Widok

bezsenność w ciązy!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
kolejna noc bez snu, co możecie poradzić Jestem w 33tyg. , nie rozmyślam jeszcze o porodzie itp a kłopoty ze snem dają popalić. Moja doktorka twierdzi, że to może być początek depresji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przede wszystkim nie nakręcać się i nie wmawiać sobie że to depresja. Ja w tym okresie też miałam problemy ze snem i nie był to objaw depresji a raczej brak wygodnej pozycji. Opracowałam sobie schemat :) spałam na boku z jaśkiem między nogami a pod brzuszek kładłam też cieniutkiego jaśka żeby mnie nie "ciągnął" jeszcze trochę i bezsenność minie tylko kiedy będzie Ci się chciało spać to nie będziesz mogła :) Głowa do góry.
"Kiedys traktowałam ludzi dobrze, dzisiaj z wzajemnością..."
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
kiedyś mogłam spać i nic mi nie przeszkadzało, no a teraz to tragedia, A to już trzeci dzidziuś, więc..poszukam jaśków i zobaczymy. dzięki za podpowiedz
ja nie spałam na 2 tyg przed porodem ... ale to tylko z tego powodu że moje dziecie mi nie dawało ;) wbijała mi się nogami pod żebra że nawet opcji nie było snu,zwyczajnie mnie na końcówce już bolało jak fikała a najbardziej lubiła fikać i rozciągać się w nocy co nie dawało mi spać ... odsypiałam w ciągu dnia kiedy mała też spała :)nooo nie wiem jak jest w twoim przypadku nie znam się bo depresji nie mialam ani w ciaży ani po porodzie :(
ja nie spałam na 2 tyg przed porodem ... ale to tylko z tego powodu że moje dziecie mi nie dawało ;) wbijała mi się nogami pod żebra że nawet opcji nie było snu,zwyczajnie mnie na końcówce już bolało jak fikała a najbardziej lubiła fikać i rozciągać się w nocy co nie dawało mi spać ... odsypiałam w ciągu dnia kiedy mała też spała :)nooo nie wiem jak jest w twoim przypadku nie znam się bo depresji nie mialam ani w ciaży ani po porodzie :(
może Twój organizm przygotowuje się już na nocne czuwanie :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ostatnio urodziła moja koleżanka - całą ciążę cierpiała na bezsenność - to byla jej druga ciąża i tez się dziwila bo w pierwszej tak nie miała ...nie wie w sumie z czego to wynikało
Ja od 6 mc ciąży spałam tylko po 5-6 h na dobę ,chodziłm spać o 24 h a budziłam o 5 rano, to norma a nie depresja ,dużo kobiet w ciąży tak ma i nie należy się tym przejmować.
witaj, ja już od ponad 2 lat jestem mama ale bezsenność w 3 trym. ciąży wspominam do dzisiaj.
czasami nawet bywało tak że szłam spać jak mąż szedł na 7 do pracy :)
więc nie przejmuj się. to całkiem normalny objaw. ja sobie to tłumaczyłam tym że organizm przystosowuje się do późniejszych pobudek nocnych gdy dziecko chce jeść, płacze itp :):)
WESOŁYCH ŚWIĄT!
też jestem w 33tc i mam problem ze spaniem, budze sie co chwila, nie mogę ułożyć, mam poduszkę rogla i tez za bardzo nie pomaga, to zadna depresja tylko taka przypadlosc koncowki ciąży :)
doskonale cie rozumiem. ten stres przed urodzeniem musi byc niemozliwy do zniesienia. pamietam jak moja siostra byla tuz przed porodem i nie mogla w ogole spac. ale glowa do gory ;). Na odstresowanie polecam wyobrazic sobie jaki obrazek by taki robot narysowal po jednej z takich nocy z boku na bok ;) http://youtu.be/5pQnq74JEGw
---------------------
"Wino przypomina także głęboką rzekę, wędrującą z szumem przez wiosenną noc. I przypomina morze, kołyszące na chłodnej fali słońce i wicher (...)"
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

paznokcie hybrydowe (92 odpowiedzi)

hejka, czy któraś z Was ma może manicure hubrydowy?jeśli tak to napiszcie czy jestescie z tego...

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (109 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

do góry