Widok

ubiór do pracy

Witam. Pracuję w średniej wielkości firmie. Praca tak jakby biurowa. Dress code firmy mówi, że nie można nosić butów, które odkrywają palce. Mam nowe sandały NIK i czuje się w nich dobrze - mam drobne problemy ze stawami w stopach. Inne dziewczyny chodzą w balerinach głównie, ja mam zbyt dużą stopę i jak przymierzam to czasem nawet noga mi nie wchodzi. Wpadłam więc na pomysł, żeby zmieniać buty w pracy w wc ;) na czółenka - mam kawałek do SKMki, więc w sandałach, czy adidasach szybciej pokonałam trasę. Jednak ciężko jest mi się wpasować w styl, panujący w firmie. Jak ubiorę się ładnie to czuję się zbyt elegancko, jak założę czółenka i jeansy to też tak jakoś nie do końca, chociaż wyglądam normalnie. Doradzicie coś?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zbyt duża stopa to jaka? Nie uwierzę, że masz więcej niż rozmiar 43/44, a baleriny w takim rozmiarze są dostępne w Deichmannie. Nie wiem w sumie gdzie widzisz problem, bo chyba już sama odpowiedziałaś sobie na pytanie - możesz zmienić buty w toalecie przed wyjściem i sprawić, że podczas drogi do domu będzie Ci wygodniej. To samo rano w drodze do pracy. W pracy nie możesz nosić sandałów, więc zostają albo baleriny, albo czółenka. Wybierz takie na w miarę niskim obcasie skoro masz problemy ze stawami w stopie. Czółenka z dżinsami wyglądają jak najbardziej ok, ale nie wiem jaki dokładnie jest dress code w Twojej pracy, czy bardzo elegancki, czy jednak dżinsy przechodzą. Jeżeli każda z tych opcji odpada to może pomyśl o jakichś wygodnych, eleganckich półbutach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

41 ;) lub i 42
Może polecacie jakiś sklep w Trójmieście z dużymi rozmiarami?

Ludzie mają problemy..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No nie... Tylko po co tu zaglądasz człowieku?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żeby zobaczyć o czym ludzie piszą ;) człowieku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A może koszula i do tego jeansy, a w chłodniejsze dni narzuć na siebie kardigan lub prostą marynarkę np. lnianą. Jeśli chodzi o zmianę butów - polecam. Sama tak często robię. Zamiast płaskich balerin warto wybrać te na podwyższeniu (koturn lub obcas). Są według mnie bardziej kobiece i idealne do pracy.

Inne tematy z forum Kobieta

Naturalne sposoby powiekszenia biustu (55 odpowiedzi)

Dziewczyny czy są jakieś naturalne sposoby powiększenia biustu? Inne niż operacja czy...

czemu faceci zdradzaja? (138 odpowiedzi)

no własnie czemu?co wam jest brak w kobietach swoich partnerkach?jak mozna z taka premedytacja...

Tabletki na odchudzanie? (190 odpowiedzi)

Cześć i czołem :) Zależy mi aby schudnąc 7 kilo by powrócić do moich starych ciuchów w które...

do góry