Widok
A mi się wydaje, że w dużych firmach i urzędach jest rotacja wśród pracowników. I gdy w ciągu Twoich praktyk będą potrzebowali kogoś do pracy to raczej przyjmą takiego o którym coś już wiedzą, widzą jak pracuje. Oczywiście - nie jest to pewne ale moim zdaniem zwiększa szansę na posadę (podobnie jest w firmie w której pracuję, osoby zaczynające od zlecenia często zostają na dłużej i na stałe)
Odsyłam do urzędu pracy, mają ofertę stażową w.. urzędzie skarbowym.
Nie praktykę dla absolwentów do 30tki, także dla:
młodych, inteligentnych, 30-letnich :)
Ja zrezgygowałem, bo skąd mam wiedzieć, że po 4 miesiącach,
nie powiedzą dziękujemy za udział w stażu, ale pracy nie mamy...
A licząc od "dziś" plus 4 m-ce, wypada listopad, a jak
nie ma przedłużenia, to człowiek na lodzie, bo w zimowym okres
ofert, jak na lekarstwo...
Gdyby człek znał lepiej język wysp, to skorzystałby od razu!
ze stażu,w jednej spod gdańskich miejscowości - branża reklamowa.
Nie praktykę dla absolwentów do 30tki, także dla:
młodych, inteligentnych, 30-letnich :)
Ja zrezgygowałem, bo skąd mam wiedzieć, że po 4 miesiącach,
nie powiedzą dziękujemy za udział w stażu, ale pracy nie mamy...
A licząc od "dziś" plus 4 m-ce, wypada listopad, a jak
nie ma przedłużenia, to człowiek na lodzie, bo w zimowym okres
ofert, jak na lekarstwo...
Gdyby człek znał lepiej język wysp, to skorzystałby od razu!
ze stażu,w jednej spod gdańskich miejscowości - branża reklamowa.
Po co pytasz o takie rzeczy skoro nawet nie ma od ciebie żadnej informacji - czy jesteś studentem? Jeśli tak to czy te praktyki wiążą się z twoim kierunkiem studiów? Czy rzeczywiście uważasz, że darmowa praca w US przez 3 miesiące otworzy ci drogę na dalszy rozwój kariery zawodowej? Gdzie siebie widzisz za kilka lat? Czy rzeczywiście papierkowa robota to jest coś dla ciebie?
Nie ukrywajmy, co ci da że zapytasz forumowiczów o zdanie? Rusz głową i przemyśl co TY chcesz robić a nie siedź i nie licz tylko na to co inni podpowiedzą.
Nie ukrywajmy, co ci da że zapytasz forumowiczów o zdanie? Rusz głową i przemyśl co TY chcesz robić a nie siedź i nie licz tylko na to co inni podpowiedzą.
W jakimkolwiek Urzędzie nie opłaca się pracować. Po pierwsze : 1500 zł./mc. na rękę (po odliczeniu podatków, ZUSu itp). Urlopy nie zawsze się dostaje, a jeśli już to trzeba się namęczyć aby je dostać. Potrzebujesz wizyty u lekarza? Podobno są trudności lub takie zasady, że i tak nie możesz iść do lekarza (wg. prawa pracy trzeba iść do lekarza jak trzeba, a są takie Urzędy, które wydają zarządzenia, że nie można iść).
Co do tematu : popracujesz za darmo 3 miesiące i Ci podziękują za współpracę. Urzędy zwalniają (redukcja etatów) i nie przedłużą Ci umowy po zakończeniu praktyki.
Co do tematu : popracujesz za darmo 3 miesiące i Ci podziękują za współpracę. Urzędy zwalniają (redukcja etatów) i nie przedłużą Ci umowy po zakończeniu praktyki.