Widok

ból stawów kolanowych

Mam pytanie czy ktoś może borykał się po ciąży z problemem bólu stawów kolanowych? Jaka może być tego przyczyna?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

no wlasnie ostatnio zaopatrzyłam się w wapń z mleka gsh polska....bo okazuje się ze mleka nie mogę pić. i muszę uzupełniać suplementami! dobrze ze coś takiego jest...bo musiałabym kompletnie zmienić dietę!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No dobra, ale branie tylu leków chyba nie jest zdrowe? Ja stosuję naturalny żel na stawy Osteoren, ból przechodzi a preparat jest zupełnie nieszkodliwy dla zdrowia. Polecam o tym poczytać.
Pij codziennie sok z jednego buraka,jabłka i 1 marchewki bez zaparcia juz w 2 tygodnie poprawisz żelazo

Mi pomogli na flexiforum to jest forum właśnie z fizjoterapeutami. Rozmawiałam z jednym studentem fizjoterapii właśnie na tym forum i bardzo fajne ćwiczenia i polecił na moje bolące stawy.

super informacja o tym forum, wpadne tam na pewno. a co do stawów i kości a miałam nawet pogruchtaną chrząstkę bardzo pomaga mi od pewnego czasu specyfik z naturalnych alg morskich http://sklep.alg-borje.pl/pl/p/LithoMax-Aquamin-100-szt./101

Zdecydowanie tak ja mówisz takie naturalne leki są najlepsze. A na tym flexiforum byłam już kilka razy i nie raz korzystałam z pomocy przyszłych fizjoterapeutów. Fajnie że takie forum otworzyli.

Ja po ciąży też miałam z tym problem. Bałam się eksperymentować z różnymi suplementami, bo karmiłam piersią dziecko. Używałam tylko maści. Najlepiej mi się sprawdził krem Nano one, bo po nim mniej mnie bolały stawy. Myślę, że miałam z nimi problem bo zbyt gwałtownie przytyłam w ciąży.

jestem w III trymestrze ciąży i już niekiedy mi dokuczają bóle w kolanach, ale już kiedyś miałam te dolegliwości więc myślę że to nic nowego w moim przypadku.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety w czasie karmie nia nie zalecane jet glukozamina

U mnie było, najpierw ból w stawach, później doszło strzelanie, kilku roumatologów, wynik roumatoidalny OK, tabletki i zastrzyki przeciwzapalne, podejrzenie łuszczycowego zapalenia stawów wkroczył Metotab, Depomedrol i zastrzyki, coraz większe dawki leków reakcji zero, załamany szukałem pomocy w medycynie naturalnej leki diety (od diety optymalnej która w sumie mi jeszcze bardziej zaszkodziła), po przeczytaniu wielu artykułów to co mi pomogło (nie mówię że każdemu pomoże, jeżeli stawy są już zniszczone ze zmianami i zwyrodnieniami tego już nic nie cofnie) ale chorobę można opanować,a na każdego działa co innego) na mnie akurat zadziałało stosowanie olejków CBD a dokładnie olej CBD 5 % decarbox i maść konopna Themrolka extra kupiłem w sklepie konopnym w Poznaniu Konopna Farmacja podejrzewam że można zamówić z ich strony mam numer telefonu z ulotki 609490093 także na chwilę obecną ten zestaw spisuje się rewelacyjnie. wcześniej byłem tylko na tabletkach przeciwbólowych a teraz wystarczy mi tylko jedna dziennie

Mnie dotykał bardzo często odkąd 5 lat temu zacząłem przygotowania do maratonu i je przeforsowałem.

Aktualnie wiem już jak na niego wpływać. Zauważyłem, że nasila się on głownie kiedy mój organizm jest zakwaszony (zużywanie wapnia do trawienia białka zwierzęcego).

Zmieniłem więc diete:
1. Po pierwsze wyeliminowałem nabiał z diety -> odpady jego rozkładu często pwoodują stany zapalne kolan i reumatyzm
2. Zminimalizowałem ilość spożywanego mięsa -> aktualnie jem je tylko raz w tygodniu, w pozostałe dni ratuje się białkiem konopnym
-> polecam to z filarzdrowia.pl, jest tanie i dobrze rozpuszcza się w wodzie
3. Zacząłem jeść więcej zielonych warzyw aby odkwasić organizm
4. Dla zwiększenia wchłanialności wapnia z pożywienia zacząłem suplementować kompleks ADEK - wzmacnia układ kostny, stawy i zapobiega próchnicy

Od tego momentu ból pojawia się sporadycznie, głównie wtedy kiedy zbocze z trasy :)

Polecam wypróbować
Pozdrawiam!
Trzeba ortopedycznej pomocy.
https://m.trojmiasto.pl/forum/Specjalisci-t953621,1,50.html

Na różnego rodzaju bóle i nie tylko dobrze sprawdza się dobrej jakości olejek CBD. Mi pomógł w walce z bezsennością i stresem myślę, że warto spróbować w internecie jest masa artykułów na temat terapeutycznego działania olejku CBD, tylko przy wyborze olejku warto patrzeć na jego skład bo to ważne i najlepiej aby był potwierdzony przez niezależne laboratorium. Ja ze swojej strony polecam.

Na takie problemy dobry jest ten kolagen https://mojasilaruchu.pl/produkty/doppelherz-system-kollagen-11-000-plus w którym jest aż 11 000 mg kolagenu w 1 ampułce/dawce/porcji! Co jakiś czas robię sobie trzymiesięczną kurację i widzę dużą poprawę przy regularnym braniu. Nawet na skórę działa bardzo i na włosy podziałał, już nie muszę się męczyć z ich rozczesywaniem no i ładnie błyszczą, a paznokcie w końcu rosną bez rozdwajania :)

Obowiązkowo należy to sprawdzić, więc polecam udać się najszybciej na rezonans magnetyczny , gdzie precyzyjne badanie umożliwi Ci poznania prawdziwej przyczyny bólu. Pozwoli to na wdrożenie lepszego i bardziej precyzyjnego leczenia.

Mnie pomaga działajacy silnie przeciwzapalnie Olejek Tulsi Madurai
Pomaga teraz na bóle pocovidowe bo mi się utrzymuja 3 miesiac bóle nóg i rąk straszne :/

W ciąży co prawda nie byłam, ale bóle kolan i pleców nie są mi obce... Ja osobiście stosuję rolkę rozgrzewającą. Polecam Navelo Mobility Roll On, taka w czerwonej szklanej buteleczce. Naprawdę super sprawa, bardzo skuteczna i co najważniejsze, likwiduje ból i można działać

Olejek Tulsi Madurai moje wybawienie przy wszelkich bólach stawów, mięsni, urazach. Także po treningach. A i pomaga przy katarze, zatokach, bólach głowy. Naturalne olejek nie ma chemii w składzie. Polecam i ja

Czy ta glukozamina może być podawana osobom starszym ? Moja znajoma "babcia" cierpi przy chodzeniu i słyszałam o glukozaminie. Niestety nie wyznaję się za bardzo na sprawach ortopedycznych, więc nie wiem czy to by jej pomogło ? Kolega z siłowni polecił mi taki preparat z glukozaminą i kolagenem https://centralshop.pl/arthro-therapy-120kaps.html ale to dla sportowców raczej jest. Nie mam kogo zapytać czy babci nie zaszkodzi ?

Przydałoby się wzmocnić stawy, więc warto brać jakiś dobry suplement, ale nie pierwszy lepszy, bo mają różne składy. Ja biorę FlexiStav Xtra, bo ma aż 10 składników i jak robiłam porównanie to wypadł naprawdę dobrze. Po około 2 miesiącach jest znaczna poprawa, lepiej mi się chodzi i ogólnie czuć większą elastyczność, dlatego kupuję kolejne opakowanie.
do góry