który kilka lat temu brałam na problemy z układem moczowym,a teraz dostałąm go na zapalenie ucha i gardła
Wcześniejszą wizyte u gina miałam 2 tygodnie temu i wtedy badanie moczu było całkowicie ok. Dlatego nie wiem czy mam wychodzić i narażać się na pogorszenie mojego stanu bo do laboratorium mam dosyć daleko w sytuacji gdy wynik i tak może być zmieniony przez tabletki.
Wcześniejszą wizyte u gina miałam 2 tygodnie temu i wtedy badanie moczu było całkowicie ok. Dlatego nie wiem czy mam wychodzić i narażać się na pogorszenie mojego stanu bo do laboratorium mam dosyć daleko w sytuacji gdy wynik i tak może być zmieniony przez tabletki.