Widok

biała czy ecrie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
witam Wszystkich! właśnie jestem na etapie wybierania sukni, byłam niemal we wszystkich salonach w trójmieście i mam wątpliwości czy wybrać ecrie czy białą?dodam że jestem brunetką o piwnych oczach..doradźcie coś proszę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mam ciemne włosy, oczy piwne, sukienka będzie biała jak śnieg

Myślę, ze to tez troszkę zależy od figury... Ja wybrałam ecru, bo mam "grube kości"...
Jestem bladą brunetka o niebieskich oczach i wybrałam białą suknię (chociaż miałam ochote na czerwoną). Wydaje mi się, że to rzecz gustu i niekiedy odwagi. Mi zabrakło odwagi, uległam naciskom rodziny i co tu duzo mowić narzeczonego i dlatego będę miała białą sukienke, w której też dobrze wyglądam.
Jeśli jesteś brunetką to wydaje mi się , że biała. Ale wybór należy do Ciebie :))))))))) Ja jestem też brunetką o zielonych oczach i będę miała białą. Pozdrowienia.
zastanów się np. czy planujesz być opalona..bo przy bladej cerze biała suknia może wyglądać nie najlepiej.. moja koleżanka mierzyła białą i ecru..w tej drugiej wyglądała ślicznie,,cera nabrała morelowego odcienia..

Szczęście to je­dyna rzecz, która się mnoży, jeśli się ją dzieli.
Moim zdaniem zależy to nie tylko od Twojej urody, ale także od konkretnego modelu sukni. Niektóre suknie (opinię usłyszałam od jednej z pań w salonie, i na podstawie własnych obserwacji potwierdzam) po prostu lepiej wyglądają w bieli, niektóre w ecru.

Reguły zresztą nie ma. Ja zmierzyłam mnóstwo sukien, generalnie lepiej wyglądałam w ecru, bo do białej wydawałam się zbyt blada, a jak przymierzyłam swoją suknię, to po prostu było wiadomo, że to to, mimo że była biała. Radzę więc zabrać jakiegoś dobrego doradcę (krytycznego, w którego gust ufasz) i mierzyć, mierzyć do upadłego ;-), bo to przecież sama przyjemność.

To tak jak z facetem - jak trafisz na właściwą, po prostu będziesz wiedziała, że ta i żadna inna.

Życzę owocnych poszukiwań,
ma.sia

a moze rozowa abo inna mniej standardowa-tutaj jedna forumka wkleila swoje zdjecia -byla brunetka i super wygladala w rozowej sukni!
mysle tez ze czerwony to fajny kolor jesli oczywiscie nie ma go w nadmiarze i jest uzyty z gustem!

ja mialam suknie z duza iloscia rozu-bylam bardzo zadowolona!!!
wiecie co Dziewczyny chyba wezmę dużą grupę znajomych do salonu to może zadecydują...mi się podoba osobiście biała ale koleżanka mówi że w ecrie to dopiero wyglądam super, sama niewiem...
Musisz mierzyć i jeszcze raz mierzyc - jak bedziesz mocno opalona to chyba ecru lepiej a jak mniej to biała Wszystko trzeba dobrac do cery ....

jeśli idzie o mnie jestem blondynka i mam bladą cerę, a w sukienkach ecru wyglądalam jakoś nie tak, mizernie jakbym była po chorobie:). Tylko białe suknie dobrze na mnie wyglądały, nadawały wyrazistości.Myślę, że to też od karnacji, zależy- odcienie cery są różne ;) i do bladej też biały ok wygląda, bo malo się opalalam i naprawdę zbyt duży kontrast to też nie dobrze. Ecru to mi ładnie wygląda przy ciemnej, złotawej opaleniźnie. Widziałam jakiś czas temu taką pannę młodą. A tak np. murzynka w białej coś nie tak... one też według mnie w ecru...Ale to kwestia bardzo indywidualna bo każdy jest trochę inny i co innego pasuje

jak dla mnie biały zdecydowanie odpada, od razu zakładałam, ż e białej nie ubiorę i nawet przymierzyłam ze dwie białe ale wyglądałam w nich okropnie, poprostu za blado
Tez jestem brunetką o ciemnej karnacji i sukienka w kolorze toffi bardzo ładnie mi pasowała
Ja wybrałam jasne ecru. Ten kolor wydawał mi się szlachetniejszy i odpowiedni do koronkowej sukni. W białych wyglądałam i czułam się źle. Moja skóra, mimo iż nie należy do bladych nabierała dziwnego odcienia. A twarz od razu bardziej różowa niż zwykle. Słowem świnka Piggy;)
Trzeba mierzyć i to najlepiej w asysćie znajomych. Panie z salonu gtowe są wmówić wszystko. W każdym modelu będziesz wyglądała perfekcyjnie a każdy odcień pokdkreśli idealny odcień karnacji.
Mi osobiście na fotkach ze ślubu bardziej podoba się kolor ecru. Biały za bardzo kłuje w oczy.
To cos jak u mnie Brunetka o srednio-ciemnej karnacji i w białym wygladałam straszne, wybrałam więc jasne ecru (spódnica) i gorset stare złoto które wg mnie, rodziny i znajomych pasowało idealnie :) Jeśli chcesz obejrzeć to fotki w poście http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=66118&t=66118

Ja szukałam białej, jednoczęściowej sukni, a miałam jasne ecru. Jestem blondynką o jasnej cerze, ale troszkę ciałko opalałam, a twarz i dekolt to wiadomo - makijaż dopasowujący do reszty.
Sukienkę - ten sam model mierzyłam w obu kolorach. Jak byłam "bledsza" biel bardziej pasowała i bałam się, że w ecru zniknę. Jednak ecru w tonacji ciepłej to było to.
Musisz mierzyć, poszalej - a co! Ja potrwfiłam w ciągu godziny przymierzyć z 10 sukni. Najpierw wybierałam na wieszakach, te które mi się ewentualnie podobają, po przymierzeniu okazywało się czy może być, czy to totalna porażka. Drogą eliminacji dochodzisz do 1-2. Potem możesz znowu przyjść i wybrane modele przymierzyć. Jednak czasem jest tak, że w ręce wpada Tobie właśnie "ta" i od razu wiadomo.
Ach i czasem panie, widząc poszukującą osobę, oceniając ich urodę dobrze doradzają - tak było np. w LF w Gdańsku-Wreszczu i Cameli w Gdyni.
Choc uwazam, ze do slubu nalezaloby isc w bialej pieknej dlugiej sukni, tak jak to w zwyczaju bywa, to sama bede miala suknie ecrie - bo bardzo lubie beze i kremowe kolory i dobrze sie w nich czuje.
Dobor sukni jest uzalezniony od tego w jakiej lepiej wygladasz i nie kieruj sie tu opinia pan ze sklepu czy znajomych (owszem sa wazne ale...), tylko swoja intuicja. Jak ktoras przymierzysz to bedziesz wiedziec czy to ta czy nie czy cie zauroczyla czy nie. Ja tak zawsze robie z jakakolwiek rzecza jak kupuje np. ubrania.
Jak podobaja mi sie dwie rzeczy a moge kupic tylko jedna, to wychodze ze sklepu, przemysle sobie, przespie sie z tym i jak mi spokoju nie daje to wracam jeszcze raz przymierzam i wiem ktora wezme.
Tak tez wlasnie zrobie kiedy bede kupowac suknie dla siebie. Owszem wezme ze soba moja swiadkowa i spedze w sklepie caly dzien, bo przymierze wszystko co beda mieli, heheheh:))), ale bede sie kierowac sercem i intuicja, bo przeciez sama wiesz czy sie w tym sobie podobasz czy nie. Powodzenia
ja nie mam jeszcze sukienki. I tez duzo sie nad tym zastanawiam. Zawsze uparcie tweirdzilam, ze tylko biała, bo to raz w zyciu mozna tylko zalozyc, a przynajmniej ja zakladam, ze raz. A w innych kolorach włącznie z ecru mozna pokazac sie na wielu wielu innych imprezach. Ale przyznam szczerze, ze im wiecej ogladam sukni to częsciej podobają mi sie ecru- wydaja mi sie hmmmm bardziej wytworne, takie szlachetne. Oczywiście jak już pisały tu dziewczyny wszystko zalezy od modelu i tego w czym sama sie bedziesz dobrze czuła. Bo moga Ci mówic, ze taka lub inna bardziej pasuje do włosów, koloru oczu czy karnacji, a ty sama bedziesz czuła sie w niej fatalnie. Jak sie znajdzie ta jedna jedyna, od razu bedzie wiadomo :)
Mam nadzieje, ze ja niedługo tez cos znajde :)
stawiam na ecru
dzięki Dziewczynki Kochane za Wasze rady, muszę się przyznać że już wybrałam...i padło na białą.byłam w salonie farage, przymierzyłam i już wiedziałam że to ta...
do góry