Widok

basen na chełmie dla niemowlaka - ważne!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam, jutro pierwszy raz idziemy z Tosią na basen. Jak wyglądaja szatnie na tym basenie? Chodzi mi o to, czy jest gdzie odłożyć rozebrane dziecko na czas, kiedy ja się przebieram. . Podpowiedzcie , proszę.
image
---
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja przebierałam się w strój w domu. A na basenie ja się rozbierałam kiedy małą leżała albo już później siedziała na przewijaku potem spokojnie mogłam się zająć małą. Ogólnie w szatni są 3 stanowiska z przewijakami.
Pod koniec kiedy już julka zrobiła się bardziej ruchliwa wkładałam ją do szafki i tam siedziała. Inne mamy miały foteliki ze sobą
www.ajka.com.pl - nauka jazdy konnej, spacerki dla dzieci na kucach
Sa trzy szatnie
Meska
Damska
Rodzinna - tu sa szafki i boxy do przebierania, w jednym z boxow sa przewijaki.
Jak kolezanka wyzej- kostium sobie wlozyc w domku.
Jesli bedziesz miec fotelik mozesz dziecko wlozyc w fotelik, rozebrac sie, zabrac dziecko na przebierak, rozebrac, fotelik polozyc na szafkach. Po plywaniu z dzieckiem pod prysznic ( wczesniej w szafce z brzegu zostaw mydlo i gadzety dla maluszka) po kapieli na przewijak, ubrac dziecko, w fotelik, pasy i zabrac sie za siebie. Ja zawsze jezdzialm z mezem, on bral po kapieli malucha a ja bralam sie za siebie, bylo to wygodne bo w zajeciach bierze udzial ponad 10 dzieci a przewijaki sa 3, wiec robi sie kolejka, z mokrym dzieckiem sie stoi i czeka a to nie fajne.

Pierwsze zajecia sa ciezkie - wiekszosc dzieci bedzie plakac i bedzie przestraszone, nie zrazajcie sie, to tylko na 1-szych zajeciach, na drugich dzieci same sie rwa do wody, rozpoznaja hale basenowa po wejsciu i sie ciesza. W razie zapomnianej pieluchy kapielowej- maja je na sztuki w kiosku na basenie. W razie kolejki do prysznica- obok prysznicow jest toaleta dla inwalidy- tam tez jest(byl) prysznic i mozna z niego korzystac.

I jeszcze jedno- wrto zabrac ze soba jakas zabawke- kaczuszke do wody, czy pilke. Instruktorzy maja zabawki ale dziecko rozplakane mozne dzieki swojej zabawce szybko uspokoic.

Raz zginal nam recznik- jakis tatus wzial bo sie pomylil- oddal go na nastepnych zajeciach anonimowo- wiec przygotujcie sie na taka ewentualnosc - czyli zabrac dwa duze reczniki- dla siebie i dziecka.

Ja po basenie zawsze mialam sloik HIPP kaszka na noc, maluszek jest bardzo glodny, po zajeciach szlismy na trubuny i karmilismy maluszka. Dzieki temu tez maluch "oddtajal" po basenie, kapieli, ubieraniu i byl "zagrzany" do wyjscia na dwor.

Zycze super zabawy! Bedzie fajnie :)
od którego miesiąca można przyjść najwcześniej z niemowlaczkiem ?
dziękuję serdecznie za wszystkie rady. Mam nadzieje, ze się Tośce spodoba, kąpiele uwielbia i ostatnio nam "śpiewa" podczas mycia.

PS> W dzidziusiu przyjmują dzieci już 2 miesięczne, z tego co czytałam.
image
---
amielka, zdaj proszę relacje z pierwszego razu. My wybieramy sie w sobotę. Plan mam taki, że wezmę tatusia do pomocy.
Było bardzo fajnie, tylko... krótko. :-) Ja byłam sama z Tosią, mąż czekał na korytarzu. Szatnia rodzinna jest dośc ciasna, pomieszczenie z 4 przewijakami też niewielkie, wchodzi rodzic + dziecko na każde "stanowisko".
Czysto, przewijaki wyłożone takimi miękkimi podkładkami z ikei. Warto mieć fotelik samochodowy, w który mozesz odłożyć dziecko, gdy ty się przebierasz.
Dzieci w naszej grupie 3,5 do ok 8 miesięcy. Woda chłodniejsza niż w kąpieli, ale dzieci dobrze to znoszą. Pani prowadząca nalega na czepki dla mam i straszy, ze nie wpuści następnym razem.
Zajęcia dobrze prowadzone, nie nudziłyśmy się, tylko czas szybko minął.
Prysznice dają dośc ostry strumień, więc ja go brałam "na siebie", a na Tosię szła woda złagodzona.
Pytaj, co jeszcze chcesz wiedzieć. :-)
image
---
moj juz za duzy na fotelik, moze wózek?
wózek będzie ok, tylko pamiętaj o jakiejs pieluszce, zeby go wyłożyć, jak będziesz odkładać smyka, moze się zdażyć ze w samej pieluszce. :-)
image
---
tak, tak - nawet recznik byłb lepszy. wtedy mąz mi nie bedzie potrzebny:)
Byliśmy wczoraj z mężem - ja robiłam fotki, mąż pływał. Dał sobie radę sam, zawołał mnie tylko po zajęciach, przebraliśmy małą i zabrałam ją na karmienie. Przebieraliśmy dziecko w foteliku, na złożonym ręczniku kąpielowym.
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (14 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...

do góry