Widok

blaszka na 10 osób???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny pomóżcie, to wesele już mi robi wodę z mózgu...

Co to znaczy, że blaszka ciasta starcza na 10 osób? że z 1 blaszki kroi się 10 kawałków???Aż niemożliwe....a 7 blaszek= po jednym kawałki na 70 gości??Ratunku......

Na weselu będzie ok 65 osób- czyli mam zamówić 7 blaszek ( czy to starczy na taką liczbę gości?) czy załóżmy 21 blaszek- po 3 kawałki ciasta na głowę (zakładając że 1 blaszka to 10 kawałków)

POMOCY..........
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
7 blaszek stanowczo wystarczy. Liczy sie tak bo zamawiasz 7 różnych gatunków ciasta, a każdy zje średnio 3-4 kawałki. Do tego przecież jeszcze tort.
Dziękuję....:)
My na 60 osób mielismy 12 blach ciasta, tylko ze po poprawinach rozdawlismy jeszce naszym gosciom ciasto na tackach (bo tak sie robi w naszej rodzinie). Jesli nie bedziecie rozdawac ciasta to 7 blach wystarczy. Pozdrowionka!!!

image
A blacha to znaczy jaki wymiar? w kazdej cukierni taki sam?

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
To są takie standardowe blachy prostokatne. Wszedzie jest chyba ten sam wymiar...

image
To poradź mnie, ile mam kupić. Będzie około 40 gości. Mam zamiar rozdawać ciasto na odchodne. Zamawiam 10 blach + brzoza + tort weselny trzypiętrowy. Czy to starczy? Bo mnie niektórzy straszą, ze zabraknie.

[url=http://www.TickerFactory.com/]
image
[/url]
Ja mialam 30 osób na przyjeciu i 4 blachy ciasta i kazdy dostal na ochodne, a w domu wcinalismy jeszcze przez tydzien. Pamietajcie, ze jak cieplo to ciasta prawie w ogole nie schodza. Takze looknijcie na prognozy pogodowe i ... nie ma co szalec ;))
Tez mi sie wydaje za na 40 osób 10 blach w zupełności wystarczy :)))

image

Inne tematy z forum Wesele

bielizna ślubna - gdzie kupić? (36 odpowiedzi)

Dziewczyny tak jak w tytule, gdzie najlepiej w trójmieście dobrać bieliznę ślubną? macie może...

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry