Widok

błonnik dla dzieci - pilne!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
bardzo proszę o informacje w jakiej aptece w gdańsku mogę dostać BŁONNIK DLA DZIECI + PROBIOTYKI ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Błonnik możesz podać śmiało, w Czechach jest dopuszczony od ukończenia przez dziecko 6 miesięcy. Z lnem słyszałam, ale mój niejadek nie tknąłby lnu,a błonnik ukryć można w wielu rzeczach :) Poza tym czytałam opinie użytkowników błonnika i jestem pełna optymizmu, szczególnie, że poprawia pracę jelit, a nie stanowi rozwiązania doraźnego, jak lewatywa. Póki co, u nas kupki co 2 - góra 3 dni i to samodzielne, bez płaczu, bez wspomagania laktulosum, dostinexem czy lewatywą. Za jakiś czas napiszę jak wygląda nasza przygoda z błonnikiem.
U mnie nie ma opcji jak coś chcę małej podać - musi wypić i koniec, a że lewatywy nie chce, to woli wypić len :) i nie protestuje zbyt mocno!
w jaki sposób podaje się ten błonnik dla dzieci? bo jeśli wystarczy strzykawka to ok, bo 100 ml jakiegoś rozpuszczonego płynu to już mojemu dziecku nie da sie wcisnąć, jak dokładnie zrobić ten len? i jak go podać? gdzie się go kupuje?
Dziewczyny Wy juz macie doswiadczenie w kupowych sprawach. Mam pytanie- skieruje je do lek przy najblizszej kazji-ale czy robienie kupy co 2-3dni jest nienajlepsze? Dzieci powinny sie wyprozniac codziennie? Tesciowa mi jeczy,ze to niedobrze itd... Moj syn ma 2lata i 8miesiecy.
Dziewczyny Wy juz macie doswiadczenie w kupowych sprawach. Mam pytanie- skieruje je do lek przy najblizszej kazji-ale czy robienie kupy co 2-3dni jest nienajlepsze? Dzieci powinny sie wyprozniac codziennie? Tesciowa mi jeczy,ze to niedobrze itd... Moj syn ma 2lata i 8miesiecy.
A tesciowa codziennie robi kupe?Moj maz np robi raz na 5 dni i od malego tak robil.Jak maly robi co 3 dni,normalnie,czyli bez wysilku to jest ok.
Błonnik rozpuszczasz w obojętnie jakim płynie - jogurt, zupka, mleko, sok zagęszcza on dany produkt, ale nie zmienia smaku. Potem dajesz popić jeszcze "cokolwiek" ;)

U nas regres - dziś był płacz i duży stres, nie wiem czy to wina leków (od dwóch tygodni jest chory) czy fakt, że pofolgowaliśmy trochę z dietą(słodycze)??

Na problemy z "kupką" świetnie się sprawdza graham - wystarczy zamienić zwykłe pieczywo i widać poprawę i u dużych i u małych:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mimii,
jesli dziecko nie czuje dyskomfortu, kupki nie sa zatwardzone i robione raczej bez trudu, miedzyczasie brzuszek np tego 3go dnia przed kupka nie jest bolesny, to wszytko jest w porzadku, od taka uroda organizmu ze potrzebuje raz na 3 dni.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

atopowe zapalenie skóry (17 odpowiedzi)

Dziewczyny co stosujecie dla swoich dzieci? chodzi o balsamy, kremy do twatzy i płyny do...

Czy zostawiacie wasze 7-latki w 1 klasie? (22 odpowiedzi)

Chodzi mi o dzieci z rocznika 2009

Jaki krem na skórę z AZS? (31 odpowiedzi)

Dziewczyny proszę polećcie jakiś krem do buźki, który pomoże zlikwidować suchą skórę ze zmianami...

do góry