Widok

biała koszula taliowana- gdzie?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
zaczely sie poszukiwania koszuli dla mojego narzeczonego.... stad moje pytanie czy natknelyscie sie gdzies na fajne biale koszule taliowane ( typu slim fit) bo jak na razie to odwiedzilismy juz troche sklepow i byly tylko 2 takie niezbyt urodziwe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też takiej szukaliśmy i nie było łatwo. Pamiętam, że spory wybór mieli w Graafie (Galeria Bałtycka), w Wólczance tez czasami można się natknać. W przypadku M stanęło w końcu na koszuli Sunset Suits przerabianej na niego (taliowanie i zwężanie rękawów)

[b] 25.04.2009 [/b]
a przerabialiscie we wlasnym zakresie czy robily to krawcowe z Sunset Suits?
Robiły krawcowe i było to w koszcie zakupu koszuli

[b] 25.04.2009 [/b]
Bardzo ładne koszule taliowane są w Pruchniku, mój taką miał na ślub i na codzien do pracy też w takich chodzi i są super
dokładnie tak, bardzo ładne taliowane koszule sa w Próchniku, ale za 199 zł
no akurat jakos nie trafilismy do Prochnika :) wiec sie wybierzemy na pewno, cena nie najgorsza bo w Wolczance zaproponowana nam za ponad 300 zl chyba :) i wcale nie byla ladna

najlepsze koszule

robi f-ma Olymp
w pomorskim ma sklep tylko w chojnicach, ale do stacjonarnego bym sie nie udawala, bo cena moze zabic..
tanie nie sa, ale- nie trzeba ich prasowc i sa na slim fit i z dlyzszymi rekawami..
i piekne koszule "wieczorowe" maja- do tego masz gwarancje, ze sie nie pognieciesz
tu ich strona w Uk, gdzie maja takie jak slubne- jesli chodzi o zwykle, codziene, to mozna kupic znacznie taniej.. i sero bez prasowanie wygladaja jak nowe
http://www.olympdirect.com/Luxor Soiree Semi Spread Plain White.htm
image
w Vistuli sa
Są w Vistuli ale z tą typu slim fit jest mały problem bo jest z dosyć cienkiego materiału i prześwituje. A wiadomo po to się kupuje slim fit żeby była jak najbliżej ciała i nie po to, żeby zakładać pod nią podkoszulkę. Szczególnie latem. My się jeszcze nad nią zastanawiamy w sumie idealnie pasuje do garnituru (też slim) i do cienkiego krawacika:)

dokladnie... pasuje idealnie dlatego szukamy... moze cos sie znajdzie jeszcze troche czasu mamy... krawacik cienki juz kupiony, garnitur tez, nawet buty ale koszuli brak...
w chojnicach :) o prosze.. to moje miasto :D musze sie wybrac
i dodam tak jak poprzedniczka, że w Vistuli koszula ponad 300 zł i na prawdę zero szału.
no wlasnie ceny niektore wysokie a jakosc zadna...
silan a w chojnicach dokladnie w jakim sklepie? orientujesz sie?bo dawno nie bylam i nie za bardzo kojarze gdzie moga byc...
tara bis
stary rynek 18
http://www.olymp.pl/

ale serio nie oplaca sie stacjonarnie, kiedys te koszyle byly w PL po 400 zl. chyba, zeby obejrzec..w necie od 30€ mozna kupic
mam kolege, ktory je nosi codziennie i az sie wierzyc nie chce- jak spod zelazka caly dzien wygladaja..

nienawidze prasowac koszul. na dodatek koszule okropnie wygladaja pozagniatane od noszenia caly dzien- a te nic.. tylko trzeba luxor brac, bo to ten material i prac wg wskazowek- dla mnie to wnalazek stulecia ;)
image
chce sie im tylko na zywo przyjrzec a potem mozliwe ze zamowimy z netu jesli sie spodobaja :) dzieki....

w tarnowie firma doraton nie drogo i tanio i ladnie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
gdy my pytalismy w salonach o taliowana koszule na spinki to sprzedawcy robili wielkie oczy. Podobno w {Polsce sie takich nie nosi wiec nikt nie zamawia.

Na szczescie znalezlismy w Prochniku, kosztowala troche (199 zł) ale jest naprawde swietna
image
A my kupiliśmy w Outlecie w sklepie Intermoda sa koszule firmy Omega slim. Nigdzie indziej nie znaleźlismy, no oprócz Pruchnika ale tam ceny wysokie ;/ .
A myteż na Szadułkach kupiliśmy w firmie Bytom ale w Intermodzie też są bo to ten sam właściciel ma 2 sklepy i za 100% bawełne zapłaciliśmy 130zł także spoko ;)
image
image
Mój mąż kupował w Wólczance. Fakt, że cena powalająca ok 300 zł za to leżała jak ulał. Idealnie dopasowana, dobry gatunek i piękny wygląd. Polecam w 100%
my na szczescie tez znalezlismy ale latwo nie bylo... w calej galerii baltyckiej znalezlismy 2 takie koszule ale po ok 300 zl, w sumie nawet nie zachwycaly, no i pojechalismy na szadolki i za 120 zl bawelniana koszula taka jaka chcielismy :)
Ubierzcie jeden raz w Zyciu narzeczonych w Pierre Cardin to na szadółki już nie pojadą :)
Zobacz w Peek and Clopenburg w Galerii Bałtyckiej.
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jasne „baju baju będę w raju”…… myślicie ze taki garnitur za 2500 czy koszula za 300 jest lepsza od takiej o tym samym składzie za 120 tylko metka jest inna? My w galerii Bałtyckiej mieliśmy wybrany garnitur za 1500 zł coś nas tknęło i pojechaliśmy na szadułki i identyczny z tej samej firmy kupiliśmy za 800 różnica powalają a garnitur tej samej firmy dodatkowo wykonują dopasowanie które jest w cenie także nie uważam że jak coś jest droższe to musi być lepsze :)
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no ale zazwyczaj tak jest ze drozsze to dobra jakos jesli na szadółkach kupilas gajer taniej to weź pod uwagę żę jest to II gat lub jakas kolekcja sprzed kilku lat więc nie możesz mowic że ten sam co w Galerii bo to bzdura -na metce wystarczy przeczytać numer kolekcji i date wyprodukowania i już wiesz że nie ten sam :) Garnitur nie wysokiej jakości odrazu widać przy pierwszym ubraniu zazwyczaj to mieszanka ze sztucznym i po godzinie sie gniecie i wyglaa jak szmata a gajerek porzadny zawsze wyglada bosko i elegancko-więc jeśli nie widziałaś jak na kimś bliskim prezentuje się coś porządnego niewiele możesz powiedzieć na ten temat :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czytaj ze zrozumieniem" Identyczny tej samej firmy i z tej samej kolekcji" Gdybym miała zapłacić za gajer więcej niż 2 tys wolałabym żeby miał uszyty na miarę u krawca
image
image
no chyba ze nie wymiarowiec jakis bo wymiarowy facet to idzie i za 2000 tys kupuje porządny idealny i uszyty jak dla niego :)identyczny i tej samej firmy tak tylko poszukaj w nim wad bo jest to II gat więc taka cena w każdym sklepie na Szadółkach masz napis że albo II gat albo stara kolekcja więc cudó nie ma że gdzieś kosztuje 1000 a tam 400 czy 500 bo jest to nierealne
Zobaczcie w 'Zara'
mogą sie trafić ceny do strawienia

pozdr
BD
image
A Lancerto w Fashion Housę, kupowaliście tam?
imageimage
Ale na Szadułki ( mówię tylko o sklepach z garniturami itp )trafiają modele aktualne z 2011/ 2012 roku, które nie zeszły w różnych sklepach. Nie są przewożone do innych punktów tylko od razu na Szadułki i nie są to modele II gatunku, wiem bo pracowałam w sklepie z garniturami na Szadułkach 2 lata!!!
witam wszystkie panie poszukujace dla swoich panow koszuli bialej lub ecru na spinke slim.zapraszam wszystkie kobiety do sklepu bytom w fashion house tam sa tylko takie koszule :)pozdrawiam
a zapomnialam sa to koszule z bawelny 100% koszt takiej przyjemnosci 119zl :) zapraszam
ojej dziewczyny co wy za bzdury wygadujecie-garnitury z fashion hause nie sa wcale II gatunku!! dziewczyny ceny sa inne tylko dlatego ze nie ma tam pelnej rozmiarowki,gatunkowo sa bardzo dobre materialy a ludzi wciaz przybywa,z kazdego modelu nie mozna kupic dla swojego pana ale kilka napewno zaoferuje sprzedawca,zaplacisz mniej duzo mniej wiec po co przeplacac?

Koszule taliowane - tylko włoskie są najlepsze

Najladniejsze taliowane koszule to mają Włosi na spinki i nie tylko...

www.menswear.pl

Tutaj jest calkiem dobry wybór.

Amante
Ja osobiście miałem ten sam problem z dostaniem białej koszuli i to w dodatku koszuli pasowanej (slim) i jeszcze w dobrej cenie. Dodam jeszcze że mam dosyć nietypowy rozmiar bo 38/174. Po dosyć długim poszukiwaniu udało mi się kupić białą koszulę slim firmy Omega w C.H Bałtycka o ile dobrze pamiętam. Za koszulę zapłaciłem 159 zł i powiem Wam że zakup okazał się rewelacyjny. Dobrze leży - 100 % bawełna i niezła cena w porównaniu do innych gdzie trzeba wydać ok. 300 zł...a jak na jeden występ to trochę dużo. POLECAM !!!
Zawsze można pójść do Klifu żeby obejrzeć koszule ale warto sprawdzić w internecie bo są takie marki koszul jakich nie ma w Polsce np. Profuomo, które znam z Niemiec. w sklepie http://www.eleganckipan.com.pl mają dosyć skromny wybór ale białe koszule taliowane są i na spinki z mankietami na guziki, różnych rodzajów bawełny. Warto sprawdzić, ceny nie są najniższe ale jakość super. Polecam

Inne tematy z forum Wesele

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

Garnitur ślubny dobrej jakości gdzie mogę kupić??? (99 odpowiedzi)

szukamy z moim przyszłym mężem dobrej jakości garnituru.... czy ktoś coś wie??

do góry