Widok

białe gołebie

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy ktoś wie czy jest mozliwosc i kto moze "wypozyczyc" biale golabki do wypuszczenia przed kosciolem po mszy? i jesli ktos wie moze ile ta przyjemnosc kosztuje? slub w kosciele w rumi. wiec interesowaloby mnie ewentualnie gdzies z okolicy (choc niekoniecznie)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
aha
i jeszcze jedno pytanie
kiedy sie je ewentualnie powinno "wypuscic" - po mszy przed zyczeniami czy po zyczeniach od gosci? a moze w jeszcze innym momencie?

image
Białe gołębie można kupić na rynku na przymorzu, wypuszcza się je przed życzeniami. Kupisz Je od hodowców jak je wypuścisz i tak wrócą do nich do domciu :)

Pozdrawiam Beti :)
image
a moze orientujesz sie jaka jest ich cena?

image
tylko uwazaj na suknie zeby nie pobrudziły mi opowiedziała historie madzia i miałam beke,choc podejrzewam ze panna młoda nie miała beki:/

ja też jestem zaintersowana ceną:)
Takie gołąbki nie są drogie, 20 zł sprzedawcy i tak wiedzą że gołąbki do nich wrócą bo tak są nauczone a za te 20 zł mogą już pokarm kupic lub na piwko iść. Mojej koleżaki tata sprzedaje gołąbki :) , ale niestety w tej chwili jest na urlopie i nie amm kontaktu z nią .

Pozdrawiam Beti :)
image
Ja też się tak zastanawiałam na gołąbkami i też jestem z Rumi. Na Hutniczej na przeciwko straży pożarnej jest hodowca gołębi. Może tam spróbuj się dowiedzieć czy ci nie "pożyczy" dwóch gołąbków.

o nie drogo, fajny pomysł mi się podoba chyba kupię gołąbki a jak nie wrócą do domu :( ale można je tak wypuścić żeby nie fruwały nad parą no ale jak się zapanuje nad nimi ? w powietrzu mogą latać gdzie chcą no nie wiem
mi wujek mowil ze nawet za 10 mozna kupic... ale nie wiem co i jak...
i mowil tez ze one nie zawsze wracaja do domu... ale to juz jest ryzyko hodowcy:) a co do czasu ich wypuszczenia... to chyba powinno sie je wypuszczac zaraz po wyjsciu z Kosciola...
Ja wiem ze to prawie nie na temat ale jeden golebiarz ktory kiedys nas goscil na wsi nie chcial sprzedac drugiemu jednego golabka za ktorego tamten mu dawal w zamian dobrego konia. Rano jak wstalismy to sie okazalo ze jakas kuna czy cos takiego wkradla sie do golebnika i zjadla akurat tego cennego. A gospodarz zachowal sie tak jakby mu pol rodziny wymordowali. Obled!

[/URL][url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]

Inne tematy z forum Wesele

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (217 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry