Widok

BETA HCG

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Właśnie dzisiaj zrobiłam bete i wynik podano mi przez telefon ponieważ strasznie mi na ty zależało-1978.Popadam w panikę bo kilka razy poroniłam.Napiszcie proszę który to moze być tydzień?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
5-6 tydzień przy czym ja patrzę w tabelę z BRussa
poniżej moje wyniki wraz z tabelką ;)

image
Gratulacje:)Teraz najważniejsze będziet to powtórne badanie bety.Zamierzam zrobić w piątek,chociaż najchętniej zrobiłabym to już dzisiaj lub jutro:)Denerwuję się!
Kusi mnie żeby zrobić dzisiaj tą betę.Robiłam we wtorek.Czy to nie za szybko????
Nie, to akurat dziś powinnaś powtórzyć. Po 48 godz powinno się to robić, więc pędź na betkę!
Ginekolog kazał mi powtórzyć za cztery dni,uwazam to za bezsens,dlatego też zrobię to dzisiaj.Zresztą ciężko mi wytrzymać dłużej:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak ja zaszłam w ciążę, to mi gin kazał właśnie po 48h zrobić powtórnie... Co lekarz, to inna praktyka :)
Nie ma na co czekać zrobię dzisiaj i już!Strasznie się boję!Przy ostatniej ciąży przyrost byl znikomy i skończyło się to poronieniem.Trzymajcie kciuki
Daj koniecznie znać jak będzie wynik
Trzymam kciuki :)

Ja też dzisiaj drugi raz betę zrobiłam :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Dam znać ale dopiero póznym wieczorem bo idę do pracy.Czekanie na wynik będzie jak zawsze wiecznością
A ile jesteś w ciąży?
4 tydz. :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Jaki wynik miałaś pierwszej bety?
1314 w piątek
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
ja miałam 1978 we wtorek.A dzisiaj bęzdeisz miała wynik?
Niestety dopiero jutro po pracy odbiorę, ale staram się o tym nie myśleć, wierzę że wszystko ok :)
A tymczasem 3mam kciuki za Ciebie, bo będziesz miała wynik wcześniej ;)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Tak się zastanawiam o ile powinna mi wzrosnąć po 48godz?
tego nie wiem, bo jestem nowa w tym temacie ;)
Z tego co wiem, to nawet lekarz po samej analizie wzrostu bety nie jest w stanie stwierdzić jednoznacznie nieprawidłowości. Więc najważniejsze żeby nie popadać w panikę. Najważniejsze żeby wzrastała. Im więcej tym lepiej chyba. Gdzieś czytałam, ze dla 48 h to powinno być jakieś 66%, ale też w informacjach ogólnych (nie forumowych) piszą żeby nie dokonywać analizy samodzielnie.
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
dzięki!Jak przeżyję do wieczora to będzie cud:)Na dodatek jeszcze mnie grypa łamie i nie mogę ni wziąć tylko ciepłe piję ale gorączka wieczorami wraca:(Cholera ja mam jakiegoś pecha!
Ja na szczęście mam trochę pracy, a po dużo spraw do załatwienia (ślub za tydz.) więc staram się myśleć pozytywnie, a czas leci mi jak szalony :)
Zobaczysz, wszystko będzie dobrze. Najważniejsze żeby się nie denerwować :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Pamiętaj, żeby nie przesadzać z ilością herbaty ze wzgl na teinę. Pij ogólnie dużo płynów. Wysoką masz tę temperaturę? W książce przeczytałam, że jedyne, co możesz zrobić bez konsultacji z lekarzem na gorączkę, to brać chłodzące kąpiele... Jeśli boli Cię gardło, to możesz ssać tabletki Tantum Verde (i żadne inne) oraz płukać wodą z solą (1/4 łyżeczki soli rozpuszczona w 220ml wody).
na gorączke polecam apap, możesz go brać nawet we wczesnej ciąży
Mi wszędzie (lekarze, farmaceuci) zawsze powtarzali, że można brać Paracetamol (to chyba to samo co APAP), ale tylko w ostateczności...
Moja koleżanka jak była w ciąży i miała grypę też brała tylko paracetamol
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Dziekuję kobiety:)A ja się wczoraj z tak wysoką gorączką męczyłam,popijałam mleko z miodem i czosnkiem a pózniej warowałam przy ubikacji:)
Nie boli nie gardło ani też nie męczy mnie katar.Mam jakieś dziwne łamania w kościach tak jak przy grypie a temperatura z wczoraj to 38,7.W dzien jest troche lepiej ale jak tylko nadchodzi wieczór to przeżywam męki,raz mi zimno raz gorąco...
Ewel, sprawdziłam w książce i napisali tam, że przy takiej temp, koniecznie trzeba szybko zgłosić się do lekarza, bo może być niebezpieczna dla płodu. Trzeba robić wszystko, żeby temp zbić zanim aż tak się podniesie... Leć do zwykłego lekarza i niech coś poradzi. Nie ma na co czekać!
Teraz sobie zmierzyłam to mam 37,1-to chyba taka normalna temperatura w ciąży prawda?Zresztą u mnie oprócz grypki dochodzi jeszcze stres związany z ciążą.Jest to moja 7ciąża,wszystkie zakończyły się niepowodzeniem:(Dlatego też boję się tej bety.A i mam trochę problemów osobistych i tak wszystko do kupy daje pewnie taki wynik...Jak mi do jutra nie przejdzie to lecę rano do lekarza,dzisiaj już nie dam rady.
37,1 to normalna temperatura... Spróbuj wieczorkiem może tej chłodzącej kąpieli jak temp zacznie się podnosić. W książce piszę, żeby wlać letnią wodę i stopniowo dolewać zimnej. Jak zaczną się dreszcze, to należy przerwać kąpiel.
dziękuję kochana:)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia - i mam nadzieję, że to jednak nie żadne grypsko :) 37,1 to jak najbardziej fizjologiczna temperatura w drugiej części cyklu i w ciąży, więc oby widmo choroby odeszło hen daleko :)
Daj znać jak będziesz miała wyniki bety! Ja sobie sprawdzałam przyrost tutaj: http://babymed.com/tools/pregnancy/hcg/ . Od razu pokazywał się wykres i informacja, czy przyrost jest prawidłowy :)
http://zuzanka-czaruje.blogspot.com
Zuzka myślisz że dzisiaj powinnam zrobić tą bete czy poczekać do jutra chociaz nie wiem jak wytrzymam.Odpisz proszę
Ja robiłam po 48 godzinach od poprzedniej. A że długo się staraliśmy i byłam straaasznie niecierpliwa, to wiem jak trudno jest czekać :) Ja bym zrobiła dzisiaj ;)
Dobra to lecę najpierw do laboratorium a pozniej do pracy.Będę wieczorem do napiszę.pozdrawiam cieplutko
To 3mam kciuki aż zbieleją ;)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Ja też :)
Również trzymam kciuki :)
Hooopppp czekamy na wyniki.
hej moje kochane:)Dopiero usiadłam do komputera:)Odebrałam wynik-4906:)To chyba dobrze co?Niby po 48godz miało wzrosnąć o 66% a wzrosło dużo więcej:)Piszcie co o tym sądzicie i jak było u Was.Nie wiem teraz czy powinnam znowu powtórzyć za jakiś czas?Cieszę sie:))))))To chyba te Wasze kciuki:)
juz nie ma co powtarzać rośnie ładnie to najwazniejsze
teraz umów się do gina na pierwsze usg abys mogła posłuchać serduszka, najlepiej tak na przełomie 7/8 tygodnia

gratuluję

image
Jeszcze raz gratuluję. Beta rośnie ślicznie, myślę, że nie masz po co powtarzać badania.
Bardzo się cieszę, wiem co znaczy strata dziecka. Sama przeżyłam w czerwcu zabieg. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo i życzę spokojnych 9 miesięcy.
Ojj aż tak daleko nie wybiegam.Tyle mi już fasolek ucieklo że wolę się nie nakręcać.Aby do czwartego miesiąca a wtedy zacznę myśleć pozytywnie:)
Od początku trzeba myśleć pozytywnie. Na pewno wszystko będzie dobrze. Ja staram się o dzieciątko, ale na razie niestety nie wychodzi. W innym wątku zadałam pytanie w którym dniu cyklu najlepiej zrobić badania hormonalne ale na razie nikt nie odp.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi lekarz zleciła zrobić miedzy 3-5 dniem cyklu.Wiem co musisz przezywać.Trzymam kciuki i za Ciebie:)
Piszcie,piszcie:)
GRATULACJE! przy takiej becie dzidzia już się zadomowiła i mocno się trzyma mamy :) Umów się do gina - już teraz powinien być widoczny pęcherzyk, serduszko trochę później :) I dbaj o siebie! Tzn o was :)
Oby się już trzymała na dobre:)Leczę tą tarczycę,biorę eutyrox i duphaston więc może będzie dobrze:)Umówiłam się do gina na środę więc zobaczymy co tam w środku słychać?!Poza tym lekarz chce mi wstawić jeszcze inne możliwe leki żeby tą ciążę w końcu utrzymać.Wspominała nawet coś o heparynie w brzuch.Przy statniej ciąży nie dostawałam leków bo od początku beta prawie nie rosła.Zobaczymy co się będzie działo!Boże o niczym innym nie marzę!!!!
Super! Trzymam kciuki, żeby dzidziuś dzielnie się trzymał!!!
ALE SUPER!!!
Cieszę się z Twojego wyniku :)))
Mój też super :) Zrobiłam po 6 dniach i z 1314 wzrosło do 10669 :)))
Mam nadzieję że będziemy z każdym m-cem coraz szczęśliwsze :)))
Ja mam umówioną wizytę w czwartek więc znów będę trzymać kciuki najpierw za Ciebie :)))
Pozdrowionka i zmykam, bo mam dziś wieczór panieński :))))
Uśmiech nie schodzi mi z twarzy :)))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Ja też się cieszę że i Ty masz tak dobry przyrost:)))Tylko tam dzisiaj nie szalej:)Będę pisać.Pewnie jeszcze nic wielkiego nie ujrzę na usg ale już bedę coś więcej wiedziała:)
Napiszcie mi kobiety czy Was też na początku brzuch bolał czasami jak na miesiączke??Jakoś za każdym razem coś mnie tam boli!I już się martwie:(
Mnie też brzuch pobolewał - to normalne (ale mówię bardziej o takim ćmieniu niż o jakimś ostrym, silnym bólu - taki może być niepokojący). Nie stresuj się za bardzo :) Chociaż wiem, że na początku jest z tym najtrudniej, a potem też czasem się panikuje ;)
Bardzo się cieszę. Mam nadzieję, że ja również niedługo będę mogła się pochwalić takimi wynikami. Trzymam bardzo mocno kciuki :) Dbaj o Was!!!
ja też gratuluję i też trzymam mocno kciuki! :)
Dziekować nie będę wolę nie zapeszać:)))Wile mi pomaga rozmowa z Wami i za to muszę podziękować:)))
Witam po weekendzie :)
Panieński udał się wyśmienicie, bawiłam się świetnie, choć bez kropelki alkoholu :))

ewel - jeżeli chodzi o brzuch to mam takie same bóle i koleżanki mamy mówiły mi że to normalne
Pozdawiam...
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
To fajnie że impreza się udała:)
Dzisiaj rano dzwoniłam do swojej ginekolog z pytaniem czy powtórzyć jeszcze tą bete.Powiedziała że dla świętego spokoju oczywiście mojego mam zrobić:)Więc zrobię!
Hej kobiety:)Zrobiłam tą bete no i od czwartku przyrosło do 18204:)Tak się ciesze:)Teraz tylko w środę do lekarza i uzbroić się w cierpliwość:)
No to super!!! Trzymam kciuki za szczęśliwe 8 miesięcy :)))
świetne wieści :) oby tak dalej :)
Piękna beta! Gratuluję raz jeszcze :) I życzę pięknych, spokojnych 8 miesięcy - zobaczysz jak szybko teraz będzie czas mijać :)
SUPER!!! Gratulacje!!! 3mam kciuki za Ciebie w środę a sama idę w czwartek :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Dam znać po wizycie!Już jestem w blokach startowych:)Troche się denerwuje...
Będzie dobrze - trzymam kciuki :))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
No juz wróciłam.Wiem tylko tyle że ciąża znajduje sie tam gdzie powinna i że jest pęcherzyk ciążowy.Nic więcej nie widać jeszcze:(Nie ma zarodka:(I już mam wizje że się nie pojawi!Mam teraz przyjść za dwa tygodnie wtedy już i serce powinno być widoczne.Nie wiem czego ja oczekiwałam.Mam brać dalej duphaston i eutyrox i czekać...
Nie denerwuj się tak :) To napewno nie pomaga, musisz być dobrej myśli - 3mam kciuki cały czas, a sama dam znać jutro ;)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie denerwuj się, na początku tak jest :) Ja chodziłam na początku ciaąy co tydzień na USG, tak się złożyło. I najpierw był widoczny pęcherzyk ciążowy, potem pęcherzyk żółtkowy i dopiero na trzecim USG była piękna fasolka :) Spokojnie, będzie dobrze :)

asski, trzymam kciuki za betę :)
Dzieki kobietki:)pęcherzyk żółtkowy był widoczny też dzisiaj:)
ja też trzymam kciuki daj znać
Asski jak tylko wrócisz to napisz:)
Właśnie szykuję się do wyjścia - jak tylko wrócę to napiszę :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
no to trzymam kciuki i czekam:)
kurcze taka jestem ciekawa a zaraz muszę iść do pracy i się chyba nie dowiem tak szybko:(
Pani doktor nie chciała mi zrobić USG :(, powiedziała, że nie ma się co spieszyć...
Ale jednoznacznie, niezaprzeczalnie stwierdziła że JESTEM W CIĄŻY, a poziom hormonów jest bardzo dobry wiec nie mam się niczym martwić tylko dbać o siebie.
Za 2 lub 3 tyg. pójdę już do mojej p. doktor (bo jest teraz na urlopie) i wtedy poproszę o USG.
Wiec teraz zostaje mi tak jak Tobie ewel czekanie :)
Mam nadzieje że wszystko będzie dobrze :)
Pozdrawiam
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
No coż w takim razie musimy czekać:)Będziesz robiła jeszcze beta hcg?
Mi już różne pomysły do głowy przychodzą:)Jakby tu szybciej coś wiedzieć niż za dwa tygodnie:)
Na szczescie mam urwanie glowy przez najblizsze tygodnie wiec mam nadzieje ze nie bede miala czasu na kombinowanie, zrobie za tydzien betke, i mam zrobic progesteron i cukier, zobacze jak te wyniki i wtedy zarejestruje sie na wizyte kolejną do swojej lekarki - moze to zrobie za 2 tygodnie i powiem ,ze na urlop jade dlatego szybciej jestem ;)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
heh... i już kombinujesz:)Ja też zrobię sobie betke w przyszłym tygodniu.Tymczasem życze WSZYSTKIEGO NAJ...NAJ...NAJLEPSZEGO NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA:)To teraz ten ślub tak?
Cześć kobiety!Jutro jednak idę zrobić bete znowu bo coć kiepsko się czuję,boli mnie brzuch chwilami dość mocno jak na miesiączkę.Mam złe przeczucia i strasznie się boję że się sprawdzą.Wizyta u ginekologa dopiero w następną środę,muszę wiedzieć już teraz co tam się dzieje.Ogólnie to jestem bardzo zmęczona tymi fizycznymi dolegliwościami bo rujnują one moją psychikę.
Myślicie że przy pustym pęcherzu też tak ładnie przyrasta beta?Oszaleje!!!!
Ewel bądź dobrej myśli!!!
Już zrobiłam badanie tylko wynik będę miała o 14.00.Dam znać wieczorem.Ajjj jakaś załamana jestem:(
wiem co czujesz, ja jestem w 8 tygodniu ciazy, od 2 tygodni plamie. nie jest to duze plamienie bo taka jedna plamka an dzien, czasami w ogole nie ma a czasami jak robie "kupe" sorrki za smialosc, to wtedy mam taki brazowy sluz. bylam u lekarza 2 tygodnie temu, serduszko bilo, dostalam leki i mam sie oszczedzac...ale to sie tak latwo mowi :( caly czas biegam do lazienk - mozna zwariowac....teraz mam wizyte dopiero za tydzien ale nie wiem jak to wytrzymam bo ta niepewnosc jest najgorsza...a ty nie martw sie o bole w podbrzuszu bo na poczatku ciazy to normalka. wez sobe nospe a na pewno ci przejdzie...musimy sobie jakos radzic i te najgorsze mysli oddalic....:( tylko jak tu przyspieszyc czas
Najgorsze jest to że zostaje nam tylko czekanie:(Ja jeszcze nawet nie wiem czy pojawił się zarodek?:(Boję się jak cholera!Męczą mnie koszmary!Musimy się wspierac i trzymać razem...Rozmowa pomaga to pewne!Trzymam kciuki za Ciebie!
A jeżeli chodzi o moje bóle to zawsze w poprzednich ciążach były one zapowiedzią poronienia stą mój strach... Więc nie wiem co oznaczają teraz...
jak uważacie,czy przy tak ładnym wzroście bety jak miałam dotychczas może być pusty pęcherz????
Ewel nie denerwuj się. Napewno wszystko jest dobrze. Odpoczywaj sobie i myśl pozytywnie. Trzymam kciuki.
a ktory to jest twoj tydzien ciazy?tymi bolami bym sie nie przejmowalam, a czy lekarze powiedzieli ci czemu poronilas poprzednie ciaze?
teraz jest 7tc.Nie znam przyczyn tamtych niepowodzeń a badania miałam robione raczej wszystkie łacznie z genetyką i NIC!
no to jak 7 tc to juz cos widac przeciez, moze pojedz do lekarza zeby zrobil ci usg to bedziesz spokojniejsza.
byłam tydzień temu i jeszcze nic nie było.Mam przyjść za tydzień w środę bo ginekolog stwierdziła że to bedzie 8tc i wtedy już powinno być widać napewno.
jeśli beta ładnie ci przyrasta to wszystko jest ok.musisz uzbroić się w cierpliwość - idziesz do lekarza jutro tak? no to już zobacz - zostało ci tak mało czasu. Napij się meliski , wyjdź na spacer i piqsychaj świeżego powietrza!!!!!! Od razu zrobi ci się lepiej
Paula do lekarza idę dopiero w następnym tygodniu w środę:(Więc jeszcze mnie czeka trochę stresu...
ja też za tydzień więc witaj w klubie:-) powiem ci ze ja przed 1 wizyta tak się denerwowalam ze pojechałam do szpitala pare dni wczesniej żeby zrobili mi usg . Pczywiacie było to spowodowane plamieniwm . Ale lekarz miłe mnie zaskoczył w szpitalu i uspokoił. Nie martw się będzie dobrze.skoro beta tak ładnie rośnie.a odebralas dzisiejszy wynik ?
Odebrałam wynik 80884,wskazuje na 7tydzien czyli dobrze,przyrost tez jest prawidłowy przynajmniej tak mi się wydaje.No już teraz to tylko czekanie zostaje:(((
Cześć dziewczyny :)))
Nareszcie po weselichu odetchnęłam :)))
Dziś zrobiłam betę i progesteron (zalecenie p. ginekolog) - jutro odbieram wyniki.
Powiem wam, że strasznie się boję w ostatnich dniach - ale odganiam złe myśli. Też mam bóle brzucha - zawsze mnie przerażają - ale przechodzą i najważniejsze że nie mam żadnych plamień. Chcę iść za tydzień do lekarza - bo wkurza mnie, że poprzednia p.ginekolog nie zrobiła usg - CHCĘ ZOBACZYĆ!!!!!! co się w środku dzieje :(((
Ale ciągle jestem dobrej myśli - byle do jutra - do odbioru wyników :)
3majcie się ciepło dziewczyny!!!! Będzie dobrze!!!! MUSI BYĆ :))))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Daj znać jak wyniki
Kurde martwię się bo wczoraj wieczorem zauważyłam przy siusianiu i na wkładce trochę jasno brązowego śluzu,bardzo skąpe są te plamki ale są...Próbuję się dodzwonić do swojej pani doktor ale jakoś nie odbiera.Już zdążyłam się zryczeć bo sił mi brakuje,zawsze coś...Mam lekkie ćmienie brzucha,boję się że to się może nasili choć od wczoraj nic się nie zmieniło.Zwariować można!
dziewczyny bóle wrzucha w ciazy są normalnie nie martwcie sie a ciemny sluz to moze byc po prostu jakies zakazenie albo infekcja ktorwe u niektoruch koiet ciagna sie cała ciąze. NIe grozi to dziecku. NIebezpieczna jest świeza krew. MI w ciązy lekarka powiedziała ze gdyby pojawła sie kropla Świezej krwi to mam jechac odrazu do szpitala bez skierowania bo ciezarnje skierowanie nie jest potrzebne. Kobity uspokoic sie bo tylko mozecie sobie zaszkodzic i nie szukac na siłe złych objawów :)
image

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
dzwoniłam do ginekologa i mam zwiększyć dawkę duphastonu na okres plamienia i pozniej wrócić do pierwszej dawki.Teraz mam spokój bo nie widze tych plamek,zobaczymy do wieczora.
ja też mam plamienia od 3 tygodni. Jestem teraz w końcówce 9 tygodnia. We wtorek nawet pojechałam do szpitala bo mi sie nasiliły te plamienia. Okazało sie ze niewielki kawałek kosmowki mi się odkleja , jest to ponoć nie groznie. Zarodek rośnie prawidłowo. Najbardziej mnie wkurza ze nie potrafię się ciażyc z tej ciąży, cały czas te plamienia mnie tak strasznie denerwują;-( dziewczyny jak tu nie zwariować. Kiedy mija ryzyko poronienia?
Od 13 tygodnia ryzyko poronienia się znacznie zmniejsza.
Leż i odpoczywaj.
Dziewczyny, nie martwcie sie.
Ja tez na poczatku ciazy mialam plamienia, poczawszy od brazowego do swiezej krwi. Bralam luteine a potem duphaston. Tyle przeplakalm ze szok. Niepotrzebnie sie denerwowalam, bojak widac po suwaczku mam zdrowego synusia :))
image
image
mi powiedzieli ze w momencie zobaczenia bijacego serca spada do 10% mozliwosc poronienia a potem po 12 tygodniu kiedy produkcje hormonow przejmuje lozysko
image

image
Hej laseczki :)))
Badania ok :)))
Więc teraz muszę się zarejestrować do gin. może już na przyszły tydzień...tak bardzo chciałabym już zobaczyć to bijące serduszko...
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
to fajnie:)A jaką miałaś betę?
Pobad 53 tysiące - teraz nie pamiętam dokładnie :))
A w sobotę idę na pierwsze USG :))))) Już się nie mogę doczekać :))))
A Ty kiedy masz wizytę ??
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Hej:)ja idę w środę,umieram ze strachu!Te dwa tygodnie czekania na to usg tak się ciągną okropnie:)A jutrzejszy dzień bedzie jak wieczność:)Oby warto było czekać!
Chciałabym móc się cieszyć tak normalnie jak inne kobiety gdy zachodzą w ciążę:(
Trzymam kciuki za Ciebie:)

pozdrawiam
No to ja pierwsza będę w środę trzymać za Ciebie kciuki... :)))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Ciężka noc przede mną!Wizytę mam rano jak tylko wrócę dam znać.

3mam kciuki mocno ;)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Powodzenia.
Kobiety jest ok.Zarodek jest i serduszko bije:)Tak bardzo chciałabym móc się cieszyć ale boję się... Raduje się moje serce tak w ciszy!Mam brać heparynę,już zaczęłam się katować igła,boli jak cholera ale wytrzymam wszystko oby tylko się udało.Wizyta za trzy tygodnie ale mogę wpadać w każdej chwili jeżeli będę czuła się niepewnie.Już planuję wizytę za tydzień:)))
A teraz wybieram się z moją drugą połową na spacer i na pożywny obiad:))

buziaki
Ewel, super wieści!!! Który to tydzień?
8 tydzień:)
No to byle do 13 tyg i będziesz mogła wyluzować :)
Trzymam kciuki bardzo mocno, bo musi być dobrze!
jeszcze dobry miesiąć,pozostaje mieć nadzieje:)
ewel tak się cieszę :))))

Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie ;)

Pozdrawiam bardzo gorąco - dbaj o siebie :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Dziewczyny cały czas trzymam kciuki za Was.
Ewel super wieści, bądź dobrej myśli, będzie dobrze!!! :)
dziękuję kochane kobiety:)
asski trzymam kciuki:)Napisz jak tylko wrócisz:)

pozdrawiam cieplutko
Jestem po pierwszym USG :)))))))))))))))))
Serduszko cudownie biło a maleństwo nawet się nieźle wierciło :)

P.doktor mówiła, że jest duże jak na połowe 10 tc, masz mały człowieczke ma aż 1,94 cm :)

Ewel, mam nadzieję, że do porodu tylko takie wieści będziemy sobie przekazywać :)

Pozdrawiam bardzo, bardzo gorąco :))))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Gratulacje! Zobaczysz jak będzie szybko rosło :) Życzę jak najwięcej takich pięknych, wzruszających chwil... :)
Ojj jak bardzo się cieszę:)))Gratuluję!
Ja idę znowu w środę na kontrolę,dla mnie to przełomowy czas.Będę pisać:)Ty też napisz od czasu do czasu co u Ciebie:)

pozdrowionka:))))
Ja do lekarza idę 2 października, więc do tego czasu muszę poprostu o siebie dbać :)

Jedziemy na urlop w przyszłym tygodniu więc napewno odpocznę, a to maleństwu najbardziej teraz potrzebne :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Chciałam się z Wami podzielić moimi doświadczeniami na temat Bety.
Otóż dziewczyny bez paniki. Ja na początku robiłam Bete 2 razy. Podczas pierwszej wizyty u lekarza powiedziano mi, że ciąża wygląda na znacznie wcześniejszą (USG), niz wynikałoby to z moich cykli. Strasznie się zdenerwowałam, bo siostra 2 dni wcześniej poroniła. Lekarz kazał mi zrobić Bete i po 48h powtórzyć badanie. Miałam się stawić u lekarza po dwóch tyg, żeby mógł zobaczyć wyniki (przyrost miał być przynajmniej 66%) i spr na USG czy dziecko się rozwinęło. Te 2 tyg to był koszmar. Przyrost Bety po 48h wynosił niespełna 30%! (Podobny przyrost miała moja siostra). Po dwóch dniach powtórzyłam Bete (dla samej siebie), wynik był jeszcze słabszy. Przestraszyłam się, że podzielę losy siostry.
Po dwóch tyg poszłam do lekarza. Wyniki nie były imponujące, ale USG wyszło ok. Dziś jestem w 18 tyg, a dzidzia ma się bardzo dobrze :)
Kurcze nie ma reguły:)Co ma byc to poprostu będzie.Ja miałam podobny przypadek też przyrost był podobny,bardzo niski i ciąża się skończyła niepowodzeniem.
No ale jak widać po Twoim przypadku,trzeba zawsze wierzyć:)
HEJ KOBIETY!Byłam dzisiaj zobaczyć co tam słychać u fasolki no i jest dobrze:)))))Rośnie!!!!

Za tydzien idę znowu.

buzak
Ewel super. Gratuluję.
Hej ewel!!!

Super, że u Ciebie wszystko dobrze :)
Ja idę do lekarza 2 października. Do tego czasu czekają mnie 2 tygodnie odpoczynku, więc mam nadzieję, że fasolce to dobrze zrobi.
Jedyne czego się trochę boję to całodzienna jazda samochodem - ale generalnie w samochodzie czuję się świetnie więc mam nadzieję, że nie będzie problemów.

Pozdrawiam i odezwę się jak tylko złapię zasięg :)

3mam kciuki abyśmy do porodu miały tylko takie nowiny :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
No to miłego urlopu:))Wypoczywaj!
Wrócisz z dużą fasolką:))))Dam znać w środę po wizycie.Pisz pisz:)

pozdrowionka
Hejka:)Widziałam dzisiaj to moje maleństwo i całkiem dobrze się ma:)))
Wzięłam sobie kilka dni zwolnienia bo sie przeziębiłam troszkę.No i tak się cieszyłam dopóki nie odebrałam wyników.Hemoglobina poniżej normy a najgorsze że FT4 mam 35,01 a norma jest do 22,00:(
Przed ciążą miałam przy dolnej granicy i kazano mi brać euthyrox,w ciąży zwiększyłam dawkę do 50 i dzisiaj z niedoczynności zrobiła się nadczynność.
Bardzo się martwie bo wiem że hormony tarczycy są bardzo ważne w ciąży.
Ciągle coś...:((((

buzka
Ewel wszystko będzie dobrze. Najważniejsze, że masz wynik i wiesz na "czym stoisz". Jesteś pod kontrolą lekarza.
Hej Kobiety:)U mnie ok:)Zaczął się właśnie 12 tydzień:))Dzidzia rośnie:)
Asski dzisiaj była wizyta i co to za cisza???:)

czekam na wiadomości
pozdrawiam
Melduję się po urlopie :)
U mnie 13 tydzień się zaczął - wszystko OK, choć ginka nie chciała mi pokazać maleństwa :( Mówi że dopiero w 20 tc :/
Ale za 2 tygodnie idziemy do niej znów sprawdzić czy mi się moje nieszczęsne tyłozgięcie macicy wyprostuje w końcu (narazie jedyny problem) i wtedy powiedziała, że posłuchamy bicia serduszka :)
Wizytę mam 20-go więc napewno dam znać.
Przez to tyłozgięcie prawdopodobnie późno pojawi mi się brzuch.
A u Ciebie już coś widać ??
Pozdrawiam
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Ja mam tyłozgięcie i brzuszek mam już widoczny. Co prawda od samego początku musiałam brać no-spę żeby macicę rozkurczyć i żeby łatwiej się prostowała. No i sporo leżeć na brzuszku. I chyba pomogło bo już się nei da ukryć, że jestem w ciąży :)
image

image
HEJ:)Uffff a już się martwiłam że nie piszesz... Jak to ginekolog nie chciała Ci pokazać maluszka???A ile ma cm???
Ja już się zaczynam rozpychać:)Juz zbyt ciasno zrobiło się w moich ulubionych ciuszkach...Jednak, jeżeli ktoś nie wie że jestem w ciąży to napewno nie pozna.
Jak co środę idę zerknąć czy wszystko ok.Już mam nerwy!
Pozdrawiam
Asski - dlaczego lekarka nie pokazała maluszka? w 13 tc robi się usg genetyczne (jedno z podstawowych usg), w 20 tc już połówkowe..... moja gin na każdej wizycie robi usg, sprawdza czy z maluszkiem wszystko ok i oczywiście nam maluszka pokazuje.
Powiedzcie mi dziewczyny - na co dokładnie ma wpływ tyłozgięcie macicy?
Na sam poród tyłozgięcie nie ma żadnego wpływu bo do tego czasu przechodzi naturalnie w przodozgięcie. Natomiast ma wpływ w początkowej fazie ciąży - w pierwszym trymestrze. Chodzi o to, że aby płód się mógł normalnie rozwijać (pod względem wielkości) macica musi przejść z tyłozgięcia w przodozgięcie i jest to dość ciężki etap ponieważ : macica tyłozgięta jest mniej elastyczna i zwykle trzeba ją dodatkowo rozkurczać żeby łatwiej i mniej bezboleśnie się prostowała (no-spa, magnez, kakao, leżenie na brzuchu i boku a nie na plecach). Zwykle wtedy kobieta odczuwa takie bóle jak na okres ale są bez plamień i całkowicie bezpieczne, bo świadczą o prostowaniu macicy. Jeśli ktoś ma delikatne tyłozgięcie i nic z tym nie zrobi, to nic. Jeśli natomiast ktoś ma silne tyłozgięcie i mimo bólów nie poradzi się tutaj lekarza i nie zacznie jej dodatkowo rozkurczać, macica może nie być na tyle elastyczna by sama się prostować a wtedy może dojść do obumarcia płodu i niestety poronienia. Dlatego zawsze warto wiedzieć jaką ma się macicę i co zrobić żeby jej pomóc przy ciąży :)
image

image
Ja miałam USG w 10 tc i dlatego nie chciała nam zrobić teraz po 3 tygodniach. Twierdzi, że przez to tyłozgięcie dzieciaczek jest i tak obciążony, więc nie trzeba mu dawać promieniami.
Dodam, że jest to druga lekarka, u której jestem i która twierdzi, że robienie usg co chwila napewno nie jest korzystne dla maleństwa. Więc się nie upierałam tym razem, ale następnym będę naciskać, żeby jednak zrobić.
Co do tyłozgięcia to nie wiem jakie ono jest silne, ale nie dostałam żadnych leków rozkurczowych, o leżeniu na brzuchu też tylko czytałam, więc stosuję. Mam nadzieję, że tego 20-go będzie już wszytko OK.
Ostatnio boli mnie kręgosłup - od tego tyłozgięcia :/
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Mnie dzisiaj też nie chciała zrobić usg bo miałam 2 tygodnie temu a za kolejne 2 tygodnie mam usg na przezierność karku. Ten sam argument, że bez sensu działać na maluszka promieniami więc jej odpuściłam :) W końcu 2 tygodnie to nie tak długo :)
image

image
z usg każdy lekarz mówi co innego np. u mojej lekarki (invicta) na każdej wizycie (średnio raz na m-c) jest usg. co to tyłozgięcia to wy mnie teraz zagięłyście, muszę spytać tej mojej lekarki jak to jest - otóż mam tylozgięcie, ale jestem już w 18 tyg, nic nie brałam (no-spa itd), czuję się dobrze i maluszek też mam nadzieję rozwija się super (tak było tydzień temu na usg). troszkę mnie przestraszyłyście, bo mi lekarka na pytanie jaki wpływ ma tylozgięcie powiedziała, że żaden, że do porodu się wyprostuje, że czasem są problemy przy zajściu w ciążę, ale skoro już w ciązy jestem to ok.
Jeżeli chodzi o badanie USG to ja mam co tydzień od ponad miesiąca no ale w moim przypadku to konieczność.Szczerze powiem że u wielu lekarzy się leczyłam w poprzednich ciążach i nie słyszałam o szkodliwości usg na dziecko.No ale może poprostu nikt mnie o tym nie poinformował...
Idę jutro i znowu się boję....
pozdrawiam
Generalnie mówi się o 3 usg w czasie ciąży.
Moja lekarka chyba się tego będzie trzymać. Zobaczymy.
Dla mnie najważniejsze jest żeby usłyszeć bicie serca - jak usłyszę będę spokojniejsza - a to nam p. doktor obiecała - że usłyszymy.
Wracając do tyłozgięcia - to owszem - czasem są problemy z zajściem w ciążę. Ale jak już jest się w ciąży trzeba uważać w pierwszym trymestrze ze współżyciem - tak mi powiedziała moja lekarka. O tabletkach nic nie wspomniała, więc chyba nie są konieczne.
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
kurczę assaki - to może lepiej że o tym nie wiedziałam, teraz już 18tc więc będzie ok, a ja panikara jestem i pewnie bym się denerwowała... 15. 10 mam wizytę to zapytam o wszystko. a powiedz mi - można jakoś usłyszeć bicie serca bez usg?
no-spa na tyłozgięcie jest potrzebna tylko wtedy, kiedy przy prostowaniu wystepują bóle. Zwykle występują bo tyłozgięta macica jest mniej elastyczna, ale nie jest to regułą więc nie panikujcie skoro tak nie miałyście :) wasze szczęście, że was nie bolało tak jak mnie :)
image

image
Jestem najszczęśliwszą kobietą na ziemii:)))Nigdy jeszcze tak długo w ciąży nie byłam,zawsze góra do 9tyg. i po sprawie.
Widziałam go dzisiaj ma 5cm mój olbrzym:)))Za tydzień mam się znowu pojawić,przy dwurożnej macicy to różnie bywa.
21.10 mam przyjść z partnerem:)))
Aby tak dalej:)))
Ewel gratutacje !!!wiem co czujesz !!! ja 19.10 mam badania prenatalne i też zabieram na to usg swojego męża !!! i też odliczam dni do tego by znowu zobaczyc swoje fikające maleństwo :)
image

image
Ewel a w którym ty jesteś teraz tygodniu?
image

image
12tydzień:)
Czasami myślę że to sen:)
Ja 11 :) Od puiątku też zacznie mi się 12 i jak pomyśle, że do 13 jeszcze tylko 2 tygodnie to też myślę, że to sen! Odliczam dni do końca tego 13 tygodnia :)
image

image
A ja od piątku zaczynam 13:)))
:)))
Jak miło czytać te Wasze posty

Ja mam 14 tydzień :) ciągle mam stracha, ale wierzę że będzie dobrze :)

Pozdrawiam i nadal ściskam kciuki :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
ewel - wielkie gratulacje;) będzie dobrze:))
Czy Was też czasami ćmi brzuch?Wczoraj mnie tak troszkę po bokach bolało i czuję czasami "igiełki".I już mam jazdę:(
Mam chorą psychikę to jest pewne!
ewel ja ostatnio pytałam lekarkę o bóle brzucha - powiedziała że "ciągnięcie" "kłucie" po bokach to nic groźnego - normalne w ciąży. Powiedziała mi że ból w dole brzucha, taki jak na okres jest powodem żeby się zgłosić do kontroli.
poza tym nie martw się swoją psychiką -ja mam tak samo, jak tylko coś mnie zaboli już analizuję. w ubiegłaś środę poczułam 1wsze szturchnięcie malucha, potem w piątek znowu a potem cisza...dziś znowu poczułam takie pyrknięcie i cale szczęście bo już bym siała panikę. też nie jestem normalna .... albo takie zachowanie to norma w ciąży:)
dzięki Fiolka:)Tyle razy mi się nie udało,że cokolwiek mnie lekko chociaż zaboli już myślę o najgorszym...
Czasami wydaje mi się że moja psychika powoduje ten ból,wymyśla go sobie:)Wczoraj tam miałam że coś mnie od rana pobolewało a jak tylko przyjechała moja siostra z mężem w odwiedziny to jakby ręką odjął:)Zapomniałam o tym :)MATKA WARIATKA:)
:) nie przejmuj się, ja też lepsza nie jestem, ale im dalej tym lepiej tzn czuję się pewniej. Choć chyba uczucia całkowitego spokoju to obie długo jeszcze nie zaznamy:) ale z tego co się zorientowałam już zaczynasz niebawem drugi trymestr - najbezpieczniejszy w ciąży.. i na tym się skup:)
Wczoraj to nawet chciałam jechać na pogotowie bo tak się sama nakręciłam że jest cos napewno zle:)W środe się dowiem,muszę wytrzymać!Co ma być to będzie... Piersi mnie bolą a dla mnie to bardzo dobry znak,że jest we mnie nowe życie:)
Hej dziewczyny, jestem tu pierwszy raz...
Mam pytanie... tydzień temu poraz pierwszy współżyliśmy bez zabezpieczenia, od wtorku źle się czuje, tzn boli mnie brzuch, jest wzdęty i trudno mi spać na nim bo aż jajniki mnie bolą, jak myślicie mogłam zajść w ciąże?? bardzo bym chciała, kiedy najlepiej zrobić badanie krwi?? Pomóżcie...
najwcześniej po tygodniu. u mnie właśnie po 7 dniach od owu beta wyszła pozytywna. co prawda ledwo powyzej 5 ale za kolejne 2 dni byla juz 200% wyzsza :)
image

image
Ewel normalnie ci pozazdrościłam bolących piersi;) bo ja nie mam żadnych objawów poza rosnącym brzusiem... ;))
Hejka :)
ewel - ja w zeszły wtorek miałam taką jazdę, że napewno coś jest nie tak, że prawie ryczałam - BEZ ŻADNYCH NIEPOKOJĄCYCH OBJAWÓW.
Następnego dnia obudziłam się przeszczęśliwa, a w sobotę tak mnie wydęło, że już nie mogę w dotychczasowych spodniach chodzić (z dnia na dzień), więc w końcu widzę, że mi brzusio rośnie :)
Bóle po bokach mam też od soboty, nie ma co się oszukiwać - DZIECIAKI NAM ROSNĄ I TYLE :))))))
Życzę Wam wszystkim przede wszystkim dużo optymizmu - to napewno dla naszych dzieci najlepsze :))))))))))))))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Dzięki Asski:))
Aby do środy i wszystko będzie jasne:)Dzisiaj byłam u endokrynologa bo mam bardzo kiepskie wyniki,babka jak je zobaczyła i usłyszała moją historię złapała się za głowę.Kazała odstawić euthyrox bo poprzednia pani doktor jak widać trochę się nie znała:)Kazała leżeć jak najwięcej więc będę musiała zrezygnować z pracy.Obgadam to jeszcze ze swoim lekarzem-ginekologiem.
Nie wiem dlaczego ale mam jakieś złe przeczucia że coś złego się dzieje z moim dzieckiem.
Wiem,marudzę ale zawsze moje przeczucia się sprawdzały:(

ewel uszy do góry! ja też niestety miałam przykre historie za sobą i też czasem panikuję, że coś teraz też może być nie tak. To normalne jeśli ma się negatywne wspomnienia czy doświadczenia. Ja też muszę kontrolować tarczycę co 6 tyg. Co prawda na razie dzięki Bogu moja tarczyca produkuje wystarczającą ilość tyroksyny, ale zawsze przed badaniami mam niby "złe przeczucia" czy raczej obawy. Musimy wierzyć, że tym razem będzie dobrze! Jestem więcej jak pewna, że z Twoim maluszkiem wszystko dobrze a twoje złe przeczucia wynikają z poprzednich doświadczeń :) Uszy do góry !!!
image

image
Ewel popieram Hanię! Uszy do góry i nie myśl tyle - wiem że to nie łatwe, ale to na pewno tylko twoja wyobraźnia:) wszystko jest dobrze:))
Ewel wszystko bedzie dobrze:))) a powiedz jakie masz wyniki??? czemu kazala odstawic Ci hormon??
image
image
TSH 0,005 NORMA 0,27- 4,2
ft4 28,59 12 - 22
ft4 11,55 3,1 - 6,8
coś mi się tam poprzestawiało:)z boku normy:)
Hej!Idę zaraz do lekarza bo nie za dobrze się czuję:(
Baaardzo sie boję,cała się trzęsę:(
Napisze wieczorem o ile będę w stanie...

Trzymajcie kciuki.
lepiej spoksultuj sie z innym lekarzem.. balabym sie po jednej opini zrezygnowac z brania hormonu.. szczegolnie w ciazy...
mam nadzieje, ze Twoje zle samopoczucie to tylko nerwy i z dzidzia wszystko OK!!!!!!!!! koniecznie daj znac. pozdrawiam cieplutko:)
image
image
ewel mam nadzieję że wszystko ok?
ewel napisz koniecznie czy wszystko z maluszkiem dobrze! wierze, ze to tylko panika i za chwile pojawi sie twoj post, ze jednak mialysmy racje :)
image

image
Delka widziałaś moje wyniki przeciez one ewidentnie wskazują na nadczynnośc.Okropnie się czuję przez te wyniki,mam bardzo wysoki puls i nierytmiczne bicie serca.Ciągle jestem roztrzesiona.
Kobiety miałyście rację:))))))
Psychiatra się kłania:)))
Dzidzia fika jak szalona:)
Wiecie co mnie zdziwiło,pani doktor włożyła mi sonde do środka i powidziała "O CHŁOPIEC":)
A mi oczy o podłogę:)Powiedziała że tak to wygląda a pewność będzie miała trochę pózniej:)
Ale jaja.....:)
Wiem że to możliwe od 12tc na dobrym sprzęcie.
Taka niespodzianka!!!!!!

Kocham WAS:)))))))))
masz racje.. to nadczynnosc;/ pomylilo mi sie z moja niedoczynnoscia;/
najwazniejsze, ze spotkalas lekarza co zna sie na rzeczy:) teraz to juz tylko do przodu:)
image
image
aaa i najwazniejsze, ze z dzidzia ok!!! to ta nadczynnosc powoduje u Ciebie takie zle samopoczucie.. u mnie odwrotnie- niedoczynnosc potrafi spowodowac, ze pulsu nie czuje i czuje sie jakbym miala umrzec;/
musimy byc dzielne;) najwazniejsze, ze nasze dzieciaczki fikaja nam w brzuszkach hehe
image
image
Pani doktor która mnie leczyła przed ciążą stwierdziła że mam niedoczynność bo wyniki były przy dolnej granicy ale mieściły się w normie.No i narobiła mi bałaganu,nie sprawdzała hormonów jak zaszłamw ciążę tylko zwiększała dawki eutyroxu.Na szczęście znalazł się ktoś w porę:)
Kobiety napiszcie mi co sądzicie o detektorach tętna płodu?
Mam zamiar kupić żeby odciążyć panią doktor:)))
no to niezly z niej rzeznik! zwiekszac dawki bez wynikow;/ ja musze sprawdzac co miesiac i wtedy dopiero moja doktor podejmuje decyzje.
bardzo sie ciesze, ze trafilas na odpowiedniego lekarza;)
image
image
no widzisz ewel, mowilismy ze bedzie dobrze! ja tez od kilku dni mam jakies bole brzucha ale sporo leze i biore nadal swoje lekarstwa cierpliwie :) z dobra mysla :) o detektorach tetna slyszalam rozne opinie. Z jeden strony moze cie uspokoic, ale z drugiej-napedzic stracha jak np. dziecko ulozy sie do ciebie pupka... My zdecydowalismy nie kupowac tego urzadzenia. Moim zdaniem mozna sie wtedy zafiksowac. Ale zrobisz jak zechcesz :) Na forum ostatnio byla dyskusja na ten temat, wpisz w wyszukiwarce to sobie poczytasz i sama zdecydujesz :)
image

image
dzięki:)No właśnie czytałam,ale chyba jednak kupię.Jak mam czekać tak długo na wizyte to pewnie szybciej uda mi się usłyszeć to serduszko:)Taka mam nadzieję:)
Super ewel:) cieszę się że wszystko jest dobrze - tak jak zresztą cię przekonywałyśmy;):)) mam nadzieję że teraz będziesz spokojniejsza? który tydzień zaczynasz? chyba 13? to już niedługo 2 trymestr! pozdrawiam ciepło i trzymajcie kciuki - ja mam jutro wizytę i usg i zaczynam się już denerwować.... jadę zrobić badania...
Fiolka już trzymam kciuki:)
U mnie w piątek zacznie się 14tc:)
Pisz co tam u Ciebie:)
Halo Fiolka:))))
Tylko napisz jak badania!!!!:)

hejka;) już jestem po wizycie i z maluszkiem wszystko ok, jest nawet spory podobno - 23cm, koniec 19tc:) szyja ok, więc się cieszę. ale mam niedoczynność tarczycy , od dziś biorę leki i do endokrynologa za tydzień.... poza tym zmartwiłam się bo lekarka wspomina o zwolnieniu a ja nie za bardzo chcę iść:( na razie popracuję jeszcze, następne usg połówkowe już 3.11;)) dzięki za kciuki Ewel:)) a jak ty się czujesz??
Ah, zazdroszczę takiej sporej fasolki!!! Ja dopiero zaczęłam 13 tydzień i moja ma teraz pewnie jakieś 7cm a 23 cm to jeszcze dla mnie piękna abstrakcja :) Ja następne usg mam za 3 tygodnie (16tc) a połówkowe za 7 (20tc). Może następnym razem uda się potwierdzić, że to dziewczynka :)
image

image
a ja jestem w 20 tyg a nie wiem jeszcze jaka plec :(
Bo to chyba zależy od tego, jak się maluszek ułoży w trakcie badania ;) nasz ostatnio zakrył sobie buzię - jak na złość bo chcieliśmy zmierzyć kość nosową ;) ale na szczęście na poprzednim usg było widać mały nosek. ale jak widać nasze maluszki pokazują już swój charakter :)
image

image
no nasz chłopczyk to się na nas dziś wypiął;)) wszystko konkretnie widzieliśmy:)
Hej:)
Cieszę się Fiolka że wszystko jest dobrze z maluszkiem:)))
Wiem jakie to fajne uczucie po wizycie jeżeli oczywiście jest wszystko ok,tak fajnie wtedy stres z człowieka schodzi:)
Ja tak róznie się czuję,niby wszystko fajnie ale nadal cos mnie tam pobolewa:(
Zrobiłam dziś badanie ogólne moczu bo tak myślę że może to chory pęcherz mnie tu tak bardzo stresuje!
Wynik niestety odbiorę dopiero we wtorek bo dzisiaj wyjeżdżam do rodziców na kilka dni.
Dzisiaj zaczął się 14 tydzień,szczypię się w rękę czy to aby napewno nie sen:))
Co by nie było,dziękuję Bogu za każdy dzień!!

BUZIOLE:)
ewel - ja mam dziś początek 15-go :)
Coraz bardziej czuję się przyszłą mamą - dużo myślę o maleństwie...we wtorek idę do lekarza, więc jak zwykle dam znać :)

Pozdrawiam :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
dziewczyny cały czas trzymam kciuki za nas wszystkie i jestem pewna że będzie dobrze:) dodatkowo zaczyna się weekend więc cieszmy się i odpoczywajmy:))
dziewczyny czy wyni 750 w 5 tyg. jest ok?
powtórz betę po 48 h i jeżeli wzrosła conajmniej 66% to będzie ok.
image

image
powtarzam co 72 h wg zalecen lekarza i jak wzrosnie 2 x to ma byc ok..
Hej kobiety:)
Właśnie wróciłam od rodziców:)Trochę wypoczełam:)
Co u Was słychać?Jak samopoczucie??

Ja jutro idę do lekarza na bardziej dokładne usg,już się trzęsę:(

To będzie wielki dzień!

pozdrawiam
Asski szybciutko daj znać!!!:)))

Czekamy:)
hejka;) ja też chwilowo wypoczywam:) u mnie dobrze, czekam na kolejne badania usg będziemy już nagrywać płytkę 3D:)
kamyk a jak u ciebie beta?
image

image
Fiolka wypoczywaj,wypoczywaj bo jeszcze trochę i tylko pomarzyć będzie można o relaksie:)))))
Witam !!

Byłam wczoraj u lekarza, miałam USG, wszystko jest SUPER!!!!
Maleństwo fikało strasznie i nie dało się zmierzyć, wszystko jest na miejscu ;)
Macica się wyprostowała, wszystko jest w najlepszym porządku.
Następne USG 25 listopada :)
Jestem przeszczęśliwa :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Hej,
bylo 750 a po 3 dniach 2691...czyli wzrost nawet wiecej niz 2 krotny... to chyba dobrze??? ale mam nadzieje ze nie na blizniaki:))
hm... a my bardzo chcieliśmy bliźniaki:) tak się nastawiliśmy bo 10 lat brałam tabletki i nawet przerwy nie robiliśmy, poza tym u mnie w każdym pokoleniu jakieś bliźniaki są... a jest pojedynczy, za to na pewno super chłopaczek:)
NO wróciłam cała szczęśliwa:)))Wszystko zmierzone i jest ok:)
Teraz idę 18.11 ale i tak pobiegnę pewnie wczesniej bo nie wytrzymam:)
Zaraz zacznę chyba krzyczeć ze szczęścia:))))
Nie wierzę!!!
Mam nadzieję,że już będzie dobrze.Chciałabym pozbyć się tego strachu raz na zawsze!!!
kamyk wzorts super, nie martw sie, to raczej nie blizniaki, beta na poczatku ciazy rosnie bardzo szybko, duzo bardziej niz te minimalne 66-100%.

ewel ciesze sie, ze wszystko ok. mam tak samo jak ty - tez chcialabym sie pozbyc strachu raz na zawsze!!! teraz sobie obiecalam, ze pojde na usg dopiero za miesiac kiedy mam wyznaczona wizyte, dalam sobie slowo honoru bo po ostatniej przygodzie dostalam nauczke i chyba kubel zimnej wody zeby opanowac swoje nerwy hehe ;) alez my jestesmy zakochane w swoich ludzikach !!!
image

image
Gratuluję Wam wszystkim - obyśmy tak dalej mogły się wymieniać tylko takimi nowinkami :) Aż do porodu...
ewel na kiedy masz termin wyznacony??
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
ja mam termin na 23 kwietnia.
A Ty na kiedy?:)
Słyszałaś juz bicie serduszka?:)
Ja mam 12 kwiecień :)

Serduszko bije prawidłowo 140 uderzeń na minutę, i ma 4 komory :)

Jejku, jak dobrze być po wizycie u lekarza :)

Na jakiś czas mi wystarczy, trudniej jest im dłużej od wizyty, ja mam dopiero 25 listopada USG, ale też mam nadzieję, że do tego czasu poczuję pierwsze ruchy ;)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Ewel to ja chyba urodzę razem z Tobą :) Pierwsze usg powielało się z OM i miałam rodzić 29 kwietnia, ale już kolejne USG wskazują zawsze datę 20 kwietnia bo nasz Ludzik zaczął rosnąć o tydzień szybciej :)
image

image
a ja przez dwa tyg. mam lekie plannienie a dziś robiłam BEATHA i jest wynik 143,2, według moich wyników z MEDICOVER, to 3-4 tydz., ale najgorsze te plamienie, pierw czarne smary, a teraz lekka krew.Jutro ide do lekarza.
Witam przyszłe mamusie:)
Jak się czujecie????
Ja dzisiaj mam kiepski dzień coś mnie w prawym boku pobolewa:(
Jeżeli jutro będzie to samo jadę na pogotowie bo będę się zamartwiać.

pozdrawiam Was cieplutko
Halo czy już tu nikogo nie ma?:)))
Dostałam wczoraj wieczorem swój wyczekiwany detektor tętna płodu i jestem taka szczęśliwa:))))
Wbrew powszechnym opiniom na temat tego sprzętu jestem bardzo zadowolona:)Po jakiejś minucie znalazłam serduszko:))
Biło jak szalone co mnie bardzo uspokoiło.Aż się popłakałam ze szczęścia!

pozdrawiam
A ja tylko chciałam się pochwalić, że jestem w ciąży. W czerwcu straciłam swojego maluszka, a teraz się udało znowu. Mam wielką nadzieję, że teraz będzie wszystko dobrze. Pozdrawiam dziewczyny i życzę zdrówka dla was i maluszków.
witajcie;) ale mnie tu długo nie była, zaganiana jestem... ale teraz się to zmieni - szykuje się zwolnienie:( ewel super że czujesz się spokojniejsza! to bardzo ważne. mnie uspakajają już częste ruchy maluszka, w czwartek idziemy na usg połówkowe - nie mogę się doczekać;)
Liluś - gratuluję i trzymam kciuki!
Liluś tak się cieszę:)))Trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze i napewno będzie!
Fiolka czekam na wiadomości w czwartek oczywiście dobre:)))
Ja juz jestem na zwolnieniu,nie powinnam ryzykować po tylu poronieniach.Teraz się byczę i cieszę swoim stanem:)

ściskam Was mocno:))))))
ewel zazdroszczę ci podejścia do zwolnienia, tego że potrafisz się cieszyć faktem że masz wolne itp. ja jakoś nie mogę się oswoić z myślą o zwolnieniu, boję się że źle na to spojrzą w pracy(dyrko liczył że popracuję do stycznia), że mnie zwolnią itd. nie wiem skąd u mnie takie myśli, ale łapię przez nie dołka:((
Wczoraj byłam u lekarza. Na razie wszystko jest ok. Lekarz zapisał mi luteinę, żeby w razie co jak on to określił dmuchać na zimne.
to świetnie Liluś:) a który to tydzień?
Witam wszystkie przyszłe mamy :)
U mnie wszystko super, czuję się poprostu FANTASTYCZNIE!!!
I nie wiem czy to możliwe, ale dwa dni temu czułam jakieś dziwne bulgotanie w brzuchu - i tak się zastanawiam, czy to już czułam maluszka??
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Asski cieszę się,że wszystko ok:)Myślę że mozesz już coś odczuwać.
Ostatnio i mi się wydaje,że coś czuję.Zwłaszcza wieczorem jak się położę do łóżka:)Pani doktor mówiła,że tak tez może być z powodu kompletnego braku tłuszczu(jestem chudziutka):))))Tzn.byłam bo teraz zaczyna się to szybko zmieniać:))
Piszcie a bedzie nam lżej:))

pozdrawiam
Wcześnie, 5 tydzień, ale lekarz wczoraj już widział pęcherzyk. Cieszę się, że u Was wszystko dobrze, mam nadzieję, że u mnie też tak będzie.
Liluś bedzie dobrze:))Musi być dobrze i tyle:)))
Wiem co czujesz,u mnie juz koniec 15tc a ja dalej w stresie.
Jak bedziesz chciała pogadać to pamietaj o MNIE,o NAS:)))

pozdrawiam cieplutko
No ja w sumie troszkę tłuszczyku mam, ale to "bulgotanie" czułam bardzo głęboko i było bardzo nietypowe, nigdy nie miałam takiego odczucia wcześniej więc myślę, że to naprawdę było maleństwo :)

ewel - cieszę się że kupiłaś sobie ten detektor, tylko pamiętaj, żeby nie sprawdzać za często ;)

Z każdym tygodniem coraz bardziej się cieszę, wiem, że maleństwo na dobre zadomowiło się w moim organiźmie, czuję to bardzo mocno :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Teraz ten najlepszy okres tylko się cieszyć:)
Jeżeli chodzi o detektor to fakt,że kusi aby częściej tego użyć:)))
Z tego co mi wiadomo to nie jest to szkodliwe tylko stresujące dla dziecka.Chcę dla swojego dziecka jak najlepiej dlatego będę używać tego sprzętu tylko w razie niepewności.
No i tak trzymać :)

Kurcze, powiem Ci szczerze, że już coraz bardziej bym chciała, żeby był kwiecień :))))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Halo,halo?:)))))Co to żadnych informacji nie ma?
Co słychać przyszłe mamusie?Jak się czujecie?
U mnie ok:))))W środe miałam wizytę a następna 18 listopada.
Detektor tętna płodu pozwala mi spokojnie czekać na wizytę bo wszystko mam pod kontrolą:)
Pytałam swoją ginekolog o niebezpieczeństwo używania tego sprzętu.I usłyszałam,że nie jest to niebezpieczne i mogę go używać nawet codziennie jeżeli istnieje taka potrzeba.Dziecku nic nie grozi!

Czekam na informacje od Was kobiety!!!

buziaki
hej ewel:) u nas wszystko pięknie;) maluszek kopie już zdrowo i codziennie, zastanawiam się, czy nie będzie nadpobudliwy:) dziś zaczynamy 23 tydzień;)
takie wiadomości mnie cieszą:))))Super Fiolka:)
U mnie zaczął się 17 tydzień:)A kiedy zaczął Cie maluch kopać?
Wiadomo co będzie?
w 18 tc pierwsze ruchy, teraz to szaleje;) w 16tc dowiedzieliśmy się że synek i połówkowe to potwierdziło;) a ty już znasz płeć?
Prawdopowdobnie chłopiec ale to jeszcze nie do końca pewne.Dowiem się 18 listopada:)))
Kurcze juz chciałabym dostać kopniaka:)
Niby coś czuję ale nie wiem co to jest:)))A jak Twój brzuszek,duży???:)
mam na plusie 5kg, czyli ważę teraz ok 56kg. wszystko poszło w brzuszek ale nie jest duży, jak mam płaszcz to nie widać, że jestem w ciąży;) to co czujesz to może już ruchy maleństwa? ja z początku nic nie czułam ale moja mama jak przykładała rękę to mówiła że ona czuje takie "pływanie"... my mamy teraz wizytę 19 listopada także razem odliczamy:)a jak u Ciebie waga?
W 11 tygodniu ważyłam 52 i o ile moja waga podaje dobry wynik to przytyłam tylko 1,5 kg od tamtego razu:(
No ale wiem,że to sprawa indywidualna.
Miewasz czasami jakieś bóle?
to malutko przytyłaś, w sumie powinnaś się cieszyć, bo będzie Ci potem łatwiej wrócić do formy:) mi kilogramy idą jakoś tak systematycznie, ale ja mam rzekomo sporą niedowagę.. bóle miewam różne, najczęściej w okolicach jajników albo jelita - z lewej strony. dziś bolą mnie plecy dodatkowo. ale staram się nie marwtić, mały kopie, na każdym usg wygląda wszystko dobrze. lekarka mówiła mi że takie bóle to norma. a ty?
Ja tez mam niedowagę,całe życie wygladam jak ''wieszak na ubrania'':)
Jeżeli chodzi o bóle to ja mam podobnie,często mam uczucie jakby igły mi wbijano w krocze,boli mnie krzyż.Każdy ból to stres ale ginekolog mówi że dopóki nie sa to bóle miesiączkowe i nie ma skurczy to wszystkie inne bóle są dozwolone.Mam tylko problem z podawaniem sobie heparyny bo gdziekolwiek wbije igłę to leci mi krew i boli jak cholera,a co będzie dalej...
Masz jakiś wyciek z piersi?Ja nie mam ale tak czytałam na forach że wiele osób ma cos podonego bardzo wcześnie.
Ty jestes kilka tygodni więcej ode mnie więc możesz w sumie juz mieć.
Ja mam wycieki z piersi od początku 14tc a jeśli chodzi o wagę, to jak na razie zrzuciłam ok 2 kg, ale to dlatego że mam słaby apetyt i ciągłe nudności / wymioty. Schudłam w nogach i biodrach i tylko brzuszek mi wybiło :) Od samego początku biorę witaminy by maluszek miał dostępne najważniejsze składniki i staram się jeść sporo warzyw i owoców. Teraz byłam na antybiotyku kilka dni i niestety żołądek dodatkowo się rozlegulował...
image

image
Haniu a czujesz już ruch??
Czasami wydaje mi się, że tak. Bardzo nisko, tuż nad spojeniem łonowym czasem poczuję jakby się ktoś wiercił, tak przez ułamek sekundy. Zwykle wieczorem, tak między 21-23. Ale to bardzo nieregularne i nigdy nie zdąrzę przyłożyć ręki :) Mam nadzieję, że to nasz Ludzik a nie jakieś zabłąkane jelita :)
image

image
Haniu - to pewnie Wasze maleństwo:) ja właśnie odkryłam że ważę 57kg czyli przytyłam już 6 kg ale z tego co widzę po ciuchach i w lustrze to sam brzuszek. Nie objadam się, apetyt mam normalny, sama nie wiem w końcu czy to dużo czy mało, pewnie jakaś średnia. Co do piersi to ja nie mam żadnych wycieków (jeszcze?), muszę zapytać na najbliższej wizycie,żeby wiedzieć czego się spodziewać. Tylko te bóle brzucha mnie martwią, ostatnio boli mnie często i nie umiem tego bólu opisać. Nie wiem co to są bóle miesiączkowe, 10 lat brałam tabletki i nigdy nie miałam takich bóli. A te kłucia też miewam, pewnie są normalne...
Cześć Wam:)
A ja ciągle czekam na te ruchy :/
Już nue mogę poprostu się doczekać.
Przytyłam narazie 4 kg, jestem w połowie 18 tc, na USG połówkowe idziemy za 2 tygodnie - mam nadzieję, że zobaczymy płeć dzieciątka.
Bóle mam czasami a raczej kłucia w dole brzucha, jakby ucisk jakiś - myślę, że normalne :)
No i wyciek z piersi też mam...ale taki minimalny...
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Wczoraj pierwszy raz zostałam delikatnie skopana :))))))))))))
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
SUPER ASSKI:)))))A kiedy masz wizytę?
Wydaje mi się że coraz wyrazniej czuje mojego szkraba:)No ale to jeszcze nie kopniaki,więc czekam dalej:)))
Wizyta za 2 tygodnie - 25-go połówkowe USG, odliczam dni z niecierpliwością :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Ja idę w najbliższą środę,muszę zrobić znowu kilka badań.Ostatnio morfologię miałam nie najlepszą:(

Pracujecie jeszcze kobiety???
Tak, ja pracuję bo czuję się rewelacyjnie i wiem, że jak siedziałabym w domu tobym tylko siedziała , spała i jadła, więc wolę chodzić do pracy :)
Martusia 26-04-2010
Szymek 25-06-2013
image
Jeżeli masz pracę lekką i sie nie przemęczasz to faktycznie nie ma co rezygnowac.
Ja musiałam,moja praca tez nie była ciężka ale nie najlepiej się czułam.Sama pani doktor stwierdziła że lepiej będzie jak posiedze w domu.Miałam duży kontakt z ludzmi i często łapałam jakieś grypsko.Zresztą po 6 poronieniach nie zamierzam ryzykować.

A jak Twoje brzucho,duże???:)))

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

białe blaty w kuchni (42 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was posiada białe blaty w kuchni, ładnie to wygląda, ale czy jest wygodne?

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (22 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (8 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry