Własnie wróciłam z objazdu po kilku miejscach, w których można zrobić wesele. Planujemy ślub w sierpniu 2007 i przyjęcie weselene na ok 100 osób. Bdzie sporo osób przyjezdnych,więc w grę wchodzą u nas tylko miejsca z noclegiem. Przedstawię Wam malutką recenzję miejsc, które dziś odwiedziliśmy :

KOZI GRÓD
Urocze miejsce i okolica, hotel na wysokim poziome, niestety dość drogo (przyjęcie wesele z noclegami dla gości na 83 osoby wynosi 28 tys) i nie ma noclegów dla 100 osób.
www.kozigrod.pl

REZYDECNJA BARDO w Koleczkowie
Jeśli ktoś chce standardu podobnego jak w KOZIM GRODZIE tylko na więcej osób - to się nie rozczaruje!!! Naprawdę rezydencja robi wrażenie!!! Niestety tanio też nie jest,ale i tak taniej niż w KOZIM GRODZIE. Póki co , miejsce to ma słabą reklamę,ale jak tylko coś się ruszy w tym względzie, jestem pewna,że trzeba będzie rezerwowac terminy z bardzo dużym wyprzedzeniem :) Mi osobiście podobało się tam najbardziej.
www.rezydencjabardo.pl - strona niestety jeszcze w budowie

DWÓR KASZUBSKI MAGNAT
Na stronie internetowej wygląda dużo ciekawiej. Nocelg tylko dla 50 osób, cena menu 130 zl + 40 zl za nocleg. Nie zrobił na mnie jakiegoś specjalnie dobrego wrażenia. Za tą samą cenę poleciłabym raczej kaszubską strzechę w Goręczynie - krajobraz jakiś taki przytulniejszy i w ogóle. (mój brat miał tam bardzo udane wesele)
www.dwor-magnat.pl

PAŁAC W LEŹNIE
Dośc wytworny i elegancki. Myślę,że nie jedna Panna Młoda czułaby sie tam jak prawdziwa królewna. Niestety,ceny tez dośc wysokie,Samo menu od osoby to 200 zł. Noclegów tez tylko na 50 osób.
www.palacwleznie.pl

HOTEL VENUS w Łapinie
Póki co ,wygląda tam jak na placu budowy,ale tylko dlatego,że przygotowują się do sezonu. Ceny nie za wysokie,ale tez nie za niskie menu 117zl lub 122 zl od osoby,nocleg w sezonie w granicach 30 - 40 zl od osoby. Dodatkową atrakacją jest BARANIA CHATA, wktórej można urzadzic wesele (ponoc nawet na 200 osób),ale za wynajem tej sali trzeba zapłacić dodatkowe 2000 zł. :) Osrodek bardzo ładnie położony i myślę,że latem jestm tam przepięknie.
www.hotelvenus.pl

OCZYWIŚCIE TO JEST TYLKO I WYŁĄCZNIE MOJE ZDANIE! O GUSTACH SIE NIE DYSKUTUJE :) NIE MAM POJĘCIA JAK SAMKUJE TAM JEDZENIE (oprócz Koziego Grodu i Rezydencji Bardo ,bo tam jedliśmy i nam smakowało :) )

A może ktoś z Was też był w ostanim czasię zobaczyć jakieś mie miejsce na wesele i mógłby się podzielić spostrzerzeniami na ten temat? :)
Pozdrawiam serdecznie
Ola