Widok
Ból brzucha przy wczesnej ciąży..
Witam
Od paru dni dowiedziałam się że jestem w ciąży - zrobiłam test wyszedł pozytywnie, ale to wczesna ciąża i nie wiem czy normalny jest ból brzucha jak przy okresie...? Byłam już w ciąży - 3 razy, dwa poronienia i jedno szczęśliwe zakończenie - mam synka. Teraz jestem w ciąży i odkkąd powinnam dostać okres od 4 dni pobolewa mnie brzuch - czy to normalne bo szczerze powiem nie pamiętam jak to wcześniej było, czy tak powinno być? Do lekarza to jest chyba za wcześnie bo nawet serduszka nie usłyszę na tym etapie? Co mam zrobić?
Od paru dni dowiedziałam się że jestem w ciąży - zrobiłam test wyszedł pozytywnie, ale to wczesna ciąża i nie wiem czy normalny jest ból brzucha jak przy okresie...? Byłam już w ciąży - 3 razy, dwa poronienia i jedno szczęśliwe zakończenie - mam synka. Teraz jestem w ciąży i odkkąd powinnam dostać okres od 4 dni pobolewa mnie brzuch - czy to normalne bo szczerze powiem nie pamiętam jak to wcześniej było, czy tak powinno być? Do lekarza to jest chyba za wcześnie bo nawet serduszka nie usłyszę na tym etapie? Co mam zrobić?
nie koncentrować się na bólu a przede wszystkim nie zamartwiać na zapas :)
mnie w poprzedniej ciąży też bolał brzuch na początku, w ten sposób w sumie kapnęłam się że coś jest inaczej niż zwykle :)
zawsze może iść kontrolnie sprawdzić czy wszystko jest ok - serduszka nie będzie tak jak pisałaś, ale może dzięki temu sprawdzisz czy nie ma innych niepożądanych spraw
mnie w poprzedniej ciąży też bolał brzuch na początku, w ten sposób w sumie kapnęłam się że coś jest inaczej niż zwykle :)
zawsze może iść kontrolnie sprawdzić czy wszystko jest ok - serduszka nie będzie tak jak pisałaś, ale może dzięki temu sprawdzisz czy nie ma innych niepożądanych spraw
nie koncentruje się zbyt bo już z doświadczenia wiem że tylko spokój może wszystko uratować dlatego nie chce iść do lekarza skoro nic innego się nie dzieje i wolę żeby było już serduszko widać wtedy bede spokojniejsza :) tylko czy taki ból jest normalny jakbym miała dostać okres albo pierwszys dzień okresu ból brzucha i pośladków? sama nie wiem za dużo chyba przeszłam i nie wiem jak to wszystko teraz interpretować :)
Hej, myślę, że nie masz się czym przejmować, ja też miałam bóle brzucha jak przy okresie, dlatego byłam pewna, że dostanę miesiączkę, ale ona nie nadeszła. Skurcze miałam przez ok. 2 tygodnie, raz mocniejsze, raz słabsze, a potem już sporadycznie. Odczekaj 3 tygodnie i wybierz się do lekarza, bo ja poszłam od razu i tylko pęcherzyk było widać, a później już pięknie bijące serduszko
Mnie też bolał brzuch(jak przed okresem) ;) do tego pierwszy raz w życiu miałam bolące piersi...
Zanim zrobiłam betę - co i rusz biegałam do toalety sprawdzać czy już mam przecieki ;) bo wydawało mi się, że właśnie dostałam ;) ale nie...
Miesiąc później w okolicy "tych dni" dostałam plamienie i wtedy lekarka przepisała d u p h a s t o n.
Zanim zrobiłam betę - co i rusz biegałam do toalety sprawdzać czy już mam przecieki ;) bo wydawało mi się, że właśnie dostałam ;) ale nie...
Miesiąc później w okolicy "tych dni" dostałam plamienie i wtedy lekarka przepisała d u p h a s t o n.
Ból podbrzusza jest normalny, dochodzi właśnie do zagnieżdżenia się zarodka w jamie macicy i stąd te pobolewania. Może nawet pojawic się plamienie, tzw. implantacyjne. Tak było u mnie myślałam że jednak dostałam okresu. Po kilku następnych dniach bardzo duża bolesnośc piersi i znacząco widoczne unaczynienie na piersiach, wszystkie żyły prowadzące do piersi robią się aż granatowe, machina ruszyła... :)