Widok

bebilon pepti 1 a bebilon pepti 1 dha ????

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Córka od urodzenia była na mleku NAN 1 ( brak u mnie laktacji ) po 2 miesiącach dostała uczulenie, pediatra zalecił zmianę mleka na bebilon pepti.. i dał receptę 100 % płatną na pepti DHA. Pani w aptece zawsze proponuje mi bebilon pepti 1... Jaka jest różnica ??? ktoś wie ? oczywiście poza ceną ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Mleka Bebilon pepti 1 i Bebilon pepti 2 były dostępne w sprzedaży do końca 2013 roku do tego terminu była też możliwa realizacja recept z refundacją. W roku 2014 mleko to będzie dostępne do wyczerpania zapasów i nie będzie już objęte refundacją. Natomiast w sprzedaży z refundacją dostępny jest od stycznia 2014 Bebilon pepti DHA. Bebilon pepti DHA to produkt nowej generacji, który od Bebilon pepti różni się poziomem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym poziomem kwasu DHA (kwasu dokozaheksaenowego). Wprowadzenie nowej receptury wynika z dostosowania składu do najnowszych wytycznych dotyczących suplementacji mlek, w tym stanowiska EFSA, czyli Europejskiego Urzędu do spraw Bezpieczeństwa Żywności. Stanowisko to potwierdza, że podwyższona zawartość kwasu tłuszczowego DHA z grupy Omega 3 (0,3% kwasów tłuszczowych w produkcie), wspomaga prawidłowy rozwój wzroku niemowlęcia. Poziom % DHA nie zmienia skuteczności preparatu w leczeniu alergii.
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :D
Rozumiem, że w aptece mają po prostu na stanie Bebilon pepti 1 dlatego Pani aptekarka mi go proponuje.

A czy wiecie dlaczego dopiero po 3 miesiącach od stosowania mleka Bebilon Pepti 1 DHA może ono być refundowane ???? Jak to ktoś sprawdzi ? Czy stosuje je tydzień, miesiąc czy te trzy ?
Moja córka była na Bebilonie Pepti i dostawałam recepty 100% płatne niecały miesiąc. Lekarka mi tłumaczyła,że musi na początku dawać 100%,bo jeszcze nie wiadomo czy to mleko dziecku pomoże,a ona musi mieć podstawy do wypisania recepty ze zniżką. Po niecałym miesiącu stosowania zaczęła już wypisywać recepty z refundacją.

Pierwszy raz słyszę,żeby aż trzy miesiące trzeba było płacić 100%.
imageimage
ja miałam na bebilon pepti od razu płatność 30 % a teraz własnie jest na bebilonie pepti dha też na 30%

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jak żyć po śmierci jedynego dziecka ? (23 odpowiedzi)

22 lipca 2016 straciłam mojego jedynego ukochanego Syna ...miał zaledwie 25 lat... Poszedł spać i...

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

do góry