Widok

badanie na pasożyty?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamy problemy jelitowe u mojej 3,5r córy... raz biegunki a raz zaparcia.. do tego w kale dostrzegam takie małe niteczki kropeczki, niedawno prywatny lekarz zalecił mi cos takiego .. zastanawiam się czy nie zbadać kału pod kątem pasożytów.. ale nie wiem czy robi się ogólne badanie na pasożyty, czy na jakieś poszczególne? Może podpowiecie jak to wygląda?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
wiem, że od bananów mogą takie być i dla tego odstawiliśmy je na jakiś czas a niteczki i tak są a kiwi nie je
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak więc od czasu do czasu chodzimy do lekarza, ale jak mam prosić o skierowanie na badania i potem znosić kolejki w przychodni aby oddać próbkę kału do godz 8 a pracuję od 7:30 to wolę zrobić badanie sama wtedy kiedy mi pasuje i z wynikami iść do lekarza... ptam o to jakie standardowo robi się badania na pasożyty
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
to może mi też pomożesz ;)
To, że mam pewną wiedzę - nazwijmy to przyrodniczą - nie oznacza, że Ci powiem, skąd ją mam :P

Do autorki: czy dziecko jada banany, kiwi?
A skąd wiesz :)
nie takie brązowo/czarne..
Nie, ale wiem, że jeśli są białe i na dodatek się ruszają, to owsiki.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mikro masz jakiś ukryty talent , którym się nie pochwaliłaś ? :)

@Ronda jest w naszym kraju coś takiego jak lekarz , idziesz z dzieckiem do lekarza, i dostajesz skierowanie na badanie kału , a potem z wynikami z powrotem do lekarza
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Jakiego koloru są te niteczki?

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (63 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry