Widok

biuro Tyszkiewicz

Czy ktos mial do czynienia z tym biurem?
Jaka byla obsluga?
Czy prowizje placi tylko sprzedajacy mieszkanie czy rowniez kupujacy?
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja korzystałam z mężem dwa lata temu z ich usług, wtedy podpisywaliśmy umowę na konkretne obiekty, które mają oni w swoim pośrednictwie. W umowie był zapis że płaci kupujący 2,5 % prowizji od wartości nieruchomości nabywanej (nie pamiętam czy z Vatem czy bez). Korzystaliśmy z usług biura w Gdyni. Zwrócę jednak uwagę na fakt, który występuje w wielu tego typach umów z pośrednikami nieruchomości: otóż w umowie mieliśmy zapis, że pośrednik doprowadza tylko do podpisania umowy przedwstępnej, wypłacasz mu prowizję (wtedy wychodziło po 5000-6000 zł), a potem radź sobie sam. Pamiętam jednak że było jedno biuro w Wejherowie - zupełnie inna firma - nie chwalę ich dlatego że tu mieszkam, wtedy jeszcze nie wiedziałam że tak mi się wszystko ułoży, które w umowach ma zapis, że doprowadza sprawę do końca - czyli podpisania umowy ostatecznej u notariusza - i to uważam jest w porządku. Ostatecznie nie skorzystaliśmy z pośrednika, wszystko załatwialiśmy sami. W końcu 5000 zł piechotą nie chodzi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Uważaj na biuro Tyszkiewicz , biuro to pozywa do sądu starając się na drodze prawnej wyłudzić pieniądze od naiwnych , niedoświadczonych i mniej zaradnych ludzi którzy im ślepo ufają. Otóż żądają zapłaty prowizji po podpisaniu umowy przedwstepnej co w zasadzie jest niczym, i jesli np podpiszesz umowę przedwstępną a później nie dojdzie do sfinalizowania transkacji bo np bank odmówił ci kredytu lub sprzedający sie rozmyśli lub cokolwiek innego wypadło co uniemożlwiło zakup mieszkania, tyszkiewicz ma to gdzieś żąda zapłaty 5000 - 6000PLN bo przeciez on się napracował bo dał z bazy danych adres. Jeśli nie płacisz sprawę kieruje do sądu i nie interesuje go czy kupisz mieszkanie czy nie.

Jeśli zdecydujesz się na współprace z tyszkiewiczem czytaj umowę dokładnie, vczego nie rozumiesz lub nie jest dla ciebie jednoznaczne to wykreslaj z umowy, i przede wszytskim - prowzja płatna po podpisaniu umowy właściwej tej przenoszącej własność, jesli nie pójdą na twoje warunki to z niech zrezygnuj - są inne biura.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
dziekuje Wam za cenne uwagi, napewno mi sie przydadza, bo ide jutro na spotkanie z ich posrednikiem.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Meble ogrodowe (56 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

deweloper AB- Andrzej Boczek (6 odpowiedzi)

czy ktoś miał kontakt z tym deweloperem, jakie opinie??

do góry