Widok

becikowe ile na decyzje

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny ile czasu czekalyscie na decyzje o wyplate becikowego? Proszę dac znać
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja w ogóle nie czekałam, bo jakoś nie mam w naturze zwracania się o jałmużnę. Po prostu bym się wstydziła.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

Wstyd to kraść...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Becikowe to właśnie kradzież. Zabierają pieniądze jednym aby oddać drugim. To napisałam ja...Danuta
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

W MOPR powinni dokładnie ci powiedzieć. Była taka zasada, że jak się złożyło wniosek bodajże do 10go danego miesiąca, to kasa płacona była pod koniec tego samego miesiąca. Jak wniosek złożony po 10tym to trzeba było czekać do końca kolejnego miesiąca. Dopytaj czy nadal tak jest.

PS - Danuta jak nie masz nic mądrego do powiedzenia w danym temacie to milcz.
A jak uważasz, że becikowe to kradzież to bądź sumiennym obywatelem i zgłoś to na policję. Jeszcze zostaniesz bohaterem narodowym :DDD
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3

Becikowe to najzwyklejsza kradzież. Tak samo jak 500+, jakieś zapomogi i takie tam. Nic bardziej mądrego na ten temat nie da się napisać. Ktoś zabiera mi moje zapracowane pieniądze aby oddać komuś innemu. Zwykłe złodziejstwo usankcjonowane prawnie. Słyszałyście kiedyś takie długie słowo? Czy może rodzina świeżaków wypełniła wam resztki szarych komórek po brzeg?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

Z naszego "prywatnego" budżetu domowego tez nam zabierają np. na przedszkola czy żlobki, z których nie korzystam i co? Mam rodziców przedszkolaków podać do sądu za kradzież moich pieniędzy? Tak to wg ciebie działa??? Nie korzystasz z takich rzeczy trudno. Takie sa zasady życia w społeczeństwie. Jak nie rozumiesz takich banalnych podstaw to może lepiej zainwestuj w świeżaka, chociaz to wypełni twoją pustą głowę ...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ktoś się jeszcze wypowie w tym temacie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miska dosc juz znowu robisz zadyme .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

JAAAA??? Litości... Przeczytaj rozmowę, nie wyciągaj wniosków bez czytania....
Od zadymy mamy teraz etatową Danutę. Jakbyś nie zauważyła w wielu wątkach zawsze pisze na opak oby tylko afera wyszła...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może któraś z was wie jak to jest z dochodem w sytuacji kiedy mam udokumentować dochód za 2016 (dziecko urodziło się w styczniu 2018), ale mąż w 2017 otworzył działalność i w związku z tym uzyskuje dodatkowy dochód. We wniosku jest pytanie o to, ale nie mogę znaleźć jak to im udokumentować. PIT jeszcze za 2017 nie ma, zaświadczenia sam sobie raczej nie wystawi, to zestawienie z kpir? Czy nic?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

prezent dla dziecka - który wybrać? (7 odpowiedzi)

Dziewczyny muszę kupić prezent dla dziecka. Wiem już co chcę kupić, ale nie mogę się ostatecznie...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...

do góry