Widok

ból krzyża/kręgosłupa w 8 tc

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
mam straszne bóle krzyża/kregosłupa, a jestem dopiero w 8 tc. Więc nie jest to związane z obciążeniem... wiem ze takie bóle występują w ostatnich m-cach ciąży z wiadomych przyczyn.
ból jest niedozniesienia :( boli jak stoję, siedzę czy leże, nie mogę sie przewrócić z jednego boku na drugi :(
co robic?
też tak miałyście?
wizytę u ginekologa mam za 2 tygodnie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
nic bsie nie martw, wszystko jest ok :-')
to naturalne, w ciazy kregoslup sie nieco inaczej uklada, stad bol
wkoncu ma sie pozniej inny srodek ciezkosci ;-)
www.naszekobiece.fora.pl
Rzeczywiście to troszkę za wcześnie na taki ból. Ja miałam tak od ok 16 tc i mam do teraz. Lekarz powiedział że macica się rozrasta, wszystko przesuwa i powoduje to nacisk na nerwy.
image
[url]image[/url]
[url]image[/url]
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mni bolal od samego prawie poczatku - 2 razy.
Pozniej przechodzi i wraca pod koniec
www.naszekobiece.fora.pl
A może to inna przyczyna, w ogóle nie związana z ciążą ??
Koleżanka z pracy miała okropne bóle, okazało się, że rwa kulszowa i promieniowała po całym kręgosłupie.
Ja natomiast mam również częste bóle, ale od biodra które promieniują. U mnie to jasne, jestem po operacji biodra i od lat raz na jakiś czas mam takie bóle
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
ja mam chyba wlasnie ta rwe ,bo bol przez tydzien promieniowal az przez biodra do samych stóp ,kiedys czesto tak mialam co spowodowane bylo chyba dlugim siedzeniem albo lezeniem w jakis pozycji
image
Ja poszłabym do lekarza jak najwcześniej, przynajmniej aby się uspokoić.
Ja niestety też miałam bóle kręgosłupa, nie zwracałam na to uwagi, bo poza tym bardzo dobrze się czułam....i niestety w 10 tc poroniłam:( Może jestem przewrażliwiona, ale po tym co mnie spotkało, nie lekceważyłabym żadnych objawów.
Nie wiem czy masz inne objawy? Bo mi w 8 tyg minęły wszystkie objawy ciąży i parwdopodobnie moje maleństwo wtedy zmarło. Nie chcę Cię straszyć i mam nadzieję, że z Twoim maleństwem wszystko jest dobrze. Bardzo przeżywam swoje poronienie i niechciałabym, aby którąkolwiek z Was to spotkało.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mejbi, nic się nie martw :) Mnie właśnie bolał krzyż kręgosłup w 7-8 tygodniu, później przestał. Bolał bardzo, nie mogłam siedzieć w pracy, jednego dnia to siedziałam na jednym pośladku bo nie mogłam wytrzymać, potem bolała kość ogonowa :) i tak ze 2 tygodnie. Też się zamartwiałam, bo myślałam, że to od obciążenia, a to sam początek dopiero, ale przeszło i teraz jestem w 19tc i od tamtej pory nic nie boli (poza biodrem tydzień temu przez 3 dni). Więc głowa do góry, nie przemęczaj się, minie na pewno :) Pozdrawiam
image
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli mialas wczesniej tylozgiecie, to moze bolec Cie teraz kregoslup, bo macica zaczyna sie juz prostowac (odginac)
Ja mam to samo a kończę 6 tydzień. Wczoraj byłam u neurologa i potwierdziło się że mam chore korzonki. Niestety lekarz powiedział że w ciąży nic mi nie przepisze i mam starać się to wygrzać wieczorami a w dzień pani doktor polecała trochę to rozruszać Bolało jak cholera, płakałam jak schodziłam po schodach. Teraz jest trochę lepiej.
Mnie też bolał kręgosłup w 8 tygodniu, zaczytywałam się na necie co to może być i wariowałam z nerwów. Przeszło po kilku tygodniach. I potem już był spokój.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Pomysł na prezent dla 60latki (164 odpowiedzi)

podsuńcie pomysły na prezent dla 60latki, z okazji okraglych urodzin,bliska ciotka najchętniej...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

do góry